CRUSADERS - EAST CITY GIANTS

Aika: 11.8.2018 klo 14:00

Paikka: Lohjanharjun kenttä, Runokatu 1, Lohja

ENNAKKO:

Ristiretkeläisten ja jättiläisten kohtaamisesta ei panosta ja tunnetta puutu. Joukkueet kohtasivat kesäkuun puolessa välissä Helsingissä, ja tuo kohtaaminen oli tämän kauden tiukin kamppailu I-divisioonassa. Tuossa ottelussa ECG meni ensimmäisellä puoliajalla menojaan johtaen 21-9 puoliajalla. Toiselle puoliskolle tuli aivan erilainen Crusaders, ja kolmella komealla touchdownilla UNC siirtyi yhden pisteen johtoon 29-28 aivan viimeisen neljänneksen lopussa. ECG kuitenkin onnistui viimeisellä hyökkäysvuorollaan todella pitkässä heittopelissä ja täten ottivat 37-29 voiton värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Edellisessä pelissä ottelun hahmoina olivat pelinrakentajat. Crusadersin Berndtsson heitti 241 jaardia ja 4 touchdownia. ECG:n Jabari Harris puolestaan pisti paremmaksi heittäen 318 jaardia, kolme touchdownia ja lisäksi juoksi itse pallon kanssa 87 jaardin ja kahden touchdownin verran.

Tässä pelissä katseet kääntyvätkin Crusadersin puolustukseen. Edellisessä ottelussa heittopuolustus oli suurissa vaikeuksissa. Kun Harris samaan aikaan juoksi itse lähes sata jaardia, on puolustuksen koordinaattori Tero Virtasella riittänyt töitä maajoukkuetauolla. Onnistuuko Crusadersin puolustus pysäyttämään Harrisin kaksoisuhan?

Oma roolinsa tässä on puolustuksen linjalla. Mikäli Harrisille ei luoda yhtään painetta, hän kyllä löytää vapaat laitahyökkääjät tarkoilla heitoillaan. Myös Harrisin juoksujen pysäyttämisessä linjan täytyy tehdä yhteistyötä ja pelata sopivalla maltilla.

Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoilla 3. ja 4. kun eroa on ECG:n hyväksi kaksi pistettä. Voitolla pistetilanne tasoittuisi, ja lopulliset pudotuspelisijoitukset ratkaistaisiin vasta viimeisellä kierroksella. Käytännössä ottelussa on panoksena tuleva pudotuspelivastustaja. Mikäli Crusaders voittaa, on heillä mahdollisuus nousta kolmanneksi ja kohdata välierissä Kotka Eagles. Tappio tietäisi vastustajaksi Helsinki Wolverinesia.

Edellisessä ottelussa ECG:n puolustuksen johtohahmo Greg ”June” Robinson siirtyi viime viikon lopulla Crusadersin joukkueeseen, eikä täten ole pysäyttämässä hyökkäystä. Valitettavasti June ei tähän otteluun saa vielä osallistua.

GM Marko Vartiainen:

Odotan tasaväkistä vääntöä lauantaina harjulla, viime kerrasta jäi vähän hampaankoloon. Molemmissa joukkueissa ovat rosterit hieman muuttuneet tuon jälkeen ja mielenkiinnolla odotan kohtaamista. Jabari Harris tiedetään ja myös uskoisin, että muut osa-alueet on opiskeltu läpi meidän osalta, isot virheet pois ja pelataan joukkueena heti ekasta snapista alkaen niin voitto on lähempänä kuin moni uskookaan. Meillä miehet ovat nyt terveitä, vain muutama pieni loukkaantuminen, joka ei aiheuta isompaa draamaa ottelussa. Mukava pelata Lohjalla Itä-Helsingin Jättiläisiä vastaan. Toivon myös, että kotiyleisöä on runsaasti paikalla kannustamassa meidät voittoon