CRUSADERS - WOLVERINES

Aika: 18.8.2018 klo 14:00

Paikka: Rukki Arena, Urheilukatu 2, Hanko

Miesten 1-divisioonan runkosarjan päätöskierroksella osalla joukkueista on panosta ja osalla ei. Pudotuspeleihin menevät joukkueet ovat jo tiedossa, kuten myös välierien kotiedun saavat joukkueet. Helsinki Wolverines voittaa runkosarjan ja Kotka Eagles on toinen. Sijoilla 3. ja 4. ovat tällä hetkellä Crusaders sekä Helsingin East City Giants. Lauantai-iltana ECG kohtaa Eaglesin. Tänä vuonna sarjajärjestelmässä piste-ero ei vaikuta sijoituksiin, joten tasapisteisiin päädyttäessä saatetaan sijoitukset ratkaista kolikonheitolla. Ennen sitä kriteerinä on kuitenkin voitettujen vastustajien vahvuus. Alla on kuvattu erilaisia vaihtoehtoja ensi lauantain peleihin.


Crusaders ja ECG molemmat häviävät

Mikäli molemmat häviävät, ratkaistaan sijoitukset kolikonheitolla. Kolikonheiton voittanut joukkue kohtaa välierissä Eaglesin ja vähinnyt Wolverinesin.


Toinen voittaa, toinen häviää

Mikäli Crusaders tai ECG voittaa ottelunsa toisen hävitessä, on voittanut joukkue runkosarjassa kolmas.


Molemmat voittavat

Molempien voittaessa käytetään kriteerinä voitettujen vastustajien vahvuus. Molemmat ovat voittaneen Indiansin kahdesti sekä toisensa. Lisäksi ECG olisi voittanut Eaglesin ja UNC olisi voittanut Wolverinesin. Wolverinesin voittoprosentti on parempi kuin Eaglesin, joten näin ollen Crusaders olisi runkosarjassa kolmas.

Toisin sanoen, mikäli Crusaders voittaa lauantaina, varmistaa se itselleen runkosarjan kolmannen sijan. Mikäli Wolverines voittaa, ratkeaa sijoitukset (tai mahdollinen kolikonheitto) samana iltana klo 18:30 alkavassa ECG-Eagles pelissä.


Wolverines ja Eagles ovat olleet sarjan kaksi parasta joukkuetta, mutta kummallakaan ei ole juurikaan panosta runkosarjan viimeiselle kierrokselle. Joten odotettavissa on että avainpelaajia sekä lievästi loukkaantuneita lepuutetaan ja peliaikaa annetaan nuoremmille ja kokemattomille pelaajille. Toki tästäkään ei voi olla varma, koska välierät ovat jo viikon päästä joten molempien joukkueiden valmennusjohdossa pohditaan varmasti loukkaantumisriskin ja pelituntuman tasapainottelua.

Crusaders koki jonkin verran loukkaantumisia edellisessä pelissä, joten aivan parhaalla joukkueella ei päästä Wolverinesia haastamaan. Toisaalta Greg "June" Robinson pelaa tässä ottelussa, joka on erittäin iso apu hieman varamiehiseen puolustukseen. Myös puolustuksen linjaan on odotettavissa viime ottelussa sivussa olleita pelaajia.

Oman lisämausteensa otteluun tuo mahdollisuus siitä että joukkueet kohtaavat seuraavana viikonloppuna välierissä. Asetelmia ja henkistä taistelua käydään varmasti pelin aikana.