UNC - Kotka Eagles

Aika: 9.6.2018 klo 14:00

Paikka: Rukki Arena, Hanko

Crusaders ja Kotka Eagles kohtaavat ottelussa, jota on molemmissa joukkueissa odotettu.

I-divisioonassa on tällä kaudella viisi joukkuetta, joista Helsinki Wolverines on ennakkosuokki ja Kouvola Indians povattu sarjan hännille. Loput kolme joukkuetta (Crusaders, Eagles sekä ECG Helsingistä) on ennakoissa kaavailtu tasaväkisiksi. Tämä kohtaaminen on ensimmäinen näiden kolmen joukkueen kesken, ja tulee antamaan ensiviitteitä joukkueiden välisistä voimasuhteista.

Crusaders on pelannut tällä kaudella yhden ottelun, voittamalla Indiansin vieraissa 22-49. Eagles puolestaan on pelannut kaksi ottelua, voittamalla myös Indiansin vieraissa 6-50 sekä häviämällä Wolverinesille kotonaan 24-48. Tuo ottelu oli kuitenkin vielä puoliajalla lähes tasan (12-14).

Joukkueiden välillä on monta hienoa tarinaa, jotka tuovat otteluun omat lisämausteensa. Viime kaudella II-divisoonan finaalissa pelasivat Kotka Eagles ja Hanko Sun City. Jännittävän finaalin voitti Kotka Eagles. Sitä edellisellä kaudella Eagles pelasi III-divisioonassa Lohja Lionsin kanssa ja he kävivät Harjun kentällä voittamassa Lionsin selkeästi. Kun Crusaders on muodostettu Hangon ja Lohjan joukkueista, on pelissä erittäin monta pelaajaa jotka haluavat palavasti voittaa juuri Kotka Eaglesin.

Mielenkiintoinen pelaaja on Kotkalaisten puolustuksen linjamies Artur Pinheiro. Aiempina kausina hän pelasi juurikin Lohja Lionsissa, ja viime kaudella kävi vahvistamassa Hangon joukkuetta. Täksi kaudeksi hän siirtyi Eaglesin riveihin, joten Crusadersin joukkueessa on monta hänen joukkuetoveriaan aiemmilta vuosilta. Artur tuli Lohjalle aikoinaan Espanjasta Osos Rivasin joukkueesta. Samasta joukkueesta hänen kanssaan Lionsiin tuli Jorge Ruiz, joka pelaan nyt Crusadersissa. Osos Rivasin joukkueesta on Crusadersiin täksi kaudeksi saapunut myös Alvaro Guitian. Myöhemmin mukaan tulee vielä kaksi pelaajaa lisää. Joten ottelua seurataan Youtuben välityksellä varmasti myös Espanjassa.

Ottelun seuraamista varten voidaan nostaa esille kolme huomionarvoista seikkaa:

Ottelu on monelle Crusadersin pelaajalle revanssi viime kauden Rautamaljasta (II-divisioonan finaali). Meneekö lataus ja yritys yli, vai onnistuvatko pelaajat käyttämään ne hyväkseen? Edellisessä ottelussa tapahtui jonkun verran virheitä sekä joukkueena että henkilökohtaisesti. Varsinkin ottelun alku on tässä suhteessa mielenkiintoinen.

Edellisessä pelissä Crusadersin hyökkäyksen tähti oli Ryan Tuiasoa, joka valittiin myös viikon pelaajaksi SAJL:n toimesta. Eagles varmasti tiedostaa tämän. Lähtevätkö he pimentämään Ryania useammalla puolustajalla? Ryan on vaarallinen pelaaja, koska pystyy luomaan erittäin tehokkaan uhan sekä juoksu- että heittopeleihin. Kannattaa seurata miten paljon Eagles tuo pelaajia ”boksiin” (puolustuksen linja ja tukimiehet) pelin alussa, vai lähtevätkö he tasapainoisemmalla puolustustaktiikalla.

Molemmilla joukkueilla tuli jonkun verran loukkaantumisia edellisellä kierroksella. Eaglesin osalta loukkaantumiset osuivat hyökkäyksen linjaan, Crusadersilta taas melko tasaisesti eri pelipaikoille. Kun Crusadersin yksi vahvuuksista on puolustuksen linja, yksi pelin isoimmista taisteluista käydään linjoissa silloin kun Eagles hyökkää. Pystyykö hieman varamiehinen Eaglesin hyökkäyslinja antamaan kokeneelle pelinrakentajalle Niclas ”Nesi” Carpelanille riittävästi aikaa heittopelin vyöryttämiseen?

Katso myös:

UNC Radio: otteluennakko