25.8.2023

Porvoo parempi kauden päätösottelussa

UNC ja Porvoon Butchers järjestivät perjantai-iltana yleisölle viihdyttävän pelin, jossa tehtiin yhteensä 99 pistettä Butchersin voittaessa 44-55 (18-21). Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta erinomaisesti kun UNC meni 18-7 johtoon. Tämän jälkeen molempien hyökkäys tehtaili pisetitä, mutta Butchers oli ilotulituksessa tehokkaampi. Ottelu tarjosi useita sykähdyttäviä hetkiä, mutta ehdottomasti illan suurimmat aplodit sai UNC:n nuori keskushyökkääjä Arttu Blomqvist joka teki uransa ensimmäisen touchdownin Vaahteraliigassa.

Päävalmentaja Marko Vartiaisen mietteet pelistä sekä menneestä kaudesta:

"Molemmille matsi oli sinänsä paineeton kun ei ollut sijoituksella merkitystä. Haluttiin voittaa ja ottaa viides voitto, mutta ei vaan luonnistunut. Oltiin hyvässä tilanteessa ja johdossa, mutta ei vaan osata klousata matseja. Tämä vaatii opettelua ja uudenlaista mentaliteettia myös pelaajien pään sisälle. Kausi sinänsä tarjosi varmasti ja viihdyttävää sekä varmasti jännittäviä pelejä katsojille. Paljon onnistumisia mutta saman verran luhistumista. Mutta kyllä tästä on hyvä jatkaa tulevaan, kovaa duunia ja ensi vuonna entistä paremmin heti ekasta matsista alkaen. Kiitos kaikille vapaaehtoisille, valmentajille ja pelaajille kaudesta 2023. Oli tämä kuitenkin todella paljon parempi kausi kuin edellinen ja loppuun vielä hieno onnistuminen meidän tulevalta superstaralta Arttu Blomqvistilta. Siitä pojasta kuullaan vielä paljon! Kiitos ja kumarrus kaikille mukana olijoille ja meidän tukijoukoille, jotka tämän kauden 2023 mahdollistivat. Hattu päästä ja syvä kumarrus. Over and out."

24.8.2023

Vaahteraliigassa runkosarjan päätöskierros

UNC kohtaa kauden viimeisessä pelissä Porvoon Butchersin. Vaahteraliigan runkosarja päättyy lauantaina, kun Seinäjoen Crocodiles ja Kuopion Steelers kohtaavat. Samalla ratkeaa, mikä joukkue on neljännellä sijalla ja menee pudotuspeleihin Crocodilesin, Butchersin sekä Helsingin Roostersin seuraksi. Voit lukea lisää OTTELULEHTI-välilehdeltä.

12.8.2023

UNC voittoon Wolverinesista

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt UNC otti voiton sateisessa säässä torstai-iltana Helsingin Wolverinesista lukemin 42-20 (30-6). Ottelu alkoi räväkästi. UNC teki maalin ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan ja Wolverines puolestaan rähmäsi pallon UNC:lle pelin ensimmäisellä downillaan. Wolverin sai pallon kuitenkin hetken päästä takaisin, ja pelin toisella hyökkäysdownilla tekivät maalin Sebastian Lugoran pitkällä juoksulla. Tämän jälkeen UNC otti kuskin paikan ja kuljetti palloa lähinnä Seth Rowlandin juoksuilla. Puoliajalla tilanne oli jo 30-6 ja peli näytti olevan ohi.

Toisella puoliajalla UNC:lla oli vaikeuksia edetä pallon kanssa. Wolverines kavensi tekemällä maalin wildcat muodostelmassa, missä keskushyökkääjä William Young syötti pallon aivan vapaaksi jätetylle Niko Kantoselle. UNC vastasi tekemällä maalin samantien potkun palautuksesta. Wolverines nousi kahden maalin päähän, kun Kevin Adams teki maalin Rasmus Laalon syötöstä, ja hetken näytti siltä että Wolverines nousee vielä mukaan peliin. Rowland juoksi kuitenkin 46 jaardisen maalin viimeisellä neljänneksellä, eikä Wolverines puolestaan päässyt aivan maalialueelle asti omalla hyökkäysvuorollaan. Näin ollen UNC otti pelistä odotetun voiton.

UNC:n kauden päätöspeli pelataan Harjulla 25.8. Porvoon Butchersia vastaan.

Lue myös Vaahteraliiga.fi sivuston otteluraportti sekä tilastot.

8.8.2023

Lohjan 700-vuotis juhlapeli torstaina

Lohjalla juhlitaan 700-vuotista kaupunkia, ja viikonloppuna on luvassa konsertteja ja tapahtumia. UNC pelaa torstaina kotikentällä Helsingin Wolverinesia vastaan.

Wolverines on lähtenyt tähän kauteen pääosin nuorella ja kokemattomalla joukkueella, tavoitteena rakentaa tulevaisuutta varten. Joukkue on hävinnyt kaikki pelinsä selkein lukemin. UNC puolestaan taisteli pudotuspelipaikasta tosissaan vielä viime kierroksella, mutta tappio Vaasan Royalsille käytännössä lopetti haaveet pudotuspeleistä. Teoreettisesti UNC:lla on vielä mahdollisuus nousta pudotuspeleihin, mutta se vaatisi erittäin yllättäviä tuloksia loppukauden peleistä.

UNC lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Wolverinesin puolustuksen heikkous on heittopuolustus, ja varsinkin kun UNC saa tähän peliin mukaan laitahyökkääjä Cedric Johnsonin tavoitteena on varmasti tarjota kotiyleisöllä näyttävää heittopeliä.

Toisaalta UNC:n kautta on leimannut ailahtelevaisuus. Joukkueen esitykset ovat vaihdelleet kauden mittaan ja pelien sisälläkin huikeasta toiseen ääripäähän. Torstain ottelun tärkein kysymys onkin, miten UNC:n pelaajat saavat itsensä peliin. Pelaajat tietävät, että mitä todennäköisimmin kautta on jäljellä kaksi peliä. Osalle Lohjan juhlavuosi merkitsee jotain, osalle se ei merkitse mitään. Varsinkin jos ottelu alkaa mollivoittoisesti ja vastaavasti Wolverines saa onnistumisia, miten UNC joukkueena reagoi? Wolverines varmasti haistaa paikan iskeä, joten pelistä saattaa tulla yllättävän haastava UNC:n kannalta. Toisaalta, jos UNC pelaa omalla tasollaan, pelin tulisi kääntyä selkeästi heidän edukseen. Mikäli näin käy, peliaikaa on varmasti luvassa joukkueen nuoremmalle pelaajistolle.

Päävalmentaja Marko Vartiaisen mietteet tulevasta pelistä:

"Maaottelutauon jälkeen toivon, että kundit ovat heränneet muutaman viikon horroksesta ja se näkyy myös kentällä. Lähdetään pelaamaan hyvä ja ehjä ottelu ja minimoidaan omat virheet, joita kahdessa edellisessä pelissä on tapahtunut. Keskiviikkona viimeistelytreenit ja sitten mentaalisesti valmiina pelaamaan loistavaa fudista. Toivottavasti runsaslukuisen kotiyleisön edessä. Mikään peli ei ole selvä ennen kuin tuomari nostaa pallon ylös ja puhaltaa pilliin. Tämä meidän on syytä muistaa torstaina."

Marko Vartiainen valittiin Lohjalla myös Vuoden Lauriksi työstään lohjalaisen jenkkifudiksen eteen.

"Olihan se todella iloinen yllätys kun työ lajin parissa noteerataan kotikaupungissa. Onhan tässä kohta 32 vuotta tehty pelaajana ja valmentajana töitä lajin eteenpäin viemiseksi. Suuri kunnia ottaa Vuoden Lauri-titteli vastaan. Mitään ei olisi saavutettu ilman ihmisiä ympärillä, jotka ovat olleet tukena ja apuna kaikissa asioissa."

Ottelun ennakko ja kokoonpanot VAAHTERALIIGA.FI sivustolta.

Kuuntele myös podcast UNC Radio

22.7.2023

Tappio Roostersille teki loppukaudesta haastavan

UNC hävisi torstaina kotonaan Helsingin Roostersille lukemin 7-49 (7-35). Ottelussa Roosters meni menojaan jo ensimmäisellä puoliajalla, tehden maalin jokaisesta hyökkäysvuorostaan. UNC:n hyökkäys oli sen sijaan suunnattomissa ongelmissa Roostersin puolustuksen linjan kanssa, eikä tilannetta saatu korjattua oikeastaan koko ottelun aikana.

Vaikka pelissä oli panoksena vahva kiinnitys pudotuspelipaikkaan, on UNC:lla vielä mahdollisuus pudotuspeleihin. Mitä todennäköisimmin taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta tullaan käymään UNC:n ja Roostersin välillä. Myös Vaasan Royalsilla on teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta se vaatisi heiltä kaikkien loppujen pelien voittoa, sekä UNC:n ja Roostersin useampaa tappiota loppukauden aikana. Lisäksi Royals kohtaa UNC:n lisäksi liigan kärkijoukkueet. Royals pelaa tänään lauantaina Kuopiossa Steelersia vastaan, ja mikäli Steelers voittaa tuon ottelun on Royalsin mahdollisuudet käytännössä olemattomat.

UNC voi nousta pudotuspeleihin, jos voittavat loput ottelunsa sekä Roosters häviää jäljellä olevista neljästä pelistä vähintään kaksi. UNC:lla on ensi viikolla vastassa Royals, jonka voittivat kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Tämän jälkeen vastassa on Wolverines, joka ei ole voittanut koko kaudella peliäkään. Viimeisellä kierroksella vastassa on Butchers, jolla todennäköisesti ei ole pelissä panosta. Joten voitot kolmesta viimeisestä ottelusta ovat hyvinkin mahdollisia. Roosters puolestaan kohtaa Wolverinesin (oletettavasti voittaa) lisäksi Butchersin, Steelersin sekä Crocodilesin. Tuo viimeinen ottelu Crocodilesia vastaan on sinänsä merkityksellinen, että Crocodiles pelaa kotonaan ja voitolla saisi juurikin UNC:n vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Eli varmasti lähtevät hakemaan tosissaan voittoa Roostersista, vaikka ottelu ei heidän omaan runkosarjasijoitukseensa enää vaikutakaan.

Eli UNC:n kannalta katse kiinnittyy omien pelien lisäksi ensi viikon Butchers-Roosters sekä 12.8. Steelers-Roosters peleihin.

18.7.2023

UNC ja Roosters ratkovat pudotuspelipaikkaa torstaina

Torstain pelissä Roosters saapuu Lohjalle, kun Harjun kentällä ratkotaan pudotuspelipaikkaa. Ottelun tiedot, kokoonpanot ja ennakot löydät OTTELULEHTI-sivulta.

15.7.2023

UNC tarjoili jälleen jännitysnäytelmän

UNC on koko Vaahteraliiga-aikansa ajan tarjoillut jännittäviä ja tiukkoja pelejä. Perjantainen peli Kuopio Steelersiä vastaan ei ollut tälläkään kertaa poikkeus. Steelers voitti tiukan pelin lukemin 41-45 (7-14).

Ottelu alkoi Crusadersin hyökkäysvuorolla. Pallo liikkui muutaman kerran uusiin yrityksiin, mutta tyrehtyi hieman puolenkentän jälkeen. Ben Hellett punttasi pallon komeasti 9y viivalle, ja puolustus pakotti Steelersin myös punttaamaan pallon. Nyt puolestaan Steelersin puolustus oli iskussa, ja pakotti UNC hyökkäyksen punttaamaan neljännellä yrityksellä. Tässä vaiheesas näytti, että pelistä tulee vähämaalinen puolustusten juhla. Steelers sai kuitenkin hyökkäyksen toimimaan, ja kuljetti pallon alle kahdessa minuutissa maaliin. UNC hyökkäys puolestaan ei saanut sen enempää aikaan kuin edelliselläkään hyökkäysvuorolla, vaan joutui jälleen punttaamaan pallon neljännellä yrityksellä. Tällä kertaa Ben Hellett odotteli pallon kanssa hieman liian pitkään, ja Steelersin Akileis Leroy blokkasi potkun, jonka Simon Otto poimi ja vei maaliin.

Nyt UNC hyökkäys löysi keinoja kuljettaa palloa, ja pääasiassa pelinrakentaja Raleigh Yeldellin heitoilla pallo saatiin aina 9y päähän maalista. Valitettavasti kaikki neljä yritystä epäonnistuivat ja näin Steelers sai pallon. Hieman yllättäen Steelers toi keskushyökkääjäksi sairastuvalta palanneen Tuukka Lehtosen. UNC puolustus piti pintansa ja Steelers joutui punttaamaan toistamiseen. UNC sai pallon kun puoliaikaa oli hieman alle viisi minuuttia jäljellä. Pallo vietiin alle minuutissa maaliin, kun Seth Rowland juoksi 23y juoksun, jonka päätteeksi Akileis Leroy otti epäurheilijamaisuudesta vielä 15y rangaistuksen. Tilanne 7-14. Steelersin keskushyökkääjä vaihtui jälleen, nyt kentälle tuli jo ennen ottelua keskustelua herännyt, pelikiellosta vapautunut Leanthony Reasnover. UNC puolustus pakotti Steelersin punttaamaan, mutta toisaalta UNC hyökkäys ei edennyt kuin pari jaardia. Punttaamisen sijasta UNC yrittikin hämäystä, missä Ben Hellett potkun sijasta juoksikin itse, kun matka uusiin yrityksiin oli kuusi jaardia. Tämä kuitenkin epäonnistui, ja näin Steelers sai pallon UNC:n kenttäpuoliskolla kun kellossa oli 46 sekuntia aikaa. UNC puolustus pysäytti Steelersin hyökkäyksen jälleen, ja Markus Ojainväli punttasi pallon jo neljännen kerran. Puoliajalle mentiin 7-14 tilanteessa.

Siinä missä ensimmäinen puoliaika oli puolustusten näytöstä, toinen puoliaika oli aivan päinvastainen. Maaleja tehtiin puolin ja toisin. Puoliaika alkoi räväkästi, kun Reasnover juoksi pallon maaliin heti ensimmäisellä yrityksellä. UNC vastasi tähän vahvasti, kun Seth Rowland palautti aloituspotkua 95 jaardia aina maaliin asti. Steelers vaihtoi jälleen keskushyökkääjää. Tuukka Lehtonen rähmäsi pallon omassa päädyssä. UNC kiitti ja tasoitti pelin RJ Longin kiinniotolla. Steelersin hyökkäys joutui tämän jälkeen punttaamaan pallon viidennen kerran, jonka jälkeen Yeldell juoksi pallon kanssa itse maaliin ja UNC siirtyi 28-21 johtoon.

Tämän jälkeen UNC:n hyökkäys alkoi yskähdellä, ja kaksi seuraavaa hyökkäysvuoroa päättyivät punttaamiseen. Steelers sen sijaan teki kaksi maalia sekä yhden kenttäpotkumaalin, ja oli siirtynyt jo 28-38 johtoon. Maaleja tehtiin puolin ja toisin. Tilanteessa 41-45 Steelers aloitti hyökkäysvuoronsa, joka päättyi päivän kuudenteen punttiin. Kellossa oli alle 4 minuuttia aikaa, kun UNC sai pallon. Valitettavasti UNC otti 15 jaardin rangaistuksen sääntöjen vastaisesta blokista linjassa, eikä onnistunut tukalasta paikasta aivan saamaan uusia yrityksiä. Puolustus antoi kuitenkin vielä mahdollisuuden, kun Steelers joutui punttaamaan pallon kun peliä oli vain 32 sekuntia jäljellä. Valitettavasti loppukiri ei riittänyt voittoon, vaan loppulukemiksi jäivät 41-45.

Ottelun aikana molemmat joukkueet kokivat ikäviä loukkaantumisia. Steelersin keskushyökkääjä Leanthony Reasnover loukkasi polvensa ikävän näköisesti, ja UNC:n pelinrakentaja Raleigh Yeldell niin ikään loukkasi jalkansa pahasti aivan pelin lopussa. Kummankaan pelaajan vamman laadusta ei pelin jälkeen ollut vielä tarkempaa tietoa.

UNC kohtaa seuraavan viikon torstaina kotikentällä Helsingin Roostersin. Tuo ottelu on äärimmäisen tärkeä pudotuspelipaikkojen kannalta. Mikäli UNC haluaa pudotuspeleihin, tuo ottelu on käytännössä pakko voittaa.

Päävalmentaja Marko Vartiaisen mietteet pelistä:

"Oli taas vaihteeksi tuollainen nousu tappioasemasta johtoon, mutta tällä kertaa kaveri oli parempi. Meidän pitää vain parantaa omaa tekemistä jokaisella osa-alueella, eikä tyytyä mihinkään vähempään. Alamme kyllä pikkuhiljaa oppimaan voittamaan näitä pelejä. UNC 2023 ei anna periksi ja on joukkueena todella hyvä. Nyt pitää vain voittaa pelejä, jotta pudotuspeleihin päästään. Kyllä me tämän hoidamme."

12.7.2023

UNC ja Steelers kohtaavat erittäin tärkeässä pelissä

Kuopio Steelers saapuu Lohjalle vieraaksi perjantaina. Peli pelataan vihdoinkin Harjun kentällä. Peli alkaa 18.30. Lippuja ei myydä paikan päällä, vaan ne tulee ostaa ennakkoon LIPPU.FI sivustolta.

Ottelun ennakko ja tiedot löytyvät OTTELULEHTI-sivulta.

3.7.2023

Andy Vera toistaiseksi pois kokoonpanosta

Puolustuksessa isoa roolia ottanut Andy Vera on joutunut palaamaan kotimaahansa Espanjaan henkilökohtaisista syistä johtuen. Mahdollisesta paluusta kauden aikana ei vielä ole varmuutta, joten Andy on toistaiseksi poissa kokoonpanosta.

30.6.2023

UNC voitti Roostersin viimeisten sekuntien trillerissä!

Crusaders nousi viimeisillä minuuteilla voittoon Helsingin Roostersista lukemin 28-29 (14-21). Ottelu alkoi UNC:n kannalta hyvin, mutta toinen puoliaika oli hyvin haastavaa sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Kuitenkin viimeisillä minuuteilla UNC pystyi tekemään isoja pelejä molemmin puolin palloa, ja kavensi touchdownilla eron yhteen pisteeseen vain 38 sekuntia ennen loppua. Tämän jälkeen UNC päätti pelata lisäpisteen. Potkaisemalla pallon haarukkaan UNC olisi tasoittanut pelin ja todennäköisesti edessä olisi ollut jatkoaika. UNC kuitenkin päätti pelata kahden pisteen lisäpistesuorituksen, ja kun tämä onnistui siirtyi UNC yhden pisteen johtoon. Roosters pääsi etenemään pallon kanssa, mutta aika ei riittänyt ja näin Crusaders otti tärkeän voiton!

Pelin tilastot ja otteluraportti Vaahteraliiga.fi sivustolla.

30.6.2023

Juhannustauolta Velodromille

UNC kohtaa tänään perjantaina Helsingin Roostersin, peli pelataan Velodromilla. Otteluennakon, kokoonpanot ja tiedot löydät Vaahteraliiga.fi sivustolta.

18.6.2023

UNC vei pisteet jännitysnäytelmässä

Vaiherikkaan ottelun päätteeksi UNC otti tärkeät sarjapisteet Vaasan Royalsilta lukemin 42-35 (21-21).

Peli alkoi kotijoukkueen kannalta täydellisesti. Ensin Royalsin hyökkäys pysähtyi suoraan kolmeen yrirtykseen ja UNC puolestaan teki ensimmäisellä hyökkäyspelillä maalin, kun Seth Rowland teki pitkällä juoksulla maalin. Royals kuittasi tämän tekemällä maalin omalla hyökkäysvuorollaan. Tämän jälkeen tehtiin maaleja vuorotellen ja puoliajalle lähdettiin 21-21 tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi UNC:n hyökkäysvuorolla. Ensimmäisellä puoliskolla uuden pelinrakentajan Raleigh Yeldellin omia juoksuja ei juurikaan oltu nähty, mutta nyt hyökkäysvuoron isona teema oli Yeldellin omat juoksut. Ben Hellett otti maalialueella heiton kiinni, mutta maalin jälkeinen lisäpiste epäonnistui. Pelin tarinan mukaisesti Royals teki maalin heti seuraavalla hyökkäysvuorolla, ja siirtyi 27-28 johtoon.

Ilmassa alkoi olla ratkaisun makua, kun UNC:n hyökkäys alkoi tyrehtymään ja Royals sai pallon nopeasti takaisin. Royalsin hyökkäys puolestaan eteni vakuuttavasti kohti maalia. Royalsin pelinrakentaja Timothy Morovick alkoi myös juosta pallon kanssa itse, eikä UNC löytänyt tähän lääkkeitä. Lisäksi keskushyökkääjä Tom Suoste tuntui olevan vaikea pysäytettävä. Yksi illan erikoisimmista tilanteista nähtiin kuitenkin hyökkäysvuoron lopussa, kun Royals oli edennyt jo neljän jaardin päähän maalista. Lisäksi uudet yritykset olisivat olleet yhden jaardin päässä. Sen sijaan, että Royals olisi juossut Suosteen avulla lähes varman maalin, pelinrakentaja Morovick lähti heittämään palloa ja se päätyi UNC:n puolustustaja Curtis Slaterin käsiin.

UNC ei hyökkäysvuorollaan saanut tälläkään kertaan juuri mitään aikaiseksi, ja Royals puolestaan teki omalla hyökkäysvuorollaan maalin ja siirtyi 8 pisteen johtoon numeroin 27-35. Peliä oli 6 minuuttia jäljellä kun UNC sai pallon. Vaikka kaksi aiempaa hyökkäysvuoroa olivat tyrehtyneet ja hyökkäyksen linja oli ollut vaikeuksissa Royalsin puolustuksen kanssa, nyt UNC löysi vielä yhden vaihteen. UNC teki reilussa kahdessa minuutissa maalin, ja kun Rowland henkilökohtaisella taidollaan onnistui vielä kahdessa lisäpisteessä, oli tilanne tasan 35-35.

Royals ei ehtinyt haaveilla maalin tekemistä kauaakaan, koska jo toisella pelillä pallo päätyi puolustaja Rodrigo Velezin käsiin syötönkatkoksi joka palautti pallon vain yhdeksän jaardin päähän maalista. Tämän jälkeen Rowland juoksi päivän toisen maalinsa ja UNC siirtyi 42-35 johtoon. Royals sai vielä mahdollisuuden tasoitukseen, mutta UNC:n puolustus pystyi pysäyttämään heidät ja täten ottelu päättyi UNC:n voittoon.

Uusi pelinrakentaja Yeldell näytti osaamistaan, heittäen 151 jaardia sekä juosten 95. Yeldell juoksi yhden maalin sekä heitti kolme. Tilastoihin merkattiin yksi syötönkatko, mutta tämä tuli neljännellä yrityksellä aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Seth Rowland juoksi 160 jaardia. Royalsin puolelta ottelun hahmo oli laitahyökkääjä Alpha Jalloh, tehden kolme maalia ja 188 jaardia. Pelinrakentaja Morovick heitti 304 jaardia, kolme maalia mutta myös neljä syötönkatkoa.

Päävalmentaja Marko Vartiaisen mietteet pelistä:

"Tiukka matsi, alku oli liian helppoa. Ensimmäinen juoksu ja pohjiin. Vaasa pelasi hyvän pelin, mutta meidän taistelutahto ja takakentta ratkaisi matsin. Erityismaininta Slaterille, pelasi huikean pelin molemmissa päissä. Työvoitto ja se, että päät eivät missään vaiheessa menneet alas oli iso asia. Aivan kuin viime viikonloppuna. Nyt viikko lepoa ja parempana Roostersia vastaan."

UNC:n seuraava peli on 30.6. Helsingissä Velodromilla Roostersia vastaan.

15.6.2023

Royals vieraaksi lauantaina

Peli alkaa lauantaina klo 16.30 ja pelataan vielä poikkeuksellisesti Ojamon kentällä.

Otteluennakko ja tietoa pelistä löytyy OTTELULEHTI-välilehdeltä.

12.6.2023

Raleigh Yeldell UNC:n uusi pelinrakentaja

Alkukauden pelinrakentajana pelannut Cornelius Kinchen on loukkaantunut, ja poissa useamman viikon. UNC on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Raleigh Yeldellin kanssa. Raleigh on 30v pelinrakentaja, joka tuli eurooppaan pelaamaan 2017 Tampere Saintsiin. Tämän jälkeen hän on kiertänyt pelaamassa Ruotsissa, Turkissa, Itävallassa, Saksassa sekä tällä kaudella Belgian pääsarjassa. Edellisillä kausilla hän on pelannut GFL liigassa Straubing Spidersin joukkueessa.

Raleigh on monipuolinen pelinrakentaja, joka pystyy heittämisen lisäksi juoksemaan itse jaardeja tarvittaessa.

Raleigh Yeldell

11.6.2023

Pannukakusta trilleriin

Sunnuntain ottelu Seinäjoki Crocodilesia vastaan oli hyvin kaksijakoinen. Pelinrakentajana pelasi aiemmin laitahyökkääjänä ollut RJ Long. UNC yritti heti ensimmäisellä hyökkäysdownilla pitkää heittoa, mutta pallo leijaili hieman liian pitkälle ja päätyi Crocodilesin pelaajien käsiin. Melko nopeasti pallo olikin maalissa, kun keskushyökkääjä Powell teki ensimmäisen päivän kolmesta maalistaan. UNC vastasi tähän pitkällä hyökkäysvuorolla, ja neljänneksen vaihtuessa tasoitti pelin. Tästä eteenpäin Seinäjoki vyörytti vastustamattomasti ja varsinkin linjassa voitti kaksinkamppailuja todella kovalla prosentilla pallon molemmin puolin. UNC ei puolestaan saanut juurikaan mitään merkittävää aikaiseksi, ja puoliajalle mentiin Seinäjoen 28-7 johdossa. Kun toisen puoliskon alkuun he tekivät vielä kaksi maalia lisää, tilanne oli 42-7 ja peli näytti selvältä.

Crocodiles siirsi Powellin lepäämään ja vastuuta saivat lohjalaisillekin tuttu Rune Nielsen sekä Timi Hietala. Crocodiles lähti myös heittämään palloa hieman aiempaa enemmän. Ben Hellett otti syötönkatkon ja palautti pallon maaliin, ja hetkeä myöhemmin Curtis Slater nappasi pallon Crocodilesin pelaajan sylistä ja palautti myös pallon maaliin. Kun viimeisellä neljänneksellä Hellett jäi aivan vapaaksi pitkälle heitolle, ja Seth Rowland hieman onnekkaan pompun kautta sai pallon juostua maaliin, oli tilanne 42-34 ja UNC oli vain yhden maalin päässä kun aikaa oli 7 minuuttia jäljellä.

Valitettavasti uskomaton nousu jäi viimeistelyä vaille valmiiksi, kun RJ Longin heitto meni hitusen verran Rowlandin yli ja päätyi syötönkatkoksi. UNC sai lopussa vielä mahdollisuuden pysäyttää Seinäjoen hyökkäyksen, mutta saatuaan uudet yritykset Seinäjoen pelinrakentaja Whitehead kulutti polvea ottamalla pelikellon loppuun.

Päävalmentaja Marko Vartiaisen mietteet pelistä:

"Pelasimme ensimmäisen neljänneksen alun syötönkatkon jälkeen hyvin, hyökkäys onnistui rullaamaan eteenpäin. Toinen neljännes oli totaalinukahdus molemmissa päissä. Kolmannen neljänneksen alku oli katastrofi. Aloituspotkun palautus maaliin sekä blokattu puntti maaliin vastustajalle. Mikään ei toiminut, tilanne 7-42 kun pari minuuttia oli toista puoliaikaa mennyt.

Puolustus nosti päätään ja herätti koko jengin eloon. Pick six Beniltä, seuraava syötönkatko Rodrigp ja sen jälkeen tikkari Rune Nielsenin kädestä pohjiin Slaterin toimesta ja tilanne 21-42.

Hyökkäys alkoi toimittamaan paremmin kun sanoin Rojolle, että kai ymmärrät tilanteen olevan 2-1 meidän puolustukselle hyökkäystä vastaan. Puolustus pystyi pysäyttämään Crocodilesin ja hyökkäys tekemään pisteitä. Tilanne yhtäkkiä 34-42 ja aika iso comeback tehtynä. Kolme minuuttia kellossa ja Crocodiles pysähtyi vielä kerran, ja hyökkäys pääsi kentälle. RJ Long tiesi, että olisi pitänyt juosta. Mutta heitti, ja heitto päätyi syötönkatkoksi. Vielä saimme melkein pysäytettyä Crocodilesin, mutta ei aivan.

Kaiken kaikkiaan ailahteleva peli meiltä, erikoistilanteet maksoivat liikaa. Hieno asia, etteivät pelaajat lopettaneet taistelua vaan jatkoivat sitä loppuun asti. Siitä olen todella ylpeä. Tasoitus ja jatkoaika oli lähellä, mutta silti liian kaukana. Eiköhän kuitenkin näytetty vajaamiehisenäkin, että taistelemme pudotuspelipaikasta ja jopa paikasta Vaahteramaljassa kaiken loksahtaessa paikalleen. Nyt edessä on hyvä treeniviikkoa ja siitä seuraavaan peliin!"

9.6.2023

Kauden kotiavaus sunnuntaina

Jenkkifutis saapuu kesän osalta myös Lohjalle, kun UNC saa sunnuntaina vieraaksi sarjakärjen Seinäjoki Crocodilesin. Otteluennakko ja rosterit ovat nähtävissä OTTELULEHTI-välilehdeltä.

HUOM! Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Ojamon tekonurmella (Everstinkatu, Lohja), koska Harjun kentällä luonnonnurmi ei ole vielä kasvanut tarpeeksi kestääkseen pelaamista.

8.6.2023

Curtis Slater liittyy UNC:hen muiden vahvistusten kanssa

UNC on ollut aktiivinen jälleen pelaajamarkkinoilla. Loppukaudeksi on tehty sopimus Curtis Slaterin, Rodrigo Velin, Ben Helletin sekä Joel Martínezin kanssa.

Curtis Slater on suurimmalle osalle Vaahteraliigaa seuraavista tuttu pelaaja jo 2010-luvulta, jolloin hän dominoi puolustuksen takakentällä Roostersin paidassa. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Wolverinesin riveissä, ja saapuu nyt vahvistamaan UNC:n puolustusta. Rodrigo sekä Ben tulevat myös puolustuksen takakentälle. Joel tulee vahvistamaan hyökkäyksen linjaa.

Päävalmentaja Marko Vartiaisen mietteet pelaajista:

"Viimeiset vahvistuksen on tuotu loukkaantumisten vuoksi vahvistamaan hyökkäyksen linjaa sekä puolustuksen takakenttää. Joel on nuori Espanjan maajoukkuepelaaja, jolla on hyvä asenne sekä liike. Uskon Ville Tarvaisen valmennuksessa häneltä hyvää kehitystä kesän aikana. Ben on hyvällä liikkeellä ja käsillä varustettu takakentän pelaaja, joka tarvittaessa voi pelata myös potkaisijana sekä hyökkäyksen puolella. Rodrigo tuo syvyyttä lisää takakentälle ja odotan innolla miten hän sopeutuu tänne. Hän on hyvä pelaaja, jolta odotan syötönkatkoja peleissä.

Curtis on varmasti tuttu lajia seuranneille pelaajille ja useampaan vuonna on käyty keskusteluja meille tulemisesta ja tällä kertaa ajatukset osuivat yhteen. Curtis tuo samaa kuin muutkin vahvistukset, liikettä, fyysisyyttä sekä kokemusta puolustukseen.

Curtis Slater

15.5.2023

UNC sarjassa toisena avauskierroksen jälkeen

Vaahteraliigan avauskierroksella pelattiin kolme ottelua. Crocodiles, UNC sekä Steelers voittivat ottelunsa, mutta sarjataulukossa Crocodiles sijoitetaan ykköseksi, koska voittivat kotonaan. Sarjajärjestelmän mukaan tasapisteissä tässä kohtaa käytettävä kriteeri on kotivoittojen määrä. Tälläkään kaudella piste-ero ei vaikuta joukkueiden järjestykseen tasapisteissä.

UNC voitti Wolverinesin Helsingin Velodromilla 35-6, tehden kaikki maalit pelinrakentaja Cornelius Kinchenin heitoista. Seth Rowland teki yhden maalin, ja Cedric Johnson sekä RJ Long tekivät molemmat kaksi.

Tällä viikolla UNC on lepovuorossa, seuraava peli on 25.5. Porvoossa Butchersia vastaan.

10.5.2023

Andy Vera puolustuksen takakentälle

Juuri ennen kauden alkua UNC vahvistaa puolustusta espanjalaisella Andy Veralla. Andy on pelannut edellisillä kausilla sekä Osos Rivaksen että Barcelona Dragonsin joukkueissa. 24-vuotias Andy pystyy puolustuksen lisäksi pelaamaan myös hyökkäyksen puolella laitahyökkääjänä, joka antaa UNC:lle lisämahdollisuuksia sekä syvyyttä joukkueeseen.

3.5.2023

Hyökkäyksen linjaan vahvistus

UNC:n uusin pelaajahankinta on espanjalainen Adrian Gallardo, joka tulee vahvistamaan hyökkäyksen linjaa. Adrian on nuori, 19-vuotias ja pelannut aiemmin julkaistun Yvesin tapaan sekä U19 että aikuisten maajoukkueessa Espanjassa. Viime kaudella Adrian pelasi Barcelona Dragonsin joukkueessa.

2.5.2023

Yves Koko vahvistamaan puolustuksen linjaa

Ranskalainen puolustuksen linjamies Yves Koko on solminut sopimuksen UNC:n kanssa täksi kaudeksi. Yves on 22-vuotias ja on edustanut Ranskaa sekä nuorten U19 että aikuisten maajoukkueessa.

25.4.2023

Muutoksia valmennustiimissä

UNC:n valmennusjohto on päättänyt tehdä pieniä muutoksia valmennusvastuiden osalta. Tuomas Heikkinen siirtyy päävalmentajan roolista puolustuksen koordinaattoriksi, ja GM Marko Vartiainen siirtyy päävalmentajaksi. Muutos tuli ajankohtaiseksi, kun naisten joukkue Lohja Lionesses joutui luopumaan Vaahteraliigassa pelaamisesta tällä kaudella. Marko Vartiainen toimi Lionessesin päävalmentajana.

Tuomas Heikkinen: "Olen monenlaisessa mukana sekä futiksen ulkopuolella että esim. Flag-maajoukkueen suhteen. Tarvitsen kesällä aikaa myös perheelle. Marko on Lohjan futiksen keulakuva ja kokenut valmentaja. UNC saa hänessä virallisesti keulille vahvat paikalliset kasvot.

Päävalmentajuus on paljolti myös managerointia, Markolla on koko paketti hallussa. Itse pääsen tekemään UNC:ssa rajatumpaa toimenkuvaa keskittyen siihen mitä olen aina mieluiten tehnyt, eli puolustuksen valmentamiseen."

Marko Vartiainen: "Tuomaksen elämäntilanteen muuttuessa ja oman valmennustilanteen salliessa tämä vaihtoehto kuulosti hyvältä ja paluu sinne mistä homma alkoikin. Meillä on hyvä valmennustiimi kasattuna ja Tuomas jatkaa siinä DC:nä, josta olen enemmän kuin onnellinen.

Koko joukkue alkaa näyttämään hyvältä ja uskon vahvasti että kesällä 2023 nähdään hyvin nälkäinen ja määrätietoinen UNC!"

23.4.2023

Cedric Johnson, R.J. Long sekä Pablo Olivares mukaan ristiretkeläisiin!

Viime kaudella UNC:n paidassa pelannut Cedric Johnson jatkaa myös tällä kaudella. Edellisen kauden osalta hän oli heittohyökkäyksessä toiseksi tehokkain kiinniottajat 566 kiinniottojaardilla ja viidellä touchdownilla.

R.J.Long on suomalaiselle yleisölle tuttu pelaaja 10 vuoden ajalta. Viime kaudella hän oli Helsinki Wolverinesin ylivoimaisesti paras kiinniottaja, keräten 719 kiinniottojaardia sekä tehden yhdeksän touchdownia.

Pablo Olivares on 24-vuotias espanjalainen laitahyökkääjä. Hän on pelannut vasta pari vuotta, mutta on kehittyvä ja nopea jaloistaan.

2.1.2023

UNC sopimuksiin Rowlandin ja Edwardsin kanssa

Crusaders on vahvistanut RB ja LB osastoaan tekemällä sopimukset ensi kaudesta yhdysvaltalaisten Seth Rowlandin sekä Dante Edwardsin kanssa. Molemmat pelasivat viime kaudella Porvoo Butchersin joukkueessa. Tukipuolustaja (LB) Edwards pelasi vain neljä peliä, ja kausi päättyi loukkaantumiseen. Edwards on monipuolinen pelaaja, joka pelasi myös keskushyökkääjän paikalla välillä.

Keskushyökkääjä (RB) Rowland tuli Porvooseen kesken kauden korvaten osaltaan Edwardsin, pelaten kuudessa pelissä. Näissä hän juoksi 444 jaardia, juoksukeskiarvon ollessa 5,7 jaardia per juoksu. Lisäksi häntä käytettiin jonkun verran heittopeleissä, ja kokonaisuutena hän sai edettyä keskimäärin yli 100 jaardia per peli.

Rowland on kovasta Tennesseen (div1) yliopistosta, Edwards puolestaan pelasi sekä Benedictinessa (NAIA div1) että Leeds Beckettin yliopistossa Englannissa. Hänellä oli tarjous ensi kaudesta myös Saksan liigasta (GFL), mutta päätti tulla ristiretkeläisiin.

Molemmat pelaajat ovat vakuuttuneita siitä, mihin suuntaan UNC on suunnitellut ensi kaudella menevänsä. Rowland oli viime kaudella omien sanojensa mukaan puolikuntoinen parin välikauden jälkeen, mutta on harjoitellut kovaa ollakseen huippukunnossa ensi kaudella. Molemmat ovat erittäin monipuolisia pelaajia, joita voidaan tarpeen mukaan peluuttaa eri pelipaikoilla.

Seth Rowland

Dante Edwards

12.12.2022

Cornelius Kinchen on UNC:n pelinrakentaja ensi kaudella

UNC on solminut sopimuksen amerikkalaisen pelinrakentaja Cornelius Kinchenin kanssa kaudelle 2023. Hän on 24 vuotias, ja pelannut yliopistourallaan William Pattersonin yliopistossa New Jerseyssä (3 div.).

Corneliuksella on kokemusta eurooppalaisesta jenkkifutiksesta sekä Saksasta (Hamburg Pioneers) että Ranskasta (Amiens Spartaties). Viime kaudella Ranskan pääsarjassa hän heitti lähes 2000 jaardia sekä 18 touchdownia kymmenessä pelissä.

Yhtenä tärkeänä tekijänä Corneliuksen tulossa ristiretkeläisiin oli Robert Johnsonin yhteydenpito häneen ja luottamuksen osoitus siihen, että Cornelius saisi johdettua joukkuetta ensi kaudella Vaahteraliigassa. Cornelius on nähnyt jonkun verran Vaahteraliigaa, koska on seurannut Jabari Harrisin otteita.

Vahvuuksinaan Cornelius luettelee päätöksenteon, nopeat heitot sekä johtajuus kentällä ja sen ulkopuolella.

17.11.2022

Robert Johnson palaa ristiretkeläisiin!

Kaudelle 2023 UNC saa kovan luokan paluumuuttajan, kun Robert Johnson palaa joukkueeseen hyökkäyksen koordinaattoriksi. Robert pelasi UNC:n pelinrakentajana joukkueen ensimmäisellä Vaahteraliigakaudella 2021. Tuolloin hän oli liigan tehokkain heittäjä ja UNC:n heittöhyökkäys oli liigan parasta.

Robert itse kommentoi paluuta näin:

"Haluan auttaa nuorten pelaajien kehityksessä, ja mielestäni on hyvä että voin keskittyä vain hyökkäyksen kehittämiseen. Tuon ensi kaudella katsojille innostavan hyökkäyksen, jossa kurinalaisuus yhdistyy erilaisiin muodostelmiin vahvistetun hyökkäyslinjan takana."

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen pitää vahvuutena sitä, että on työskennellyt Robertin kanssa maajoukkueessa vuosikausia. Robertin ehdoton vahvuus on, että hän tuntee haluamansa hyökkäyksen täydellisesti pelinrakentajan näkökulmasta. Tätä kautta hän pystyy kommunikoimaan amerikkalaisen pelinrakentajan kanssa saumattomasti.

8.11.2022

Aleksi Kylli ja Juuso Voutilainen vahvistamaan linjoja

UNC on tehnyt sopimuksen ensi kaudeksi Aleksi Kyllin sekä Juuso Voutilaisen kanssa. Molemmat pelasivat viime kaudella Helsinki Wolverinesin joukkueessa. Aleksi tulee vahvistamaan puolustuksen linjaa, viime kaudella hän teki 12 pelissä yhteensä 30,5 taklausta. Juuso puolestaan tulee hyökkäykseen linjaan. Molemmat pelaajat ovat nuoria, -99 syntyneitä. Molemmat pelasivat myös 2018 Team Nordic joukkueessa, jossa puolustuksen koordinaattorina oli UNC:n nykyinen päävalmentaja Tuomas Heikkinen. Tuon ottelun voit katsoa TÄÄLTÄ (Youtube).

Aleksi Kylli

Juuso Voutilainen

31.10.2022

Kauden 2023 alustava rosteri julkaistu

Ensi kesän alustava rosterin voit katsoa TÄÄLTÄ.

24.8.2022

Kauden päätöspeli torstaina

UNC:n kauden viimeinen peli pelataan torstai-iltana Lohjanharjun kentällä klo 18.30 alkaen. Vastassa on Helsinki Wolverines.

Ennakon, rosterin ja UNC Radion löydät OTTELULEHDELTÄ.

10.8.2022

UNC haastaa Butchersin perjantaina

UNC kohtaa kotikentällään Porvoo Butchersin perjantaina 12.8.

Pelin ennakon, rosterit yms. löydät ottelulehdeltä TÄÄLTÄ.

4.8.2022

UNC kohtaa Eaglesin perjantai-illan jännitysnäytelmässä

Perjantain pelissä kamppaillaan varmasta Vaahteraliigassa säilymisestä. Otteluennakko löytyy ottelulehti-sivulta TÄÄLTÄ.

2.8.2022

Rasmus Johansson vahvistamaan hyökkäyksen linjaa

UNC on solminut loppukauden sopimuksen ruotsalaisen Rasmus Johanssonin kanssa. Rasmus tulee paikkaamaan loukkaantumisista kärsivää hyökkäyksen linjaa, joka on ollut UNC:n haasteena koko kauden ajan.

Rasmus on kokenut pelaaja joka on edustanut seuroja mm. Ruotsissa, Australiassa, Ranskassa, Espanjassa sekä Ukrainassa. Hän on myös pelannut Kouvola Indiansissa kaudella 2014. Pelivuosia hänellä on takana 15, joista 11 edustusjoukkueissa.

Rasmus nähdään kentällä perjantain tärkeässä pelissä Kotka Eaglesia vastaan.

21.7.2022

Jenkkifutiksen alkeiskurssi

UNC Crusaders järjestää ilmaisen kuuden kerran alkeiskurssin amerikkalaisen jalkapallon saloihin yli 16- vuotiaille miehille. Osallistuminen ei edellytä paikallaoloa jokaisella kerralla.


Jos olet lyhyt tai pitkä, hoikka tai tukevampi, entinen huippu-urheilija tai sohvaperuna ja uusi harrastus kiinnostaa, tule kokeilemaan. Lajissa on useita eri pelipaikkoja, joissa on hyötyä erilaisista ominaisuuksista.

Alkeiskurssilla käydään läpi amerikkalaisen jalkapallon perusteita. Lupaamme, että kurssilla on hauskaa ja hiki virtaa. Mukaan tarvitset intoa harjoitteluun sekä urheiluvaatteet ja juomapullon. Jos sinulla on nappikset, niin ne kannattaa laittaa jalkaan.

Kurssin valmentajina toimivat pitkäaikaiset maajoukkuevalmentajat Tuomas Heikkinen, Marko Vartiainen ja Ville Tarvainen sekä amerikkalainen pelinrakentaja Shay Netter ja muut UNC Crusadersin kotimaiset ja ulkomaalaiset vahvistukset.

Toivomme, että ilmoittaudut mukaan oheisen linkin kautta, niin saamme yhteystietosi mahdollisia lisätietoja varten. ILMOTTAUTUMISLINKKI

Tule kokeilemaan olisiko tämä Sinun lajisi!

Aika: 26.7-30.8 tiistaisin klo 19.30

Paikka: Kirkniemen kenttä, Pallotie Lohja

21.7.2022

Perjantaina kotipelissä vastassa Kuopio Steelers

UNC kohtaa sarjakärki Steelersin perjantai-iltana Harjun kentällä. Ottelun ennakon sekä rosterit löydät tuttuun tapaan OTTELULEHDELTÄ.

14.7.2022

Crocodiles saapuu perjantaina vieraaksi Lohjanharjulle

Perjantai-iltojen pelit jatkuvat, kun 15.7. Lohjanharjulla UNC kohtaa Seinäjoen Crocodilesin. Ottelun ennakon, rosterit ja uusimman UNC Radion jakson löydät OTTELULEHDELTÄ.

8.7.2022

Crusaders kauden avausvoittoon Lohjalla

Crusaders otti kauden avausvoittona Kotka Eaglesia vastaan perjantai-iltana Lohjalla lukemin 28-9 (0-9). Murheellisen avauspuolikkaan jälkeen UNC otti kuljettajan paikan toisella puoliskolla, tehden 4 maalia ja pitäen samalla Eaglesin ilman lisäpisteitä. Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittiin sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa urakoinut Matias Castagno.

Vaahteraliiga.fi sivuston kattavan peliraportin voit lukea TÄÄLTÄ.

Ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.

7.7.2022

UNC isännöi Eaglesia perjantai-illan jännitysnäytelmässä

Perjantain vaahteraliiga-ottelussa Lohjalla kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka metsästävät kauden avausvoittoaan. Pelin ennakon ja rosterit voit nähdä OTTELULEHDELTÄ.

4.7.2022

Vaahteraliiga palasi juhannustauolta rytinällä

Viime viikonloppuna pelattiin erittäin viihdyttävä ja tapatumarikas kierros. Torstaina UNC pelasi Helsingissä Roostersia vastaan. Ottelu alkoi UNC:n kannalta loistavasti heidän mennessä jo 14-0 johtoon ensimmäisellä neljänneksellä. Johto piti aina kolmannen neljänneksen lopulle, mutta lopulta Roosters kiri ja meni ohi. Peli päättyi lopulta Roostersin 42-28 (16-21) voittoon. Päävalmentaja Tuomas Heikkinen ei päässyt pelipaikalle, joten ottelussa päävalmentajana toimi Ville Tarvainen. Hänen mietteensä pelistä:

”Hyvä startti peliin. Parasta tekemistä tällä kaudella. Iso vaikutus peliin sillä, että molemmin puolin palloa linjamiehiä oli jopa vaihtoon asti. Saatiin edellisviikon treeneissä uusia pelaajia ajettua sisään, joista erityisesti Rune Nielsenillä oli heti iso rooli.”

Vaahteraliiga.fi sivun otteluraportti pelistä löytyy TÄÄLTÄ.


Perjantaina kierros jatkui Porvoossa, kun Kotka Eagles saapui Butchersin vieraaksi. Yksi kauden isoimmista puheenaiheista tähän mennessä oli Niclas ”Nesi” Carpelanin paluu pelikentille, kun hän hätävarana pelasi Eaglesin pelinrakentajana ottelussa. Jopa yllättäen ´puoliajalle mentiin Eaglesin johdossa, ja vasta viimeisellä neljänneksellä Butchers onnistui kääntämään ottelun voitokseen lukemin 26-10 (0-10).

Vaahteraliiga.fi sivun otteluraportti pelistä löytyy TÄÄLTÄ.


Lauantaina kierroksen kolmannessa pelissä kärkijoukkueet kohtasivat Kuopiossa, kun Helsinki Wolverines matkusti Steelersin vieraaksi. Wolverines oli mahdollisuudet ottelun voittoon, mutta isojen virheiden seurauksena ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen Steelersin 13-12
(7-6) voittoon.

Vaahteraliiga.fi sivun otteluraportti pelistä löytyy TÄÄLTÄ.


Vaahteraliiga jatkuu jälleen torstaina, kun Roosters ja Butchers kamppailevat Helsingissä. Perjantaina Eagles saapuu Lohjalle UNC:n vieraaksi, ja tässä pelissä kamppaillaan siitä kumpi joukkue ottaa tukevan otteen 6. sijasta ja mahdollisesta liigassa säilymisestä. Kierros päättyy lauantaina Seinäjoella, kun Crocodiles isännöi Wolverinesia.

29.6.2022

Crusaders juhannustauolta haastamaan Roostersia

Vaahteraliiga palaa tauolta torstaina 30.6. kun Helsingin Roosters isännöi UNC:ta. Pelin ennakon voit lukea Vaahteraliiga.fi sivustolta TÄÄLTÄ.

UNC on tauon aikana vahvistunut kolmella uudella pelaajalla, sekä palaavalla Mikko Lankisella. Uudet pelaajat ovat portugalilaiset Joaof Branco ja Salvador Bolzoni, sekä norjalainen Rune Nilsen.

18.6.2022

UNC haastamaan Kuopio Steelersiä uuden pelaajan kanssa

Tänään lauantaina 18.6. UNC matkustaa Kuopioon Steelersin vieraaksi. Ottelun ennakon voit lukea Vaahteraliiga.fi sivustolta TÄÄLTÄ.

Viime kaudella Crusaders järjesti yllätyksen voittamalla Kuopio Steelersin Hangossa pelatussa ottelussa. Onnistuuko sama tänä vuonna?

Ottelussa debyyttinsa tekee UNC:n uusin vahvistus Sandro Moreira. Espanjalainen tukipuolustaja on pelannut aiemmin espanjalaisessa Osos Rivaksen joukkueessa, ja tällä kaudella pelannut Meksikon pääsarjassa Gallos Negrosin joukkueessa. Sandron ystävät ovat pelanneet aiemmin Suomessa ja osa pelaa tälläkin hetkellä, ja he ovat kertoneet paljon positiivisia asioita Vaahteraliigasta. Sandron vahvuudet ovat fysiikassa ja nopeudessa. Sandro aloittaa pelin keskimmäisen tukipuolustajan paikalta, korvaten ELF-sarjaan siirtyneen Onni Soinisen.

Sandro Moreira

5.6.2022

UNC taipui Porvoon Butchersille tiukan taiston jälkeen

UNC hävisi 2.6. pelatun ottelun Porvoon Keskuskentällä Butchersia vastaan lukemin 35-20. Puoliajalla tilanne oli 21-20.

Vaahteraliiga.fi sivuston otteluraportin voit lukea TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet:

"Tämä vuosi on erilainen viime vuoteen verrattuna. Liigassa on kivikovaa tasoa, alkukaudesta myös jotain ihan muutakin. Tämä peli oltaisiin hyvällä tai edes ehjällä peliesityksellä voitu hyvin voittaa, mutta siihen ei pystytty.

Pelissä oli seassa hyvää, mutta sorruttiin huonoon taklaamiseen, merkkausvirheisiin heittosuojassa ja älyttömiin pallonmenetyksiin. Samoin pelaajia alkoi tippumaan kuin kärpäsiä, siihen ei näissä numeroissa ole varaa.

Cedric teki kovaa jälkeä. Santtu Lehtola ja Simo Takanen antoivat kaiken mitä löytyy. Matias on puolestaan kivikova kahden suunnan futari. Butchers tulee varmasti kohentamaan peliään kauden aikana. Meidän pitää kohentaa vielä enemmän."

31.5.2022

Roosters vahvempi kauden kotiavauksessa

Helatorstain pelissä Helsingin Roosters vei voiton lukemin 6-42 (0-14). UNC:n ainoan maalin teki Nolan Corpening pelinrakentaja Shay Netterin syötöstä.

Otteluraportin voit lukea Vaahteraliiga.fi sivustolta:

https://vaahteraliiga.fi/crusaders-roosters-26-05-...

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen kommentit pelin jälkeen:

"Pelasimme paremmin kuin viime viikolla, ja olisimme paremmalla viimeistelyllä voineet olla puoliajalla täysin mukana. Sitten pikkuhiljaa bensa loppui, ja siihen on monta syytä. Isoimpana ehkä se, että Roosters on todella hyvä joukkue.

Suomalaisten pelaajien on astuttava viikko viikolta eteenpäin. Osa heistä tulee tekemään niin kokemuksen karttuessa. Ulkomaalaisiin olen pääsääntöisesti tyytyväinen. Kiitos Trojansin pojille rivien täyttämisestä hyvällä asenteella.

Nolan Corpening on huikea pelaaja. Miles Corpening lepäsi tänään, pieni alaraajavamma. Ei muuta kuin kohti seuraavaa peliä."


24.5.2022

Helatorstaina kotipelissä vastassa Helsinki Roosters

Kauden toisessa pelissä UNC kohtaa Lohjalla Harjun kentällä klo. 18.30 Helsinki Roostersin.

Pelin ennakon voit lukea TÄÄLTÄ.

Viikonlopun pelejä ennakoivan UNC Radion puolestaan löydät TÄÄLTÄ (linkki vie Spotifyhin)

19.5.2022

Kauden avauspelissä vastassa Helsinki Wolverines

Jenkkifutiskausi 2022 potkaistaan käyntiin UNC:n osalta perjantaina 20.5. Helsingin Velodromilla, kun vastaan asettuu Wolverines. Edellisellä kaudella joukkueiden välisissä otteluissa nähtiin dramatiikkaa ja viime hetken voittomaaleja. Miten käy tässä pelissä?

Lue Vaahteraliiga.fi sivuston ennakko TÄÄLTÄ.

UNC Radion ennakot ja tunnelmat tulevasta viikonlopusta Spotifysta TÄÄLTÄ.

10.5.2022

Soininen ja Johnson vahvistamaan joukkuetta

Kauden 2022 joukkuetta on vahvistettu kahdella nimekkäällä pelaajalla, joista molemmat on nähty UNC:n paidassa aiemminkin.

Onni Soininen on pelannut useamman vuoden Lawrencen yliopistossa Yhdysvalloissa. Spagettimaljan voittoon päättyneellä kaudella 2021 hän pelasi kaikissa UNC:n peleissä 1-divisioonassa pääsääntöisesti tukipuolustajana, keräten viidessä pelissä 20 taklausta.

Cedric Johnson pelasi viime kaudella UNC:n joukkueessa kolmessa pelissä, ottaen näissä 25 kiinniottoa 433 jaardin edestä ja tehden viisi touchdownia.

3.5.2022

Uusia pelaajia sekä farmisopimus

UNC on solminut kaudelle 2022 farmisopimuksen Turku Trojansin kanssa. Trojans pelaa miesten II-divisioonassa.

Pelaajarintamalla uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Mario Caicedo Jr. sekä Benh-Woll Tchiyoko.

Mario Caicedo Jr. on nuori, 21-vuotias pelaaja, joka on aiemmin pelannut Tukholman Mean Machinen organisaatiossa sekä U19 että miesten joukkueessa. Pääsääntöisesti hän pelaa keskushyökkääjänä (RB), mutta pystyy auttamaan myös tukipuolustajan (LB) roolissa.

Benh-Woll Tchiyoko on puolestaan Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt 28-vuotias pelaaja. Hän pelasi kaudella 2019 UNC:n joukkueessa, ja viime kaudella edusti EFL sarjassa Leipzig Kingsiä. Monipuolisena pelaajana häntä voidaan käyttää sekä hyökkäyksessä laitahyökkääjänä (WR) sekä puolustuksena takakentällä (DB).

Mario Caicedo Jr.

11.4.2022

Shay Netter ristiretkeläisten pelinrakentajaksi

Kaudella 2022 UNC:n pelinrakentajana on 31-vuotias yhdysvaltalainen Shay Netter. Hän on pelannut edelliset 7 kautta Saksassa sekä Itävallassa.

Shay aloitti jenkkifutiksen pelaamisen 5 vuoden iässä, ja on pelannut pelinrakentaja nuoresta pitäen. Vaikka hän ei ole pelannut vielä Suomessa, hän on seurannut viime vuosina Vaahteraliigaa ja pitää sitä yhtenä euroopan tasokkaimmista sarjoista. Shay kuvailee itseään voitontahtoisena ja intohimoisena jenkkifutiksen pelaajana. Katsojille hän lupaa viihdyttäviä ja energisiä hetkiä kentällä, ja on innoissaan päästessään osaksi Vaahteraliigaa.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen kommentit:

"Shay on kokenut import-pelaaja, peruskova futari. Valmiiksi jo Saksassa. Ymmärtää mitä tämä touhu täällä päin maailmaa on. Löytyi onneks nopealla varoitusajalla parin muun neuvotellun QB:n jäätyä aiemmin toteutumatta. Uskon että Shay on tälle vuodelle varsin sopiva kaveri viemään hyökkäystä. Hän pystyy poikkeuksellisesti pelaamaan tarvittaessa puolustustakin."

Shay Netter

10.3.2022

Kaksi uutta pelaajasopimusta

UNC:n joukkue vahvistuu kahdella uudella pelaajalla. Sopimus ensi kaudesta on tehty espanjalaisten Matias Castagnon (WR) sekä Samuel Hernandezin (RB/LB) kanssa. Molemmat pelaajat tulevat Barbera Rookiesin joukkueesta, josta myös Corpeningin veljekset saapuivat aiemmin tällä viikolla Suomeen.

Matias on 21-vuotias joka on aloittanut pelaamaan jenkkifutista 15 vuoden iässä. Hänen taustansa on koripallon puolella. Pelaajana Matias on nopea, ketterä sekä monipuolinen.

Samuel puolestaan on 26-vuotias, ja pelannut jenkkifutista lähes 14 vuoden ajan. Hän on ollut mukana useamman vuoden Espanjan maajoukkueessa, sekä käynyt pelaamassa Saksassa Starnberg Argonautsin sekä Weinhein Longhornsin joukkueissa. Suomessa pelaaminen oli hänellä yhtenä vaihtoehtona jo viime kaudella, ja ajatus Vaahteraliigassa pelaamisesta oli hänellä jo aiemmin tavoitteena. Vaahteraliigaa hän pitää yhtenä euroopan parhaimmista sarjoista. Yhtenä Samuelin vahvuutena on peliäly yhdistettynä monipuolisuuteen.

Matias Castagno

Samuel Hernandez

6.3.2022

UNC vahvistuu kahdella puolustajalla

UNC on solminut kaudelle 2022 sopimukset unkarilaisen Zalán Sorbánin sekä itävaltalaisen Felix Ntwan kanssa. Molemmat pelaavat puolustuksen linjassa, Zalán enemmän endin paikalla ja Felix monipuolisemmin sekä tacklen että endin paikoilla. Felix on tuttu Vaahteraliigaa pidempään seuranneille, hän pelasi kaudella 2017 Seinäjoki Crocodilesin joukkueessa sekä 2018 Kuopio Steelersin riveissä. Zalán ei ole aiemmin pelannut Unkarin ulkopuolella, tähän asti hänen joukkueenaan on ollut Miskolc Steelers, joka voitti 1-divisioonan mestaruuden viime kaudella.

Zalán odottaa innolla tulevaa kautta Suomessa, onhan tämä hänen ensimmäinen kerta kun pelaa kotimaansa ulkopuolella. UNC:n otettua häneen yhteyttä, hän joutui hetken miettimään tarjousta opiskeluiden takia. Mutta joukkuekavereiden positiiviset kokemukset Suomessa pelaamisesta ja opintojen sovittaminen kalenteriin helpottivat päätöstä.

Molemmat pelaajat liittyvät joukkueen vahvuuteen huhtikuun loppupuolella.

Felix Ntwa

Zalán Sorbán

1.2.2022

Miles ja Nolan Corpening mukana ensi kaudella

Unc on tehnyt sopimukset viime kaudelta tutun Nolan Corpeningin sekä hänen pikkuveljensä Miles Corpeningin kanssa.

Viime kaudella Nolan liittyi mukaan joukkueeseen kesken kauden, ehtien pelata 3 peliä UNC:n paidassa pääosin laitahyökkääjänä (WR). Hän teki näissä peleissä yhden maalin sekä neljä kertaa kahden pisteen lisäyrityksen kiinniottamalla. Kolmen pelin aikana hän otti yhteensä 25 heittoa kiinni, yhteensä 237 jaardin edestä. Nolan aloitti pelaamisen 6-vuotiaana lippupallon parissa, siirtyen 8-vuotiaana pelaamaan kontaktin ja taklausten kanssa. Viime kaudella Nolan oli isossa roolissa Robert Johnsonin hyökkäyksessä, ja toi kauden lopussa esille että haluaisi pelata UNC:n joukkueessa pidempäänkin. Samalla hän kertoi pikkuveljestään, joka voisi myös tulla pelaamaan.

Miles Corpening ei ole aiemmin pelannut euroopassa. Hän puolestaan aloitti pelaamisen 7-vuotiaana, voittaen kansallisen peewee-mestaruuden 12-vuotiaana. Hän oli voittamassa myös osavaltion high school mestaruutta seniorivuonnaan . High schoolin aikana hänet valittiin kolme kertaa all conferenceen (tähdistöjoukkue) sekä seniorivuonna hän pelasi Shrine Bowlissa (tähdistöottelu). High schoolin jälkeen hän meni Tennessee Tech yliopistoon, josta tie vei Coffeyville Jucon kautta Reinhardtiin. Miles on monipuolinen pelaaja, joka on pelannut pitkään sekä puolustuksen takakentällä (DB) että keskushyökkääjänä (RB)

Mahdollisuus pelata yhdessä on ollut pitkään veljesten haaveena. He aloittavat kauden Espanjan liigassa Barbera Rookiesin joukkueessa. Kausi on jo alkanu, Rookies voitti ensimmäisessä pelissään Mallorca Voltorsin 47-0. Nolan teki pelissä yhden maalin. Espanjan runkosarja loppuu huhtikuun lopulla ja pudotuspelit toukokuussa.

GM Marko Vartiainen on innoissaan saadessaan molemmat veljekset joukkueeseen. Nolanin otteet viime kaudella vakuuttivat vahvasti, ja Miles on myös kova vahvistus takakentille. Onkin hyvin todennäköistä, että veljesten nimet kuullaan selostajien suusta useasti ensi kesänä.

Pidempi haastattelu Barbera Rookiesin sivuilla: haastattelu

Kuva: Barbera Rookies

28.1.2022

Mikko Rajala vahvistamaan UNC:n hyökkäyksen linjaa

UNC on tehnyt 2v sopimuksen 23-vuotiaan Mikko Rajalan kanssa. Viime kaudella Rajala pelasi Seinäjoki Crocodilesin joukkueessa. Hän oli myös maajoukkueen mukana voittamassa pronssia EM-kilpailuissa viime syksynä.

Mikon ura amerikkalaisen jalkapallon parissa alkoi 12 vuotta sitten Lahdessa. Painiharrastuksen loputtua mies löysi tiensä Lahti Jetsin joukkueeseen. Raamikkaana ja kontaktia kaihtamattomana painijana pelipaikka asettui hyökkäyksen linjaan jo alusta asti. Ensimmäiset liigakokemukset tulivat Turku Trojansin paidassa, ja kokemusta kertyi myös U19 maajoukkueesta.

Toissakaudella Mikko pelasi Helsinki Wolverinesin joukkueessa, ja tälle kaudelle palaa eteläiseen Suomeen. Mikko kertoo, että UNC oli loppujen lopuksi helppo vaihtoehto kotipaikkakunnan läheisen sijainnin johdosta ja valmennus on kovatasoista. Erityisesti hän odottaa yhteistyötä Ville Tarvaisen kanssa. Lohjalla pelaaminen on ollut suunnitelmissa jo aiemminkin, nyt se vihdoin tapahtui.

2 vuoden sopimus tuo jatkuvuutta joukkueeseen. Tavoitteeksi tuleville kausille Mikko kertoo kovemman ja monipuolisemman pelaamisen, kuten myös joukkueen iskukyvyn nostamisen. Ensi kaudella tullaan näkemään kehittyneempi, liikkuvampi ja voimakkaampi Mikko Rajala, joten peleissä kannattaa kiinnittää entistä enemmän huomiota linjapeliin!

GM Marko Vartiainen kuvailee Mikkoa näin: "Isokokoinen, kokenut sekä motivoitunut harjoittelija. 2 vuoden sopimus osoittaa tämän. Odotan innollamiten vielä saadaan kehitettyä Mikon pelaajapolkua Tarvaisen valmennuksessa. Iso vahvistus meidän hyökkäykseen kaiken kaikkiaan.

14.1.2022

Kauden 2022 valmennus

Tulevalla kaudella UNC:n päävalmentajana jatkaa Tuomas Heikkinen. Lisäksi valmentajina toimivat Kari Titola, Ville Tarvainen, Marko Vartiainen sekä Antti Kettunen.

Kausi lähestyy, ja piakkoin ilmoitamme mahdollisistä lisäyksistä valmennustiimiin sekä ensi kauden pelaajauutisia!

31.10.2021

Kauden 2022 alustava rosteri julkaistu

Voit katsoa rosterin TÄÄLTÄ.

31.10.2021

Aleksi Riiheläinen maajoukkueen mukana kaatamassa Ranskaa

Crusadersin safety Aleksi Riiheläinen nousi Suomen maajoukkueeseen, joka kohtasi lauantaina 30.10.2021 EM-pronssipelissä Ranskan. Peli pelattiin Myyrmäessä, Vantaalla. Suomi voitti Ranskan 14-6. Saavutettu pronssi oli Suomen neljäs, ja kaikkiaan 13. arvokisamitali.

Riiheläisen matka maajoukkueeseen alkoi elokuussa, missä leirin kautta haettiin joukkuetta Ruotsia vastaan pelattuun välierään. Tuolloin pelipaikka jäi Aleksilta saamatta. Valmistautumisaika oli lyhyt, ja pelikirjan sisäistäminen ja halutun puolustupelin pelaaminen ei täysin vielä tuolloin onnistunut. Välierän jälkeen leirit menivät paremmin, ja pelipaikka maajoukkueeseen tuli saavutettua. Riiheläinen oli mukana jo Ruotsia vastaan pelatussa harjoitusottelussa.

#12 Aleksi Riiheläinen

28.8.2021

Crusaders päätti kautensa tiukkaan tappioon

Kauden päätösottelu perjantai-iltana Porvoossa päättyi Butchersin 20-12 voittoon. Peli eteni tasaisissa merkeissä märissä olosuhteissa, mutta Crusadersin hyvin edennyt viimeisten minuuttien hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon. Crusadersin ensimmäinen kausi Vaahteraliigassa tarjosi tiukkoja pelejä, yhtä lukuunottamatta kaikki päättyivät yhden maalin erolla. Vaahteraliigassa alkaa ensi viikonloppuna välierät, Roosters isännöi Butchersia ja Crocodiles matkustaa Kuopioon Steelersin vieraaksi.

Raportin ottelusta sekä puheenjohtaja Simo Takasen haastattelun voit katsoa Vaahteraliigan sivuilta TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet pelistä sekä ensi kaudesta:

"Tämä matsi me sössittin ihan itse. Pallosta ei saatu pidettyä huolta. Kenttä oli märkä ja suosi varmaan puolustuksia. Tuntui että hyökkäys ei päässyt rytmiin ollenkaan, mitään Porvoon puolustukselta pois ottamatta.

Kokemattomuus näkyi edelleen kun mihinkään rooliin ei löydy vanhastaan asiaa osaavaa veteraania nopealla kommunikoinnilla. Tässä oli mielestäni selkeä ero Porvooseen, siellä on pitkään pelanneita kavereita jotka osaavat sopeutua ja ennakoida.


Meiltä blokattiin puntti, ja potkujoukkueissa kaikkiaan asiat eivät vaan tahtoneet pysyä mielessä.
Puolustus pysäytti Butchersin varmaan puolenkymmentä kertaa meidän maalimme lähistöllä. Tilaisuuksia kääntää matsi kyllä oli.


Tsemppiä Porvoolle playoffeihin ja kiitos hyvästä matsista.

Kaikkiaan jos katsoo koko kautta, ei mielestäni voi olla mitenkään pettynyt. Sarjapaikka säilyi, ja kaikki paitsi Roosters joutuivat tekemään täyden päivätyön voittaakseen meidät.

Harvalukuinen joukkueemme taisteli kaikin voimin, mutta jatkoa silmällä pitäen sekä uusien harrastajien rekrytointi että muutaman kokeneen kotimaisen pelaajan mukaan saaminen ovat välttämättömiä.

Pakko sanoa, että olen jopa yllättynyt siitä, miten ilmiselviä heikkouksiamme ei systemaattisesti niistetty enempää kauden aikana.

Playoff-paikka pitää ehdottomasti ottaa kauden tavoitteeksi vuodelle 2022, mutta sen tekemisen pitää alkaa perustaitojen ja -fysiikan systemaattisella harjoittelulla pienen ylimenokauden ja levon jälkeen. Samalla 2021 pelaajat joutuvat jokainen miettimään mitkä omat tavoitteet lajissa voisivat olla ja miten niihin päästä.

Kaikkiaan en näe mitään syytä, miksei UNC voisi vakiintua pääsarjan hyväksi joukkueeksi. Harjoitusolosuhteet ovat hyvät, laji on tuntunut kiinnostavan lohjalaista yleisöä ja nälkää varmasti jäi suurimman osan matseista päättyessä yhden maalin tai alle eroihin.

Tähän kauteen lähdettiin hakemaan kokemusta ja oppia siitä mitä liigassa menestyminen vaatii.

Nyt ne opit on konkreettisesti saatu, ja ne on käytettävä, pidettävä hyvät asiat ja ennen kaikkea nostettava omien suomalaisten pelaajien määrää ja suorituskykyä.

Omasta puolestani sanoisin, että kevättalvella ihmettelin mitä täällä oikein ajatellaan. Olen sekö aikanaan Roostersissa että tietenkin maajoukkueessa oppinut pitämään montaa asiaa itsestään selvänä. Lähinnä tämä koskee pelaajien sisäänrakentunutta ymmärrystä lajin vaatimuksista. Nopeuden, voiman ja taitojen suhteen tietenkin, mutta myös hieman syvemmällä siihen mitä voittavan joukkueen pelaajalta vaaditaan tehtävien ymmärtämisen, muistamisen ja toteuttamisen suhteen. Tai ihan sinne treeneihin tulemisen. Liigajoukkueessa pelaaminen on sitoumus, osa joukkueen kulttuuria. Treenejä on nykymaailmassa tosi vähän verrattuna entisiin aikoihin. Niissä käymisen pitäisi olla itsestäänselvyys.


Näin yli 30 pelaajaa kerrallaan vasta ekassa ottelussa. Työ menestykseen pitää alustaa koko offseasonin aikana, koko kotimaisella rungolla, määrätietoisesti. Se edellyttää sitä että ollaan paikalla. Tuo vaan esimerkkinä siitä mitä voittava kulttuuri yksinkertaistettuna on.

Sitä pitää nyt lähteä UNC:ssa opettelemaan. Kuherruskuukausi liigan suhteen on ohi.

Mutta hienoa porukkaa kaikki, ja suurkiitos kaikille jotka tekevät lohjalaisen vaahterafutiksen mahdolliseksi."

26.8.2021

Runkosarjan päätösottelu Porvoossa

Crusadersin kausi päättyy ensi perjantaina Porvoon keskuskentällä, kun vastaan asettuu Butchers. Ottelun kattavan ennakon voit lukea Vaahteraliigan sivustolta TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen ajatukset tulevasta ottelusta:

"Perjantain peli merkitsee UNC:lle paljon. Se on se, mikä kaudesta 2021 jää päällimmäiseksi mieleen.

Butchers on hyvä joukkue, pelintekijöitä löytyy laajalla rintamalla. Meidän täytyy ylläpitää hyvää rytmiä hyökkäyksessä ja pystyä rajoittamaan heidän hyökkäyksensä isoja pelejä.

Uskon, että koko pelikuntoinen ryhmämme haluaa lopettaa kauden parhaalla pelillään. Jokainen matsi on tilaisuus tulla paremmaksi. Koetamme käyttää sen hyvin."

Ottelun rosterit ja aloittavat kokoonpanot löydät OTTELULEHTI sivulta.

22.8.2021

Sarjakärki kaatui Hangossa!

Sunnuntain ottelu Rukki Areenalla yllätti todennäköisesti kaikki paikalla olijat sekä television ääressä ottelua katsoneet. Kun vastakkain ovat runkosarjan voiton varmistanut Steelers, sekä edellisellä viikolla putoamispaikasta taistellut UNC, yleinen spekulaation aihe ennen ottelua oli lähinnä se missä vaiheessa Steelers alkaa peluuttamaan kakkosmiehistöään. Crusaders ei tähän rooliin alistunut, vaan pistivät Steelersin kanssa pystyyn melkoiset pistejuhlat.

UNC aloitti ottelun vahvasti, ja siirtyi ensimmäisellä neljänneksellä jo 22-0 johtoon. Puoliajallekin mentiin kotijoukkueen 28-7 johdossa. Kun kolmas neljännes mentiin maalien merkeissä tasatahtia, näytti jo siltä että UNC marssii jopa helpohkoon voittoon. Mutta kuten tällä kaudella on yhtä ottelua lukuunottamatta ollut tapana, peli pidetään tiukkana loppuun asti. Steelers onnistui tekemään kolme maalia lyhyessä ajassa, ja lopussa kaventamaan 16 pisteen tappioaseman vain kahdeksaan pisteeseen, kun pelikellossa oli noin puolitoista minuuttia aikaa. Hyvin samankaltainen tilanne nähtiin Velodromilla Helsingin Wolverinesia vastaan heinäkuun alussa. Tuolloinkin UNC oli onside-potkun peittoa vaille voittaja, mutta Wolverines onnistui lyhyessä aloituspotkussa teki sen jälkeen viimeisellä minuutilla voittomaalin. Tällä kertaa Aleksi Riiheläinen koppasi lyhyen aloituspotkun kiinni, ja näin ollen UNC pääsi juhlimaan voittoa.

Ennen peliä spekuloituun Steelersin kakkosmiehistön pelaamiseen saatiin myös vastaus, Steelers peluutti koko pelin parhaita pelaajiaan. UNC puolestaan joutui lähtemään peliin hyvin haastavasta tilanteesta, kun jo ennestään kapeasta hyökkäyslinjan materiaalista pelistä joutuivat jäämään pois Olli Savinen, Jani Hurme sekä sentteri Jere Saranpää. Kun vastassa oli yksi liigan kovimmista puolustuksen linjoista, lähtökohdat olivat todella haastavat. Ilman varamiehiä pelannut varamiehinen linja kuitenkin pelasi uskomattoman pelin, eikä Steelers säkittänyt pelinrakentaja Robert Johnsonia kertaakaan. Erityisesti seuran puheenjohtaja Simo Takanen, joka pelasi koko pelin oikean puolen tacklena, onnistui pimentämään liigan säkitystilaston ykkösen Semmie Radjin täysin.

Ottelussa rikottiin myös tuhannen yhteisjaardin raja, kun UNC:n hyökkäys keräsi 579 jaardia ja Steelers 477. Crusaders lähti otteluun todella heittopainotteisella hyökkäyksellä, mikä oli ymmärrettävää hyökkäyslinjan tilanteesta johtuen. Robert Johnson heitti 548 jaardia, 5 maalia sekä kaksi syötönkatkoa. Hänen veljensä Cedric Johnson pelasi myös vahvan pelin, ottaen 10 kiinniotolla 275 jaardia sekä tehden kolme maalia.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen kommentit pelistä:

"No ekaksi, olen lähes yhtä yllättynyt tuloksesta kuin kuka tahansa muu.


Robert teki aika selväksi kuka on pomo. Piti kovaa tempoa päällä ja auttoi varamiehisen hyökkäyslinjan hyvään suoritukseen.

Toisekseen tuo meidän kovimpien aseiden nippu alkaa löytämään askelmerkkinsä ja jälki hyökkäyksessä oli tänään sen mukaista.

Tätä tietysti osasi ennakoida, mutta kahden aloittavan hyökkäyslinjamiehen puuttuminen tuntui etukäteen raskaalta. Silti, ei yhtään säkkiä. Hienosti taisteltu.

Steelers lähestyi matsia mielestäni hiukan kummasti.

Peluutettiin ykkösmiehistöä hiukan unisena alussa, ja sitten oli pakko tehdä pitkälti samoin koko matsi. Toisen puoliajan myllytys oli meidän D:lle aika kovaa, mutta Kuopio ei löytänyt tänään keinoja pysäyttää meitä. Ja ekan puoliajan tsempillä hankittu johto ei kokonaan sulanut.
Yli 1000 jaardia hyökkäystä matsissa. Ei yhtään punttia. Erikoinen peli. Cedric sanoi hauskasti, ”video game numbers”. Ja niin hänellä erityisesti olikin.

Luulen, että matsi teki molemmille joukkueille hyvää. Voittaminen niukkojen tappioiden kautta raskaan kauden lopulla luo uskoa tekemiseen ja nousujohteista fiilistä.

Kuopiolle ehkä teki hyvää ottaa se ”tilastotappio” tässä, ainakin mieluummin kuin välierässä tai finaalissa. ”Perfect season” on tavoitteena todella petollinen.

Ensi viikkoon lähdetään täydellä innolla. Kausi olisi hienoa lopettaa parhaaseen peliin. Eli lyhyt muisti on hyväksi silloinkin kun voitetaan. Nyt kun tiedetään että voittaakin saa ja voi."

Kuva: FSC Media

20.8.2021

Crusaders kohtaa Steelersin

Sunnuntaina klo 15.30 alkaen pelataan Hangossa Rukki Areenalla Kuopio Steelersia vastaan runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu. Ottelun ennakon ja päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet löydät OTTELUSIVULTA.

Valitettavasti teknisten haasteiden johdosta ottelulehti ei ole tämän päivän peliin käytettävissä. Kokoonpanot löytyvät Vaahteraliigan sivuilta.

15.8.2021

Kari Grönroos herätti kiinnostusta

Perjantaina paluun vaahterakentille tehnyt Kari Grönroos herätti kiinnostusta enemmänkin. Mm. Helsingin Sanomat tekivät artikkelin hänestä, voit lukea sen TÄÄLTÄ.

Myös Karin pelinjälkeinen haastattelu on katsomisen arvoinen:

https://www.ruutu.fi/video/3900903

Z14.8.2021

Crusaders voitti perjantai-illan trillerin!

Perjantai-illan peli Vaasa Royalsia vastaan tarjosi jännitystä jälleen viimeisille minuuteille asti. Lähes täysi katsomo sai nauttia viihdyttävästä jenkkifutiksessa ja todistaa UNC:n historian ensimmäistä Vaahteraliigan voittoa.

UNC hallitsi alussa peliä pallon molemmin puolin, mutta parilla isolla pelillä Royals piti pelin tasaisena. Loppua kohden Royals sai yhä paremmin pelistä kiinni, ja lopussa eteni UNC:n kannalta pelottavan hyvin viimeisten minuuttien aikana, kun tilanne oli 28-24. Royalsin kohtaloksi koitui kuitenkin kriittisessä paikassa tulleet rangaistukset, ja näiden pakottamana pitkään heittoon turvautuminen. Puolustuksen hahmo Michael Hall otti syötönkatkon, ja tilanne näytti erittäin hyvältä UNC:lle. Mutta kuten niin usein tänä vuonna jo aiemminkin, UNC tarjoili dramatiikkaa vielä tämänkin jälkeen. Pelinrakentaja Robert Johnson juoksi pallon kanssa itse uusiin yrityksiin, joka olisi sinetöinyt pelin. Taklauksen jälkeen pallo oli kuitenkin irtonaisena maassa, ja Royals-pelaaja peitti sen. Hetken vallitsi epätietoisuus kun tuomarit kokoontuivat, ja sekä yleisö että pelaajat odottivat hermostuneina päätuomarin käsimerkkiä. Neuvonpidon jälkeen tuomarit tuomitsivat tilanteen siten, että Robert Johnson oli taklattu maahan ennen kuin pallo irtosi. Näin ollen pallo pysyi UNC:lla ja Lohjalla päästiin juhlimaan ensimmäistä voittoa.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen ajatukset pelin jälkeisenä päivänä:

"Peli oli juuri niin tiukka kuin saattoi olettaakin. Vaasa on todellakin recordiaan parempi joukkue. Ja pelaa fiksusti.

Mielestäni meidän olisi pitänyt hyödyntää alun pomput paremmin. Toisaalta Kari Grönroos teki nyt 53-vuotiaana field goalin Vaahteraliigassa. Siinäpä sitä tuleville polville ihmettelemistä. Sama mies myös pelasti Vaasan potkun palautuksen menemästä maaliin asti.

Puolustuksessa menetimme Marekin heti alussa. Todella paha takaisku, koska kaveri on hurja pass rusher, jollaista tässä matsissa olisi todella tarvittu.

Puolustus päästi taas liikaa isoja yksittäisiä pelejä. Ollaan liikaa tiettyjen pelaajien varassa, niin kuin ollaan oltu koko kausi.

Toisaalta Vaasalle annettiin ekan puoliajan lopussa ja ottelun lopussa kolmesta hyökkäysvuorosta vain yhteensä 3 pistettä. Michael Hall pysäytti niistä kaksi.

Finn Kearns oli todella hyvä, nyt kun häntä ei pystytty ylivartioimaan. Samoin Kam esitti muutaman todella hienon juoksun. Nolan on koko joukkueen suoritustasoa nostava yleismies. Cedric on Cedric.
Mutta yllä olevan listan kansallisuuksista huolimatta tärkeintä tässä oli, että UNC:n kaikki pelaajat ja taustajoukot saivat nyt ensimmäisen kerran maistaa liigassa voittamista. Ansaitusti. Se on iso askel, todiste siitä että se on kovaa yrittämällä mahdollista. Tätä kautta haluaisin lopuksi mainita hyökkäyslinjan. Etukäteen Vaasan NFL prospect DL Liman arveltiin murskaavan hyökkäyksemme. Näin ei käynyt. Mitään häneltä pois ottamatta, kova luu.

Kaksi ottelua jäljellä, niihin voi tietyllä tapaa lähteä valmistautumaan hiukan pienemmällä paineella kuin eiliseen."

Lue myös Vaahteraliiga.fi sivuston kattavampi otteluraportti TÄÄLTÄ!

UNC Radio käy läpi viikonlopun pelit ja spekulaatiot sunnuntaina ilmestyvässä jaksossa.

11.8.2021

Crusaders - Royals

Tuttuun tapaan pelin rosterit, ennakot ja aloittavat kokoonpanot löydät OTTELULEHTI sivulta.

8.8.2021

Perjantain pelissä panoksena sarjapaikka

Perjantaina 13. päivä pelataan Lohjanharjulla Lohjalaisen jenkkifutiksen kenties toistaiseksi tärkein peli. Vastaan tulee Vaasan Royals, ja karkeasti sanottuna panoksena on ensi vuoden sarjapaikka Vaahteraliigassa. Todellisuudessa tilanne on hieman monimutkaisempi.

Royals on voittanut tällä kaudella yhden pelin, UNC ei vielä yhtään. Täten UNC:n voittaessa voitot ovat tasan, ja Royalsin viimeinen peli on sarjan toisena olevaa Helsinki Roostersia vastaan torstaina 19.8. Tuo peli pelataan siis arkipäivänä Helsingissä, joka tuo luonnollisesti omat haasteensa Vaasasta matkustamiseen. Peli on Royalsin viimeinen, mutta Roostersilla on vielä peli tämän jälkeen joten muiden otteluiden tuloksista riippuen tässä pelissä luultavasti on vielä panosta Roostersille. Joten oletettavissa on, että Roosters pelaa ykkösmiehistöllään. Ennakkokaavailuissa Roosters on ottelussa todella iso ennakkosuosikki.

Mikäli kaksi joukkuetta päätyvät tasapisteisiin, sarjasääntöjen mukaan ensimmäinen ratkaiseva kriteeri on keskinäisten otteluiden sarjapisteet. Eli käytännössä tasapisteissä se, kumpi on voittanut perjantain kamppailun, sijoittuu sarjataulukossa korkeammalle. Täten jos UNC häviää perjantaina, ei sille riitä edes loppujen kahden pelin voittaminen nousemaan pois sarjan viimeiseltä sijalta. Mikäli UNC voittaa perjantaina, se on sarjassa Royalsin edellä mikäli Royals ei voita Roostersia ja UNC puolestaan häviä molempia jäljellä olevia otteluitaan.

UNC:llä on jäljellä ottelut sarjakärki Steelersiä sekä Butchersia vastaan. Steelers pelaa tuolloin 22.8. runkosarjan viimeisen ottelunsa, ja luultavasti täysin ilman panosta. Viimeinen ottelu on 27.8. Butchersia vastaan, joka myös on todennäköisesti Butchersille merkityksetön ottelu runkosarjan sijoituksen puolesta.

Näin ollen on hyvin todennäköistä, että perjantain ottelun häviäjä jää sarjassa viimeiseksi.

Sarjasäännösten mukaan mikäli 1-divisioonan voittaja haluaa nousta Vaahteraliigaan, se sijoitetaan sarjan viimeisen edelle. Tällä hetkellä sarjan säännöissä maksimijoukkuemäärä on seitsemän, joten se tarkoittaisi sitä että mikäli 1-divisioonan voittaja haluaa nousta Vaahteraliigaan ja nousu hyväksytään, tippuu sarjan viimeinen 1-divisioonaan.

Tällä hetkellä 1-divisioonan voitosta kamppailevat vahviten Tampere Saints sekä Pori Bears. Taistelussa on mukana myös Kotka Eagles ja Rovaniemi Nordmen. Joukkueiden halukkuudesta nousta Vaahteraliigaan ei ole annettu mitään virallista suuntaan tai toiseen, mutta epävirallisissa puheissa kärkijoukkueet ovat olleet halukkaita nousemaan, mikäli voittavat Spagettimaljan (1-divisioonan mestaruus). Lopullinen päätös tehdään luultavasti kauden jälkeen, kun joukkueen resurssit ja tavoitteet on saatu arvioitua.

Joten voittamalla perjantaina UNC säilyttää (melko varmasti) sarjapaikkansa, häviöllä puolestaan sarjapaikan kohtalo riippuu UNC:n ulkopuolisista asioista.

1.8.2021

Pisteet jäivät Seinäjoelle

Jälleen kerran UNC hävisi niukasti kun Seinäjoen Crocodiles vei pisteet lukemin 32-25 (10-6).

Vaahteraliiga.fi raportin ottelusta voit lukea TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen ajatukset ottelun jälkeen:

"Hyvät asiat: hyökkäys pelasi ajoittain todella hyvin. Robert ja Kam kuuluisalla omalla tasollaan.

Veeti Mäkelä nousi esiin, hienoa! Puolustus jarrutti Powellia hyvin, ja Crocodiles pakotettiin hetkittäin ulos mukavuusalueeltaan.
Pari isoa pysäytystä lähellä meidän maaliamme. Kaikkiaan joukkue oikeasti yritti loppuun asti voittaa, ei vain muutamat joukkueessa.

Ei niin hyvää: annettiin taas niitä isoja yksittäisiä pelejä, sekä karanneen pelinrakentajan että isojen heittojen muodossa. Toki tuollainen juoksu-uhka nostaa noiden todennäköisyyttä mutta silti. Meidän ns. ”recovery speed” joukkueena ei tahdo puolustuksessa riittää yksittäisiä jenkkejä vastaan.

Huonoa: käsistä tiputettuja palloja. Hermojen pettämisestä johtuva täysin turha ulosajo, joskus vastustaja pelaa ”sikaa” eikä sitä huomata, mutta kostotoimet huomataan aina. Tästä oli juuri sivurajalla keskusteltu.
Heikkoa mielestäni on myös osan Seinäjoen yleisöä huumorin ja tyylin taju, mutta se on kulttuuriasia.
Huonoimpana tietenkin numerot tulostaululla matsin päättyessä.
Jos onside olisi pomppinut meille, oltaisiin tehty TD. Ja sitten yritetty kahta pistettä , ei jatkoaikaa. Ja nyt voisi näin harmittaa vielä enemmän.
Kohti Vaasa-ottelua, se on kauden isoin peli. Ja tullaan pelaamaan parasta Crusaders-futista."

28.7.2021

Kolme vahvistusta loppukaudeksi

UNC on tehnyt sopimukset Cedric Johnsonin (WR), Nolan Corpeningin (WR) sekä Marek Danikin (DE) kanssa loppukaudeksi. Pelaajat paikkaavat loukkaantumisten jättämiä aukkoja ja vahvistavat joukkueen iskukykyä loppukauden otteluihin. Kaikilla pelaajilla ensi lauantain ottelu Crocodilesia vastaan on karenssiottelu, ja pelaavat 13.8. kotiottelussa Vaasa Royalsia vastaan.

Cedric Johnson on pelinrakentaja Robert Johnsonin veli, joka pelasi alkukaudesta Helsinki Wolverinesissa pelinrakentajana.

Nolan Corpening on amerikkalainen pelaaja, joka siirtyy Prahan Black Panthers joukkueesta, Tsekin pääsarjasta. Ensisijaisesti hän tulee pelaamaan laitahyökkääjänä, mutta on myös erittäin kokenut puolustaja.

Marek Danik on raamikas (190cm, 95kg) nuori puolustuksen linjamies, joka korvaa mm. Niko Nousiaisen jättämää aukkoa puolustuksen linjassa.

27.7.2021

Wolverines oli vahvempi toistamiseen

Sunnuntaina 25.7. käydyssä kamppailussa Helsinki Wolverines vei voiton tiukan taistelun jälkeen pistein 14-6. Voit lukea Vaahteraliiga.fi sivuston artikkelin ottelusta TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen kommentit ottelun jälkeen:

"Wolverinesin puolustus oli meille tänään liian kova. Tulostaulu ei valehtele. Hyökkäyksen tyrehtyminen johtui siitä että hävittiin 1-1 tilanteita liikaa. Kam Harris ylisuoritti ja piti meidät pelissä.Pelisuunnitelmassa ei myöskään onnistuttu, ja tästä vastuu on tietenkin minun. Uskoin että pystyisimme kontrolloimaan peliä ja pitämään hyökkäystä kentällä osittain kahden bäkin hyökkäyksellä, mutta se oli turha luulo.Toisaalta ongelma-alueet ovat täysin tiedossa mutta ilmeisiäkään ratkaisuja niiden purkamiseen ei tahdota saada pelikentällä toteutuvaksi. Tässä on korjaamista ja opittavaa.

Puolustus pelasi hetkittäin hyvin, hetkittäin tuli lipsahduksia. Michael Hall taisteli kipeällä jalalla hienosti, ja Golita teki hienon ensiesiintymisen.

Kevätkauden harjoitusrupeaman jälkeen se, että olemme nyt 0-4 yhdessä Euroopan parhaista sarjoista ei ole yllätys.Tietysti se harmittaa, mutta samalla on täysin selvää että taistellakseen esim playoff-paikasta joukkueen pitäisi olla monilukuisempi, nopeampi, vahvempi ja taitavampi. Tämä ei tietenkään lohduta sitä pientä joukkoa joka tosissaan on tehnyt ja tekee viikoittain töitä jotta kentällä pärjättäisiin. Porukassa on monella vielä kaikki todelliset pelivuodet edessä. Mutta tässä mitataankin nyt tällä kaudella pienen joukon tahdon lujuutta. Se ensimmäinen liigavoitto on täysin mahdollista edelleen ottaa. Kaikkiaan pitää katsoa eteenpäin, sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä, eikä murehtia menneitä. Tultava vahvemmaksi eikä annettava periksi."

23.7.2021

Sunnuntain pelissä mukana uusi vahvistus Golita Zoltán!

Sunnuntaina UNC kohtaa Helsingin Velodromilla Wolverinesin. Edellisessä kohtaamisessa kolme viikkoa sitten Wolverines vei ottelun viimeisten minuuttien huikealla loppukirillä. Tuon ottlelun jälkeen UNC hävisi isonumeroisesti Roostersille (6-57) ja Wolverines puolestaan ensin Seinäjoen Crocodilesille (35-13) että Kuopion Steelersille (44-6). Crocodiles pelin jälkeen Wolverines hankki uuden pelinrakentajan ja Steelers pelin jälkeen vapautettiin hyökkäyksen valmentaja Kari Leivoja tehtävistään. Samalla joukkueesta lähti myös apuvalmentajia.

Kuuntele Wolverinesin entisen apuvalmentajan ja Kari Leivojan pojan Tim Leivojan tunnelmat ja ajatukset uusimmasta UNC Radiosta TÄÄLTÄ!

Myös UNC:n miehistö on muuttunut, sunnuntaina ensiesiintymisensä tekee puolustaja Golita Zoltán. Hän on 20-vuotias unkarilainen pelaaja, joka viime vuonna pelasi Tsekin pääsarjassa.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet tulevasta pelistä:

"Toinen kerta Velolla Wolverinesia vastaan. Uskon, että jännittämistä on nyt meidän riveissämme vähemmän. Viimeksi pysyttiin hiukan tuurillakin mukana eka puoliaika ja lopulta oltiin hyvällä taistelulla harmittavan lähellä voittoa.

Wolverines on edelleen kova jengi, ja varmasti heillä on nyt monestakin syystä iso näytön paikka. Se luo ehkä samalla heille paineita. Meidän pitää pystyä lähtemään ennakkoluulottomasti pelaamaan downia kerrallaan ja pyrittävä tekemään se täydet neljä neljännestä. Jos siihen pystytään, tulostaulu huolehtii itse itsestään.


Molemmilla joukkueilla on hiukan kolhuja, ja molemmissa pitää avainpelaajien raataa entistäkin enemmän kentällä. Pelejä täytyy kuitenkin pystyä nyt tekemään laajemmalla rintamalla, useamman on otettava vastuuta. Ennen kaikkea meidän pitää pystyä joukkuepelin kautta välttämään yksilöille häviäminen, se että yksittäiset vastustajan huippupelaajat pystyvät toistuvasti tekemään meidän kannaltamme vahinkoa.

Odotan innolla Golitan mukaan tulon vaikutusta puolustukseemme ja potkupeleihin.

Kaikkiaan nyt verrataan Wolverinesin kokemuspohjaista kykyä tiivistää peliään muuttuneessakin tilanteessa siihen miten meidän joukkueemme on pystynyt viemään perustaitojaan ja -peliään eteenpäin viime viikkojen aikana."

16.7.2021

Roosters vei ottelun selvästi

Sarjakärki Helsingin Roosters osoitti vahvuutensa, ja vei ottelun selkeästi Lohjanharjun kentällä torstai-iltana numeroin 6-57. UNC aloitti vahvasti, vieden pallon heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan maaliin. Lisäpistepotku epäonnistui, ja tätä seuranneessa aloituspotkussa UNC yritti lyhyttä onside-potkua, joka myöskin epäonnistui. Tämän jälkeen kenttää hallitsi Roosters, joka teki lähes jokaisella hyökkäysvuorollaan maalin, UNC:n jäädessä ilman lisäpisteitä.

Paikalla oli jälleen lähes täysi katsomo, joka jaksoi kannustaa kiitettävästi koko pelin ajan vaikka voittajasta ei ollut alun jälkeen epäselvyyttä. Jenkkifutis elää vahvasti Lohjalla, katsomossa oli jälleen vanhat Nummelan ja Lohjan jenkkifutarit vahvasti edustettuina, kuin myös lajista kiinnostuneita Lohjalaisia.

Vaahteraliigan virallisen sivuston (https://www.vaahteraliiga.fi) artikkelin ottelusta voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ.

UNC on täten hävinnyt kaikki kauden kolme otteluaan. Myös Vaasan Royals on hävinnyt kolme otteluaan, joten sarjan häntäpaikasta käydään varmasti kova taistelu joukkueiden kohdatessa Crusadersin seuraavassa kotipelissä perjantaina 13.8. Lohjalla. Tässä välissä UNC käy pelaamassa Helsingissä Wolverinesia vastaan 25.7. sekä Seinäjoella Crocodilesin vieraana 31.7.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen kommentit pelin jälkeen:

"Ennakkoajatuksiin verrattuna ei ole paljon lisättävää. Tehtiin mitä voitiin. Tasoero oikeasti kovaan joukkueeseen tuli selväksi, mielestäni juuri niin kuin saattoi realistisesti odottaakin. Ikävästi tuli myös kolhuja, niihin ei kapeassa rosterissa varaa ole. Toivotaan että osoittautuvat lieviksi. Mutta kaikkiaan ei ole mitään syytä painaa päätä pensaaseen. Saatiin mm. kaikki pelaajat kentälle ottelun voittajan ratkettua ja täten kokemusta.

Ottelunauhasta tullaan näkemään suoraan mitä kaikkea pitää joukkuepelaamisen saralla vielä tälle kaudelle kehittää ja parantaa. Tässä vaiheessa kokemattomuus näkyy siinä, miten vastustajasta nähty ja harjoiteltu ei vielä täysin siirry kentälle toteutuvaksi, ja myös sen miten hankalaa on lennossa yrittää sopeuttaa tai korjata peliä. Eroja pelitaidoissa ja fyysisessä suorituskyvyssä parhaisiin suomalaisiin pelaajiin, kertaa 11 eli kentällinen vs kentällinen, ei sitten viikossa tai kuukaudessa kurotakaan kiinni. Roostersin aloittavat suomalaiset pelaajat ovat pitkään treenanneita fyysisiä taitavia
futareita. Tässä minun mielestäni oli valtava ero kahteen aiempaan otteluun, joissa ratkaisut tapahtuivat enemmän vastustajan tiettyjen yksilöiden kautta. Tehdään töitä niin se ensimmäinen liigavoitto tulee kyllä sieltä. Seuraavaan peliin."

14.7.2021

Roosters saapuu vieraaksi Lohjalle

Torstaina Lohjanharjulla päästään nauttimaan jälleen jenkkifutiksesta, kun sarjakärki Roosters saapuu vieraaksi. Tuttuun tapaan ennakot, rosterit ja aloittavat pelaajat löydät kätevästi OTTELULEHTI sivulta.

6.7.2021

Jälleen tiukka tappio UNC:lle

UNC kohtasi kauden toisessa pelissä Helsingin Wolverinesin. Jälleen kerran voitto oli todella lähellä, mutta kääntyi viime hetkillä tappioksi lukemin 27-22 (8-8). Vaahteraliiga.fi otteluraportin voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet ottelusta:

Lähellä oli, taas. Joukkue taisteli voitosta hienosti ja isolla sydämellä, ja olisi mielestäni sen ansainnut.

Hyvää kaikkiaan oli se, että saatiin alun kaaos järjestykseen ja päästiin pienellä tuurillakin tasoissa puoliajalle.

Toinen puoliaika oli ehkä jopa meidän hallinnassa, mutta ei pystytty laittamaan ovea kiinni kun siihen oli tilaisuus.

Pitää muistaa että aina se viimeinen ”toisin päin” mennyt asia nähdään ratkaisuna, oli se sitten pompannut onside tai missattu QB-taklaus. Lopulta kuitenkin ottelut ovat sen 130-160 pelitapahtumaa, ja laadun tasaisuuden kehittäminen, peruspelin ja sen kautta tasaisen laadun, on tässä nyt se päähaaste.

Hyvä on jo ihan hyvää, heikkoudet pitää perata ja niitä pitää kehittää paremmaksi. Sitä kautta tiukat paikat kääntyvät pikku hiljaa voitoiksi, ja toisaalta niitä ei edes aina tarvitse syntyä.

Joukkueessa on nippu ekaa vuottaan pelaavia, heille jokainen ottelu on iso askel eteenpäin. Ensimmäinen voitto tulee maistumaan sen kautta erityisen hyvälle.

30.6.2021

Kauden ensimmäinen vieraspeli perjantaina

UNC matkaa Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi perjantaina 2.7. Tuttuun tapaan ottelun ennakot, rosteri, aloittavat kokoonpanot yms. löytyvät OTTELULEHTI sivulta.

18.6.2021

Butchers vei trillerin Lohjalla

United Newland Crusaders avasi ensimmäisen Vaahteraliiga-kautensa perjantai-iltana Lohjanharjun kentällä täyden katsomon edessä. Vastassa oli Porvoon Butchers, joka oli voittanut avausottelunsa Helsinki Wolverinesia vastaan edellisellä viikolla.

Ottelu alkoi UNC:n kannalta loistavasti. Butchers sai pallon ensiksi, mutta joutui luopumaan siitä UNC:n puolustuksen pelattua vahvasti. Hyökkäyksen saatua pallon, keskushyökkääjä Kam Harris viimeisteli ensimmäisen hyökkäysvuoron maaliin. Lisäpisteyrityksessä UNC yritti erikoisempaa peliä, jossa aloitusmuodostelmaa muutettiin viime tipassa. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui, ja lisäksi aloitusmuodostelma oli sääntöjen vastainen.

Erikoisten pelien ilta sai jatkoa maalia seuranneessa aloituspotkussa, jossa UNC yritti lyhyttä onside-potkua. Yleensä tätä erittäin riskialtista potkua käytetään ainoastaan tappioasemassa ja ajan ollessa vähissä. Tällä kertaa riski kostautui, ja Butchers pääsi aloittamaan toisen hyökkäysvuoronsa hyvistä kenttäasemista. UNC:n puolustus pelasi kaksi ensimmäistä yritystä erinomaisesti, mutta kolmannella yrityksella Porvoon keskushyökkääjä Sean McAllen mursi useammankin taklauksen ja juoksi 50 jaardia maaliin asti. Kun Porvoo onnistui lisäpistepotkussaan, tilanne oli 6-7 Porvoolaisten eduksi.

UNC:n toinen hyökkäysvuoro eteni hyvin, mutta Butchersin kenttäpuoliskolla UNC:n pelinrakentaja Robert Johnson heitti illan ensimmäisen syötönkatkonsa, kun Niko Roiko poimi ilmaan pompanneen pallon käsiinsä. UNC:n puolustus pysäytti Porvoon hyökkäyksen, mutta Robert Johnson heitti myös seuraavassa hyökkäysvuorossa syötönkatkon. Tällä kertaa Alvin Reels palautti pallon aina maaliin asti, ja Porvoo siirtyi 6-13 johtoon.

Maalia seuranneessa aloituspotkussa puolestaan Butchers yritti onside-potkua, ja tälläkin kertaa riski kostautui kun Porvoon pelaaja koski palloon sääntöjen vastaisesti potkun jälkeen. Näin UNC pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa Porvoon kenttäpuoliskolta, ja Kam Harris juoksu hyökkäyksen päätteeksi illan toisen maalinsa. Lisäpistepotkun onnistuttua tilanne oli tasan 13-13.

Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan UNC:n puolustus pysäytti Butchersin hyökkäyksen jälleen kerran, ja Robert Johnsonin johtama hyökkäys kuljetti pallon maalialueen läheisyyteen, josta Kam Harris juoksi kolmannen kerran pallon maaliin. UNC siirtyi 20-13 johtoon, ja näissä lukemissa lähdettiin myös puoliajalle.

Toinen puolisko alkoi UNC:n hyökkäysvuorolla, ja pallo liikutettiin aina viiden jaardin päähän maalista. Neljännellä yrityksellä UNC päätti yrittää kenttäpotkumaalia. Yrityskello ei ollut jostain syystä käynnissä, ja potkumiehistö syyllistyi pelin viivyttämiseen. Palloa siirrettiin viisi jaardia kauemmaksi, ja yritys uusittiin. Tällä kertaa aloitussyöttö epäonnistui, ja pistetilanne pysyi ennallaan.

Ottelu jatkoi tuttua kaavaa, UNC:n puolustus pysäytti Butchersin hyökkäyksen, ja omalla vuorollaan kuljetti pallon maalin lähelle, josta Kam Harris juoksi sen maaliin. Tilanne oli 27-13, kun kolmas neljännes oli lopuillaan. Maalia seuranneessa aloituspotkussa UNC:n potkumiehistö hieman nukahti, ja Porvoon Sean McAllen kiitti palauttaen palloa 80 jaardin matkan maaliin. Täten Butchers kavensi tilanteeksi 27-20.

Nyt puolestaan UNC:n hyökkäys ei päässyt etenemään, ja Porvoo sai pallon juuri neljänneksen vaihtuessa. Viimeisen neljänneksen alkuun Porvoon RJ Long juoksi pallon maaliin komealla 26 jaardin juoksulla, ja tilanne tasoittui jälleen 27-27.

UNC kuljetti jälleen pallon tehokkaasti aivan maalialueen tuntumaan, jossa Robert Johnson heitti illan kolmannen syötönkatkonsa vain 10 jaardia maalialueesta. Tilanteessa Niko Kuikka pelasi rohkeasti ja Butchers sai pallon. Osat vaihtuivat kuitenkin parin minuutin päästä, kun UNC:n Aleksi Riiheläinen puolestaan otti syötönkatkon, kun kellossa oli enää reilu minuutti jäljellä. Valitettavasti puolustuksen linjamies Niko Nousiainen loukkasi jalkansa yrityksen aikana, vamman vakavuudesta ei vielä ole tietoa.

UNC pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa 40 jaardia Porvoon maalista, ja tilanne näytti hyvältä. Hyökkäys epäonnistui saamaan edes uusia yrityksiä, ja täten Porvoo sai vielä pallon omalla kenttäpuoliskollaan puoli minuuttia ennen loppua. Viimeisellä yrityksellä Porvoo rakensi vielä pitkän heitto pelin, mutta UNC sai taklattua pallonkantajan ennen maalialuetta ja näin varsinainen peliaika päättyi tasan 27-27.

Voittajaa lähdettiin hakemaan hyökkäyskilpailusta, jossa molemmat joukkueet saavat hyökkäysvuoron 25 jaardin päästä maalista. Porvoo aloitti hyökkäyskilpailun. Heti alkuun UNC:n puolustuslinja otti pelin ainoan paitsionsa, ja tätä seuranneella yrityksellä Butchersin pelinrakentaja Jabari Harris onnistui juoksemaan 10 jaardia. Sean McAllen viimeisteli hyökkäyksen juoksemalla toiset 10 jaardia maaliin.,

UNC:n hyökkäysvuoro lähti hyvin liikkeelle Kam Harrisin juoksulla, mutta valitettavasti tilanteessa oli myös kiinnipitorangaistus. Toisella yrityksella pelinrakentaja Robert Johnson säkitettiin ensimmäisen kerran pelissä. Kolmas yritys oli epäonnistunut heittopeli, ja neljännellä yrityksellä Robert Johnson säkitettiin toistamiseen. Täten Porvoon Butchers vei lopulta pelin lukemin 27-34.


Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet pelistä:

“- Paljon hyvää, voittokin oli täysin mahdollinen, uskon että jos lopun koppi olisi jäänyt, olisimme tehneet voittomaalin.

- Liikaa isoja virheitä, lähinnä viimeistelyssä, sekä taklauksissa että kiinniotoissa.

- Annettiin liikaa valtavia yksittäisiä pelejä.

- Sekä hyökkäyksen että puolustuksen pelisuunnitelmat toimivat. Molemmat linjat pelasivat hyvin.

- Finn Kearns ja Daniel Szatmari pelasivat huikeat matsit.

- Robert oli Robert, kova esitys.

- Kamilla kunnon beast mode, kova RB.

- Porvoon pelaajiston rutiini näkyi, vähemmän isoja virheitä.

- Hienoja ensiesiintymisiä lajissa, esim Joonas ja Veeti.

- Niko Nousiaisen loukkaantuminen iso menetys.

- Kaikkiaan pelillisesti positiivisen puolella, häviöön ei koskaan voi olla tyytyväinen, mutta paljon hyvää jäi jota voi kehittää ja toisaalta selviä puutteita filmille, joita pitää pystyä saamaan paremmiksi.

- Tästä tulee hieno kausi, pyritään parantamaan peli peliltä."

17.6.2021

UNC siirtyy sähköiseen ottelulehteen

UNC on päättänyt käyttää otteluissaan täysin sähköistä ottelulehteä, perinteisen paperisen sijaan. Lähes jokaisella katsojalla on tänä päivänä kännykällä mahdollisuus ladata ottelulehti netistä. Tällä säästetään jopa tuhansia printattuja papereita jokaisesta pelistä.

Ottelulehden löydät aina osoitteesta www.unc.fi/ottelulehti, jonne päivittyy peliä edeltävänä päivänä uusi ottelulehti.

Ottelulehdessä on nähtävillä pelin ennakko, rosteri sekä aloituskokoonpanot.

16.6.2021

Historian ensimmäinen Vaahteraliigan peli Lohjalla perjantaina 18.6.2021

UNC aloittaa kautensa kotipelillä Porvoon Butchersia vastaan perjantaina klo 18.30.

Ottelusivu ja -ennakko: UNC - Butchers

UNC Radion mietteet tulevasta viikonlopusta: UNC Radio S04E06

Liput: www.lippu.fi

10.5.2021

UNC tehnyt sopimuksen Michael Hallin kanssa

Joukkueen tuorein signaus ulkomailta on amerikkalainen Michael Hall. Michael on pelannut pitkään euroopassa, ja tällä kaudella on edustanut espanjalaista Zaragoza Hurriganesia maan pääsarjassa. Joukkue ei yltänyt tänä vuonna LNFA:n pudotuspeleihin. Aiemmin hän on pelannut mm. Saksassa, Puolassa, Minskin joukkueessa Ukrainan liigassa sekä Norjassa.

Michael aloitti jalkapallon pelaamisen high schoolin tulokasvuonna 2005. Hän rakastui lajiin välittömästi ja sai taitojensa ja kovan työn kautta stipendin Missouri Valley Collegeen. Collegessa hän jatkoi uraansa päättäväisesti, ja oltuaan All-American tasoa keskimmäisenä tukimiehenä hän pääsi käymään myös muutamissa NFL ja CFL testeissä. Hänen vuotta vanhempi ystävä kehui eurooppaa, pelattuaan vuoden Saksassa. Niinpä Michael teki profiilin europlayersiin ja alkoi ottamaan yhteyttä euroopan joukkueisiin. Hän sai vuonna 2013 ensimmäisen tarjouksensa Saksasta, ja tarttui siihen nähdäkseen elämää ja kulttuuria amerikan ulkopuolella.

Michael tutustui Robert Johnsoniin ja Michael Thomasiin vuoden 2016 Baltic Sea Leaguen finaalissa, Latviassa. Hän on pitänyt yhteyttä Robertiin siitä lähtien, ja kuuli että UNC etsii keskimmäistä tukimiestä. Keskusteltuaan asiasta joukkueen johdon ja valmennuksen kanssa, Michael oli vakuuttunut että UNC on juuri sopiva paikka hänelle. Michael odottaa innolla pääsevänsä kilpailemaan Vaahteraliigassa ja rakentamaan joukkueen kanssa mestaritason mentaliteettia.

9.5.2021

Vantaan TAFT ja Länsi-Uudenmaan Amerikkalainen Jalkapallo ry aloittavat yhteistyön U15- ja U17 junioreissa.

Vantaan TAFT ry ja Länsi-Uudenmaan Amerikkalainen Jalkapallo ry (UNC juniorit, UNC Crusaders, Lohja Lionesses) aloittavat U15- ja U17 ikäluokissa yhteistyön muodostaen molempiin ikäluokkiin omat yhteisjoukkueet. Yhteistyöhön päädyttiin molempien seurojen osalta sujuvasti ja luontevasti pelaajien ja valmentajien etua ajatellen. Myös seurojen maantieteelliset asemat mahdollistavat hedelmällisen yhteistyön.

Kokeneen valmennuksen ja laajemman pelaajarosterin myötä pelaajille voidaan tarjota laadukkaat ja turvalliset harjoitukset. Lisäksi yhteistyöllä voimme järjestää enemmän harjoituksia molemmilla paikkakunnilla. Tämä takaa myös paremmat mahdollisuudet uusille pelaajille tulla mukaan vauhdikkaaseen lajiin.

“Olemme iloisia UNC.n yhteydenotosta ja odotamme innolla tulevaa kautta. On loistavaa, että pystymme tarjoamaan kaikille junnuille mahdollisuuden pelata omassa ikäluokassa.” toteavat seuran puheenjohtaja Satu Pitz ja joukkueenjohtaja Mari Sormunen Vantaa TAFT ry:stä

“Yhteistyö Vantaan kanssa on loistava juttu! Offseason on ollut haastava korona rajoitusten osalta varmasti kaikissa seuroissa, joten on hienoa, että yhteistyöllä voimme tarjota molempien joukkueiden pelaajille hyviä treenejä ja pelikokemusta” toteaa Jonna Farin, junioripäällikkö Länsi-Uudenmaan Amerikkalainen Jalkapallo ry:stä.

Olemme molempien seurojen puolesta todella innoissamme alkavasta yhteistyöstä ja tämä mahdollistaa myös molemmille seuroille oppimisen toisiltamme organisaatio- ja joukkuetasolla.

Seurat toivottavat uudet pelaajat lämpimästi tervetulleiksi! Vielä ehtii hyvin mukaan kesän treeneihin ja peleihin!

Kuvassa Taftista Sampo Leppänen, Oscar Cagnetti ja Lenni Aho, sekä UNC:sta Hilma Kuitunen ja Meeo Summanen.

17.3.2021

Niko Nousiainen mukaan kaudelle 2021

UNC:n uusin sopimuspelaaja on puolustuksen linjamies Niko Nousiainen. Niko on pelannut kotimaassa aiemmin mm. TAFT:n riverissä sekä viime kaudella Wolverinesin paidassa. Kaudella 2017 hän pelasi kauden ammattilaisena Sveitsin pääsarjassa Basel Gladiators-joukkueessa. Tuona vuonna Niko loukkaantui maajoukkueleirillä ja joutui olemaan hetken pois pelikentiltä.

Niko itse kommentoi asiaa näin: "Nyt on paikat taas kunnossa ja aikaa lähteä tosissaan tekemään sitä omaa juttua jälleen."

UNC:n hyvä valmennus sekä nousijajoukkue olivat yhdet niistä syistä, mikä sai Nikon tulemaan ristiretkeläisiin. Ensi kaudelle miehen tavoite on tehdä mahdollisimman paljon säkkejä sekä taklauksia, sekä olla esimerkkinä nuorille pelaajille. Ja luonnollisesti voittaa mestaruus.

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen kommentoi seuraavasti: "Niko on valmis pelaaja, jolla on kokemusta sekä treenaamisestä että pääsarjassa pelaamisesta. Odotan vahvaa, hyvää liigatason peruspelaamista ja uskon, että näemme häneltä myös isoja pelejä"

8.2.2021

Kam Harris ristiretkeläisiin

UNC on tehnyt sopimuksen kaudesta 2021 tutun pelaajan kanssa. Aiemminkin UNC-paidassa nähty Kam Harris vahvistaa juoksuhyökkäystä tulevalla kaudella.

2019 Harris siirtyi kauden loputtua Rostock Griffinsin joukkueeseen Saksan GFL2 liigaan. Harris odottaa innolla, että pääsee pelaamaan UNC:n riverissä Vaahteraliigassa, ja auttamaan joukkuetta.

27.1.2021

Daniel Szatmari vahvistamaan UNC:n puolustusta

Unkarilainen Daniel Szatmari on tehnyt sopimuksen kaudesta 2021 Crusadersin kanssa. Daniel on syntynyt Kanadassa 1996, missä hänen unkarilaiset vanhempansa asuivat. Hän muutti takaisin Unkariin 6 vuotiaana, jossa aloitti jenkkifutiksen pelaamisen 12 vuoden iässä. 15 vuotiaana hän liittyi paikallisen Eger Heroesin miesten joukkueeseen, jossa pelasi aloittavana tukimiehenä (LB).

2013 joukkuetta valmensi Les Szeredi, joka oli myös kanadan-unkarilainen. Hän näki Danielin lahjakkuuden ja tarjosi hänelle mahdollisuutta lähteä pelaamaan Kanadaan. Daniel suoritti lukion Winnipegissä, josta siirtyi stipendillä pelaamaan Wilfrid Laurielin yliopistoon Ontariossa. Hän pelasi yliopiston joukkueessa kolme vuotta.

2019 hän siirtyi takaisin Unkariin, pelaten kauden Miskolc Steelersissä. Daniel osallistui 2020 Podium College All-Star Bowliin Miamissa. Tapahtumaan kutsutaan 100 lahjakasta pelaajaa eri tasoilta, näyttämään taitonsa NFL, CFL sekä kansainvälisille rekrytoijille.

Daniel itse kuvailee olevansa kova tekemään työtä, ymmärtäen että ahkera harjoittelu ja kova työnteko on vienyt hänet urallaan eteenpäin. Tukimiehenä hän on räjähtävä ja nopea lukemaan peliä, pystyy pelaamaan sekä sisempänä että ulompana.

Daniel tietää, että Vaahteraliiga on yksi Euroopan kovimmista sarjoista, ja haluaa päästä kilpailemaan Euroopan huippupelaajien kanssa. Hän odottaa innolla tulevaa kautta, ja haluaa näyttää muiden pelaajien kanssa että UNC kuuluu Vaahteraliigaan.

22.1.2021

Kanadalainen Jonelle Tolbert sopimukseen UNC:n kanssa

Jonelle Tolbert on monipuolinen pelaaja, jolla on kokemusta sekä CFL- että GFL-sarjoista. Pääasiassa hän pelaa laitahyökkääjänä (WR), mutta pystyy pelaamaan myös puolustuksen takakentällä.

Alla Jonellen haastattelu:

What is your history/background in football?

"I grew up playing basketball and football but I feel that football is something that is in my blood, From birth my dad had football in my hands. I grew up watching my father play in The Canadian Football League (CFL) so I instantly took a liking to the game of football at a early age trying to follow in my fathers footsteps. I feel like the game just came naturally to me growing up so from there I never looked back. I worked hard and was able have a very good University career and by time my University career ended I left my school as one of the all-time great Wide Receivers from that school. After University I signed to play in CFL and Saskatchewan Roughriders where I was fortunate enough to really hone my skills and learn a lot from the veterans on the team and develop as a player and learn what it means to be a professional."


How did you end up to play in Germany?

"I wasn’t very familiar with football in Europe or the GFL in Germany being from Canada, i had only known of NFL Europe that existed years ago. After my time in Saskatchewan with the Roughriders a few GFL coaches reached out to me with the idea of coming to Germany to continue my football career, which seemed like an amazing opportunity to continue doing what i love but also learning and experiencing a new culture so different than the one i was used to in Canada. Football has taken me places to countries I never really thought I’d see. It’s been a blessing."


What are your strengths as a player?

"I think what I bring to the field is an explosive playmaker deep down the field but also a crafty route runner. I’m a bigger Receiver who is physical but I can run the route tree and get in and out of my routes like a smaller receiver. Combine that with my size and athleticism and my ability to track and high point the ball in the air I feel that’s what makes me different."


Do you have any thoughts or expectations about football in Finland?

"I’ve only heard great things about the football in Finland and the Maple League. From how professional the teams are to how well the league is ran from top to bottom and how the market the sport of football in Finland. The reputation of football in Finland is top tier. I know some of the best teams in all of Europe come from the Maple League so I’m excited to get out there and compete against the best Europe has to offer."

What are you looking from upcoming season in UNC?

"I know UNC is coming up to the Top League this year so I’m very honoured and thankful to be apart of it all and be a member of this team as they take on a new challenge this year. I’m just excited to meet all my new teams and coaches and build those relationships and bonds with everyone on the team and within the organization. Im looking forward to playing with Quarterback Robert Johnson and build chemistry with him cause I know he is one of the best QBs out in Europe; so just building rapport with him will be key to on field success. There’s no doubt in my mind this season won’t be a great one, I can’t wait to get there to play and experience Finland."

21.1.2021

Finn Kearns uusin UNC:n vahvistus

UNC on tehnyt sopimuksen kaudesta 2021 irlantilaisen Finn Kearnsin kanssa. Finn on pelannut aiemmin mm. Pori Bearsin riverissä kaudella 2018. Viime kauden hän pelasi Ravensburg Razorbackissa, Saksan GFL 2 liigassa. Finn on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäystä että puolustusta, potkupelien lisäksi.

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen kuvailee Kearnsia näin:

"Aktiivinen ja monipuolinen pelaaja, nuori, kehittyy edelleen. Vahva futistausta. Hyvät filmit ja suositukset aiemmilta kausilta, tuntee Suomen ennestään."

Finn itse kertoo historiastaan ja tavoitteistaan seuraavasti:

"The first time I started playing football was in High School (2012) after I moved to the US from Ireland. I then went on to play in college at the University of Massachusetts Dartmouth. In 2018, I got the opportunity to sign with the Pori Bears where I played for one season. In the following year, I signed with the Ravensburg Razorbacks in Germany, helping them win a Championship and promotion into the GFL 1. I have also played for the Irish national team on two occasions.


After I finished college, I knew I wanted to continue my career and I was lucky enough to get an opportunity from the Pori Bears. We had a great season going undefeated and winning the Finish Division 2 Championship. I really liked life in Finland while I was there and it definitely made me excited to come back in 2021!

Obviously you have to take it each game at a time, but I think the overall goal of the team is to win a championship. My personal goal for the season is to do everything I can to make this team better and win games. I can't wait to meet my teammates and get to work!

I would like to think that I'm a competitor on the field. I'll do anything to help my team succeed. I like studying the game and learning by watching film; I think that this is the best way to improve as a player. For the future, I'm just focusing on this season at UNC and helping my team win a championship."

31.10.2020

Kauden 2021 ensimmäinen rosteri julkaistu

Ensi kauden rosterin voit katsoa TÄÄLTÄ.

29.10.2020

Jari-Antti Jääskeläinen takaisin Crusadersiin

UNC saa ensi kaudeksi tutun pelaajan riveihinsä, kun Jari-Antti Jääskeläinen palaa puolustuksen linjaan. Jari-Antti on aloittanut peliuransa Lohja Lionsin riveissä, josta jatkoi UNC:n paidassa. Viime kaudella hän pelasi Kotka Eaglesissa, jossa hänet valittiin myös vuoden linjapelaajaksi.

Jari-Antti Jääskeläinen: "UNC on tuttu joukkue pelaajien ja valmentajien osalta luonnollisesti kasvattajaseurana. Seuran nousu vaahteraliigaan on yksi tekijä joka sai tekemään paluumuuton takaisin Kotkasta, johon tuli lähdettyä hakemaan kokemusta ja perspektiiviä pelaamiseen. Toinen ja varmasti isoin syy on erittäin tasokas valmennus, joka tulevana kautena joukkueesta tulee löytymään ja uskon että he pystyvät viemään minua yksilönä ja joukkueurheilijana eteenpäin."

GM Marko Vartiainen: " Olen onnellinen siitä, että saadaan Jartsa takaisin kotiin. Herra on erittäin lahjakas ja jo todistanut olevansa yksi lupaavimmista pelaajista omalla pelipaikallaan. Meidän valmennus pystyy antamaan varmasti eväät olla tämä myös. Tervetuloa takaisin Jartsa!"

Päävalmentaja Tuomas Heikkinen: "Hienoa että saamme Jääskeläisen mukaan. Hän on minulle pelaajana jo useamman vuoden ajalta nauhoilta ja katsomosta nähtynä tuttu. Vahva ja kaikin puolin urheilullinen, edelleen kehittyvä pelaaja. Hänellä on kaikki edellytykset olla merkittävässä roolissa UNC:n puolustuksessa."

23.10.2020

UNC Vaahteraliigaan, Tuomas Heikkinen päävalmentajaksi

Crusaders on hakenut paikkaa ja saanut sen Vaahteraliigassa kaudelle 2021, voitettuaan 1-divisioonan mestaruuden. Täten läntisellä Uudellamaalla nähdään pääsarjatason palloilua ensi kesänä.

Päävalmentajaksi siirtyy entinen maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen.

Heikkisen sekä GM Marko Vartiaisen ajatuksia voit lukea Vaahteraliiga.fi sivuston UUTISESTA.

UNC Radio, jossa pureudutaan uutisiin syvällisemmin, julkaistaan myöhemmin tänään.

6.9.2020

Crusaders on vuoden 2020 1-divisioonan mestari!

United Newland Crusaders voitti 1-divisioonan finaalissa Kotka Eaglesin lukemin 10-20 (3-14) jännittävien vaiheiden jälkeen, ja täten voitti himoitun Spagettimaljan.

Ottelu oli pääsääntöisesti puolustusten juhlaa. Unc onnistui ensimmäisen maalinteossa ja meni 0-7 johtoon Eetu Päiväniemen ottaessa kiinni Robert Johnsonin heiton. 2. neljänneksellä Eagles onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-7 kenttäpotkumaalilla, mutta heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Robert Johnson löysi maalialueen tuntumassa heitollaan Raymond Sobowalen ja tilanne oli 3-14. Näissä lukemissa siirryttiin puoliajalle.

Toisella puoliskolla Eaglesin puolustus onnistui nollaamaan UNC:n hyökkäyksen. Eaglesin pelinrakentaja Niclas Carpelan juoksi itse maalialueelle ja kavensi tilanteeksi 10-14. 3. neljänneksen lopulla Eaglesin hakiessa maalia ottelun hahmo Aleksi Riiheläinen otti illan kolmannen syötönkatkonsa Carpelanin heitosta, ja palautti pallon maalialueelle asti. UNC siirtyi 10-20 johtoon, joka piti loppuun asti ja UNC:n juhlat pääsivät alkamaan.

Ottelun MVP oli Aleksi Riiheläinen.

Finaali on katsottavissa tallenteena Ruutu+-palvelussa, ja UNC Radion mietteet finaalista voit kuunnella TÄÄLTÄ.

31.8.2020

Crusaders Spagettimaljaan!

UNC voitti välierässä Tampere Saintsin lukemin 34-44 (22-25) ja eteni 5.9. klo 19 pelattavaan Spagettimaljaan.

Ottelu alkoi UNC:n kannalta erinomaisesti, kun Saintsin ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi 3 yrityksen jälkeen lentopotkun yritykseen. Saintsin Elliot Jeffcoat ei kuitenkaan potkaissut palloa vaan yritti kuljettaa sitä juosten, mutta tämä epäonnistui. UNC sai pallon Saintsin maalin tuntumassa ja menikin hetken päästä 6-0 johtoon touchdownilla. Tämän jälkeen molemmat joukkueet loistivat hyökkäyksen osalta, tehden pisteitä vuoron perään.

UNC hyökkäys kävi kentällä 7 kertaa, tuloksena 7 maalia. Saintsin hyökkäys pysähtyi UNC puolustuksen toimesta kahdesti, ja tämä riitti eron luomiseksi.

Ottelun päätösminuuteilla Saints oli vyöryttänyt hyökkäyksensä jo 7 jaardin päähän UNC maalista ja heillä oli jäljellä 4. yritys, tilanteen ollessa 34-38 UNC:n hyväksi. Puolustus piti kuitenkin pintansa ja pysäytti Saintsin Tuukka Lehtosen 3 jaardin päähän maalista. Tämän jälkeen UNC pelasi hyvin juoksuvoittoisen hyökkäysvuoron, jolla kulutti kelloa tehokkaasti. Saints sai UNC:n kuitenkin ajettua 3. ja 14 tilanteeseen lähellä maalia. Saints lähti antamaan painetta useamman puolustajan voimin, ja Robert Johnsonin heittämä screen-peli Raymond Sobowalelle tuotti touchdownin ja sinetöi voiton UNC:lle.

Spagettimalja pelataan Arto Tolsa Areenalla 5.9. klo 19, ja siitä tuotetaan lähetys SAJL:n toimesta.

30.8.2020

Välierässä ratkaistaan pääsy Spagettimaljaan

Viikonlopun välierissä ratkeaa, mitkä joukkueet pelaavat viikon päästä 1-divisioonan finaalissa Spagettimaljasta. Kotka Eagles lunasti pääsynsä finaaliin voittamalla lauantaina Pori Bearsin 48-0 ja täten Spagettimaljan pelipaikaksi varmistui Arto Tolsa Areena Kotkassa. Finaali pelataan lauantaina 5.9. klo 19.

Sunnuntaina kohtaavat toisessa välierässä Tampere Saints ja UNC. Joukkueet kohtasivat kaksi viikkoa sitten. Tiukka ja tunteikas ottelu päättyi Saintsin hyväksi aivan viimeisillä minuuteilla. Myös tunteet kuumenivat puolin ja toisin, ottelussa jaettiin useita henkilökohtaisia rangaistuksia ja peräti kolme pelaajaa poistettiin ottelusta.

Aiemmassa ottelussa Saints pelasi hyvin juoksupainotteista hyökkäystä, eikä UNC tuntunut löytävän keinoja pysäyttää sitä. Toisaalta taas UNC:n hyökkäys teki myös 42 pistettä vajaamiehisenäkin. Pelin avaimet ovatkin lähinnä molempien joukkueiden puolustuksilla. Pystyykö UNC pakottamaan Saintsin myös heittämään ja toisaalta pystyykö Saints hidastamaan Robert Johnsonin ja Raymond Sobowalen tulivoimaista hyökkäystä?

Myös hermokontrolli tulee näyttelemään isoa roolia, varsinkin UNC:n puolustuksen osalta. Aiemmissa peleissä puolustus tehnyt ottelusta itselleen vaikean typerillä rangaistuksilla. Jatkuuko puolustuksen kurittomuus vai nouseeko UNC puolustus sille tasolle, mitä pudotuspeleissä menestyminen vaatii?

Ottelu striimataan Aamulehden live-sivulla, joka näkyy tilaajille. Nyt tarjouksena on 1€/kk, jonka löydät osoitteesta: https://www.aamulehti.fi/tilaa/2

21.8.2020

Runkosarja huipentuu jännitysnäytelmään lauantaina

UNC:n osalta runkosarja eteni voitosta voittoon, kunnes viime viikolla Tampere Saints voitti pisterikkaan ottelun 52-42. Tappiosta huolimatta runkosarjan voitto on edelleen mahdollinen, mikäli UNC voittaa tulevana lauantaina Kotka Eaglesin vieraspelissä.

Mikäli UNC voittaa ottelun, päätyvät sekä Eagles, Saints että UNC todennäköisesti tasapisteisiin. Keskinäiset ottelut ovat tällöin menneet ristiin ja kaikilla on sama määrä vierasvoittoja sarjassa. Kilpailusääntöjen mukaan paremmuus ratkaistaisiin tällöin arpomalla, joten UNC päätyisi peräkkäisinä vuosina 3-suuntaiseen arvontaan. Tällä kaudella tosin vaaraa pudotuspeleistä putoamiselle ei ole.

Mikäli Eagles voittaa lauantain pelin, voittavat he samalla runkosarjan. Tällöin UNC päätyisi 3. sijalle ja kohtaisi Tampere Saintsin välierissä Tampereella.

Lauantain peli alkaa klo 16 Kotkassa Puistolan kentällä.

25.7.2020

Crusaders voitti Nordmenin 57-14 (50-0)

Miesten 1-divisioona potkaistiin käyntiin Virkkalan urheilukentällä tänään, kun UNC:n vieraaksi saapui Rovaniemi Nordmen. Ennakkoon pelistä odotettiin tasaista, ja esim. Gridiron.fi sivuston kyselyyn vastanneista noin 60% uskoi ristiretkeläisten voittoon.

Peli alkoi UNC:n kannalta murskaavan ylivoimaisesti. Pelin ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä pelinrakentaja Robert Johnson löysi vapaana juosseen Julius Sarimon joka sai kunnian tehdä pelin avausmaalin. Rovaniemen hyökkäysvuorolla pallo liikkui edes takaisin, kun UNC:n puolustus onnistui vuorotellen pysäyttämään Rovaniemen hyökkäyksen ja toisaalta ottamaan 15 jaardin rangaistuksia. Lopulta hyökkäys pysäyhtyi ja UNC sai pallon takaisin. Toisella hyökkäysvuorolla keskushyökkääjä Raymond Sobowale juoksi näyttävän juoksu ensimmäisellä yrityksellä, ja toisella Johnson toisti Sarimon kanssa saman kuvion ja UNC juhli toista maaliaan.

Ensimmäisen puoliajan UNC kuljetti pallon maaliin 7 kertaa, ja puoliajan umpeutuessa Teemu Lintunen potkaisi vielä komean 47 jaardin kenttäpotkumaalin haarukkaan. Puoliajalla UNC johti 50-0 ja peli oli käytännössä ohi.

Toisella puoliajalla UNC alkoi kierrättämään pelaajistoa, ja Nordmen pääsi peliin paremmin mukaan. Nordmenin pelinrakentaja Rafael Pineda löysi kaksi kertaa vapaan laitahyökkääjän, kun vuorostaan UNC:n kulmapuolustaja poltettiin ja kahdella samanlaisella pelillä Rovaniemi sai tehtyä kaksi maalia. UNC:n toisen puoliajan ainoasta pistesuorituksesta vastasi safety Javier Carrasco, joka palautti syötönkatkon maaliin asti.

Ottelun parhaana palkittiin Nordmenin joukkueesta Pineda, sekä UNC:n joukkueesta Aleksi Riiheläinen. Riiheläinen vastasi pelin viihdyttävimmästä suorituksesta lentopotkun palautuksessa, ja kunnostautui puolustuksessa sekä erikoistilanteissa tänään todella vahvasti.

UNC Radio otti päivän pelin käsittelyyn, uusimman jakson voit kuunnella TÄÄLTÄ.

GM Marko Vartiaisen kommentit pelistä:

"Hyvä kauden avaus. Oli selkeästi jännitystä ilmassa ja se laukesi kyllä kundeista aika nopeasti pois tuloksena kentällä. Ensimmäinen puoliaika oli kyllä hyvä meiltä mutta toinen puoliaika ei mennyt enää niinkuin olisi pitänyt, toki tähän vaikutti se että aloimme kunnolla kierrättämään pelaajia kentällä mutta silti teimme liikaa virheitä joita pitää seuraavien treenien aikana korjata. Hyvä kauden aloitus mutta tämä oli vasta eka peli, kaikki pitää hoitaa jotta saavutamme sen mikä meidän tavoite on."

23.7.2020

Football is back!

Tämän viikon lauantaina 1-divisioona vihdoinkin alkaa. Koronan varjostama alkuvuosi on ollu monellakin tapaa poikkeuksellinen. Jenkkifutiksen osalta hyvässä vauhdissa ollut kauteen valmistautuminen meni seuroilla täysin uusiksi, kun alkuperäinen suunnitelma kaudesta kuopattiin. Epätietoisuuden jälkeen lopulta kausi päätettiin pelata yksinkertaisena sarjana, joten otteluohjelmakin meni uusiksi. Seurajohdon näkökulmaa kuluneeseen kevääseen voi kuunnella UNC Radion ensimmäisestä jaksosta TÄÄLTÄ.


Viime kaudella UNC:n pelit päättyivät karmaisevalla tavalla arvonnassa, kun kolme joukkuetta päätyivät tasapisteisiin. Vaikka UNC:llä oli paras pistesuhde, sääntöjen mukaan tällä ei ollut merkitystä vaan yhden joukkueen kohtalona oli pudota pudotuspeleistä arvalla. Kun tällä kaudella pelataan vain yksinkertainen runkosarja, on jokaisella pelillä äärettömän suuri merkitys. Sarjasta on ennakoitu hyvinkin tasaista, ja poikkeuksellinen kauteen valmistautuminen voi hyvinkin tasoittaa voimasuhteita.


Kauden avauksessa Virkkalan kentällä ensi lauantaina vastaan asettuu Rovaniemi Nordmen, joka on ollut voittamaton alemmissa divisioonissa viimeiset kaksi kautta. Nordmen on viimeksi hävinnyt lähes kolme vuotta sitten, playoff-ottelussa Lohja Lionsia vastaan. Rovaniemi on vahvistanut rivejään mm. Roosterista siirtyneellä linjamiehellä Olli Kantolalla sekä divisioonaa seuraaville tutulla Eric Irvinilla. Pelaavana valmentajana pelinrakentajan paikalla jatkaa kovan luokan pelimies Rafael Pineida.


UNC on puolestaan kokenut jonkun verran vaihtuvuutta viime kauden jälkeen. Wolverinesista siirtyi Robert Johnson pelinrakentajan paikalle, kun edellisellä kaudella pelannut Sebastian Berndtsson päätti ripustaa nappulakengät naulaan. Johnsonin heittopelin lisäksi UNC tuo kentälle juoksu-uhkaa brittiläisen Raymond Sobowalen muodossa. Sobowale valittiin vuoden 2018 BritBowlin MVP:ksi, ja on tämän jälkeen käynyt sekä NFL että CFL combinessakin. Ennakkoon tarkasteltuna UNC:n paletti näyttää hyvinkin tasapainoiselta. Juoksupelille löytyy tilaa tekemään laadukas linja, ja heittopelissä Johnsonille löytyy useitakin kohteita. Aiempien kausien tähtipelaaja Teemu Lintunen todennäköisesti huilaa lauantaina pientä vammaa parannellen, mutta kentällä nähdään rakettimaista nousua tehnyt Teemu Rehmonen. Laitahyökkääjien osalta UNC on mielenkiintoisessa tilanteessa. Rosterista löytyy nuorempaa kaartia Julius Sarimon ja Eetu Päiväniemen osalta, mutta myös mahdollisuus käyttää ikinuorta Jason Thomasia mukana heittopelissä mikäli tilanne kauden edetessä näin vaatii. Toistaiseksir Thomas toimii puolustuksen koordinaattorina. Lähtökohtaisesti puolustuksen puolella oleva toinen brittipelaaja Mykel Nixon pystyy myös tarvittaessa tuomaan nopeutta heittopeliin laitahyökkääjän tontilta.


Puolustuksen puolella UNC koki ison menetyksen, kun Jari-Antti Jääskeläinen siirtyi Kotka Eaglesin riveihin. Toisaalta puolustus on vahvistunut Onni Soinisella, sekä vaahteraliigassa pelanneella Javier Carrascolla. Myös toissakaudella UNC:n paidassa pelannut Noam Calvache Ji tekee paluun tälle kaudelle.


Rosterin osalta UNC on ennakkosuosikki lauantain peliin. Toisaalta Nordmen ehti pelata yhden harjoitusottelun farmiseuraansa Hyvinkää Falconsia vastaan, kun taas puolestaan UNC ei ole pelannut yhtään harjoitusottelua. Poikkeustilan varjostamassa lyhyessä kauteen valmistautumisessa tämä tuo edun Rovaniemelle. Kyseessä on myös sarjan avauspeli, joka yleensä on tuonut oman lisävärinsä pienten huolimattomuusvirheiden muodossa. UNC Radio ennakoi peliä ja haastatteli Nordmenin varapuheenjohtaja Rob Pattersonia, jakson voit kuunnella TÄÄLTÄ.

Tuttuun tapaan peli striimataan myös UNC:n Youtube-kanavalla.

GM Marko Vartiaisen mietteet pelin kynnyksellä:

"Kaudenavaus tuo mulle muistoja Lionsin kauden ekoista peleistä, vastassa on Nordmen. Hyvät viime viikkojen treenit ja loistava viimeinen treeni ennen aloitusmatsia sai kyllä luottamuksen tähän nippuun kasvamaan. Meillä on kokenut kaarti sekä sopivasti nuoria haastajia molemmin puolen palloa. Rojo johtaa hyökkäystä rutiinilla ja puolustus nyt Jasonin johdolla on näyttänyt kyllä kyntensä. Uudet vahvistukset Mykel Nixon ja Raymond Sobowale on pelimiehiä ja omaa hyvän nopeuden ja nuoruuden innon. Myös aiemmat vahvistukset ovat näyttäneet että ovat meille vahvistuksia eikä vain rosterin täyttettä. Kausi on lyhyt ja jokainen matsi on tavallaan jo playoff peli ja näyttelee todella isoa roolia. Tavoitteena on pelata kolmen vuoden tavoitteen mukaisesti Spagettimaljassa ja voittaa se. Vaati vielä paljon toistoja ja loistavia treenejä että ollaan tavoitteessa. Uskon tähän nippuun ja jokaisen taistelutahtoon että se graalinmalja vielä nostetaan kauden päätteeksi."

3.7.2020

Onni Soininen, Wisconsinista Lohjalle

Tänä kesänä kentillä nähdään UNC paidassa Onni Soininen, joka on aiemmin kotimaassa edustanut U15-sarjassa Espoo Devilsiä ja sen jälkeen Helsinkin Wolverinesia. Tämän jälkeen Onni siirtyi Amerikkaan high schooliin Georgiaan, Rabun Gap-Nachoochee Schooliin. Valmistuttuaan sieltä ylioppilaaksi Onni rekrytoitiin Lawrence Universityyn Wisconsiniin, jossa hän pelaa edelleen.

Täksi kesäksi Onni oli alunperin ajatellut nauttia jefusta kentän ulkopuolella, mutta rakkaus lajiin ja Robert Johnson saivat UNC:n onneksi mielen muuttumaan!

24.3.2020

Liityn nyt kannatusjäseneksi!

Länsi-Uudenmaan Amerikkalainen Jalkapallo ry on amerikkalaisen jalkapallon seura, jossa on miesten (United Newland Crusaders) ja naisten (Lohja Lionesses) edustusjoukkueet ja junioritoimintaa. Haluamme olla mukana nostamassa ja kehittämässä Läntisen Uudenmaan profiilia urheilussa. Toimintamme ydinarvoja ovat yhteisöllisyys, tavoitteellisuus ja suvaitsevaisuus.


Kaudella 2020 sekä miesten että naisten joukkueet pelaavat 1-divisioonassa, tavoitteena mestaruus.Seuramme tarjoaa pelaajilleen palkittua maajoukkuetason valmennusta ja teemme kansainvälistä yhteistyötävalmentajien, pelaajien ja erilaisten turnausten muodossa. Seuran tavoitteena on nostaa molemmat edustusjoukkueet pelaamaan ylimmälle sarjatasolle (SM) eli Vaahteraliigaan.


Liittymällä kannatusjäseneksi saat itsellesi upean uniikin seurapaidan ja kausikortin lisäksi myös rahanarvoisia etuja yhteistyökumppaneiltamme. Kannatusjäseneksi voit liittyä joko 50 € (t-paita), tai 100 € (huppari), tai muulla valitsemallasi summalla. Voit ostaa kannatusjäsenyyden myös lahjaksi.
Kannatusjäsen edut päivittyvät sitä mukaa, kun lisää yhteistyökumppaneita tulee mukaan.


Kannatusjäsen saa:


* ilmaisen kausikortin kaikkiin miesten ja naisten kotipeleihin

* T-paidan tai hupparin kannatusjäsenyyden mukaan, kannatusjäsenillä on oman väriset (siniset) seurapaidat, joita ei saa ostamalla muualta

* Ravintola Royal Raiders -10 % ruokien listahinnoista

* Yksi ilmainen treeniviikko Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplicossa

* Night club Monacosta: esiintyjä iltoina sisäänpääsystä 3 € alennusta, sekä lisäksi juomista alennusta

11.3.2020

Kam Harris vahvistamaan joukkuetta kaudelle 2020!

Viime kaudellakin UNC:n paidassa nähty Kam Harris palaa joukkueeseen tälle kaudelle. Viime kauden lopulla Kam siirtyi Rostock Griffinsiin Saksaan. Griffinsin WR/RB valmentajana toimi tuolloin Hanko Sun Cityssa pelaajauransa aloittanut Jens Holmström.

8.3.2020

Noam Calvache Ji mukaan joukkueeseen!

Kaudella 2018 UNC:n paidassa pelannut Noam Calvache Ji palaa ristiretkeläisiin kaudelle 2020! Noam itse muistelee edellistä vierailuaan joukkueessa lämmöllä, kehuen joukkueen tekemistä sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Noam on erittäin innoissaan uudesta mahdollisuudesta pelata joukkueessa. Hänen näkemyksensä mukaan joukkue on erittäin vahva ja hän rakastaa ajatusta päästä auttamaan joukkuetta.

Kauden 2018 päätyttyä Noam siirtyi samantien Skotlantiin kotipaikkakuntansa joukkueeseen, voittaen seuraavalla kaudella 2019 sarjassa parhaan puolustajan MVP palkinnon sekä pahaan tukimiehen palkinnon. Valitettavasti vahvasti mennyt kausi päättyi seminaalissa vieraspelissä 0-6 tappioon. Tuon kauden jälkeen Noam sai mahdollisuuden pelata saksan GFL1 sarjassa Hildesheim Invadersin joukkueessa. Valitettavasti kausi päättyi Noamin osalta toisessa ottelussa loukkaantumiseen.

Tällä hetkellä Noam pelaa jälleen Skotlannissa Stirling Clansmenin joukkueessa, joka on 6 ottelun voittoputkessa Englannin sarjassa. Runkosarja päättyi 6-2 tilastoihin, ja semifinaaleissa ensi viikonloppuna on vastassa sama joukkue, joille he hävisivät edellisenä vuonna 0-6. UNC toivottaa maukasta revanssia!

4.3.2020

Javier Carrasco sopimukseen UNC:n kanssa!

Kahdella viime kaudella Vaahteraliigassa nähty 25-vuotias Javier Carrasco on tehnyt sopimuksen UNC:n kanssa kaudesta 2020.

Javier aloitti jenkkifutiksen pelaamisen 12-vuotiaana Las Rozas Black Demons joukkueessa, koska halusi seurata isänsä jalanjälkiä. Isä pelasi Madrid Panterasissa 90-luvulla. Jo toisella kaudellaan Javier valittiin Espanjan nuorten maajoukkueeseen, ja vuonna 2014 hänet valittiin FBU All Europe Stars joukkueeseen sekä IFAF:n U19 World Development joukkueeseen. Tämän jälkeen Javier palasi pelaamaan kotikaupunkiinsa ja alkoi valmentamaan nuorten joukkueessa sekä puolustuksen koordinaattorina, että tukimiesten valmentajana. He voittivat kolme peräkkäistä mestaruutta 2016-18 ja 2017 Espanjan II-divisioonan mestaruuden Black Demonsin kanssa. Tuo mestaruusvuosi oli heille tappioton.

Tästä Javierin matka jatkui Suomeen, Seinäjoki Crocodilesin riveihin. 2018 hän meni Wieniin nuorten tukimiesvalmentajaksi, ja viime kaudella hän pelasi Vaasa Royalsin joukkueessa. Suomeen hän päätyi pelaamaan pikkuveljensä Carlos Carrascon (OL/DL) kanssa, he pelasivat yhdessä sekä Crocodilesissa että Royalsissa. Tuleva kausi on Javierin kolmas Suomessa, ja hän kertoo tykästyneensä Suomen luontoon.

Vuonna 2017, ennen sopimuksen tekemistä Seinäjoen kanssa, Javier ja hänen veljensä keskustelivat June Robinsonin kanssa mahdollisesta siirtymisestä Turku Trojansiin. Hän olisi jo tuolloin halunnut pelata Junelle, mutta päätyi Seinäjoelle. Nyt tuo mahdollisuus tarjoutui uudestaan, ja näin Javier siirtyi ristiretkeläisiin.

Pelaajana Javier on erittäin hyvän asenteen omaava kovaa iskevä johtaja, joka ei kentällä pidä vapaadowneja. Päävalmentaja Marko Vartiainen odottaa Javierilta nopeutta takakentälle. Kyseessä on erinomainen urheilija, jota voidaan käyttää monipuolisesti myös erikoisjoukkueissa ja jopa hyökkäyksessä.

8.2.2020

Jason Thomas liittyy UNC:hen!

Yli 30 vuoden ajan pääkaupunkiseudun jenkkifutiksessa vaikuttanut Jason Thomas on tehnyt sopimuksen UNC:n kanssa kaudesta 2020.

Jasonin isä tuli Suomeen valmentamaan 1986, ja Jason tuli isänsä mukana kaudelle 1989 pelaamaan East City Giantsin riveihin. Tämän lisäksi hän on edustanut 69ersia, Roostersia sekä Wolverinesia. Pelipaikkojen suhteen Jason on ollut melkoinen monitaituri, hän on pelannut kaikkia muita paikkoja paitsi hyökkäyksen- tai puolustuksen linjassa.

Jason tulee valmentamaan laitahyökkääjiä. Hän etsi uusia tuulia suomalaisen jenkkifutiksen parista, ja keskustelut UNC:n kanssa johtivat sopimukseen. Kysymykseen, nähdäänkö Jason kenties myös pelaamassa ensi kaudella, hän vastaa vain Ehkä...

20.12.2019

Tero Virtanen johtamaan UNC puolustusta!

UNC sai mieluisia uutisia, kun toissakauden puolustuksen koordinaattori Tero Virtanen teki sopimuksen kaudesta 2020. Edellisellä kaudella Tero valmensi nuorten maajoukkuetta.

Pidit taukoa seurajoukkueen valmentamisesta ja keskityit nuorten maajoukkueeseen. Miten maajoukkueen valmistautuminen ja pelit menivät valmennuksen näkökulmasta?

Tero:

Olisihan ne voineet mennä paremminkin. Suomen lyhyt kesä ja miesten sarjojen tauoton aikataulu pakottivat meidät leireilemään paljon ennen kisoja ja loukkaantumisten takia muutoksia tuli runsaasti. Yli viikon pelimatkaan kuumassa Italiassa ei oikein voi valmistautua muuten, kuin kokemalla moisen. Luonnollisesti tällä ikäluokalla ei näin pitkiä rupeamia ole ollut vuosikausiin. EM-turnauksen ottelurakenne oli juuri niin raaka kuin oli odotettavissa; häviät ensimmäisen pelin ja ottelet jatkossa sijoista 5-8. Näin kävi ja käteen jäi viides sija.Palasit unc:hen puolustuksen koordinaattoriksi, mikä sai sinut tarjoutumaan pestiin?

Tero:

Teki mieli taas valmentaa kokonaisvaltaisemmin. Pelkkänä päävalmentajana valmentaminen on enemmän kokonaisuuksien hallintaa, kuin "oikeaa" valmentamista. Olen koko ajan seurannut UNC:n tekemisiä. Useampi on kysellyt asiasta ja sain sellaisen kuvan, että minulle olisi käyttöä ja ehkä jopa tarvetta. Sen lisäksi UNC:n sijainti ja sarjataso tuntuvat sopivimmilta tässä vaiheessa.Osa pelaajista on sinulle tuttuja entuudestaan. Mikä on mielestäsi unc puolustuksen vahvuus ensi kaudella?

Tero:

Koko homma lähtee linjoista. Vaikka ensi kauden joukkue on vasta alkuvaiheessa, puolustuksen linja tulee olemaan vahvuus.

Mikä on valmentaja Virtasen motto?

Tero:

Jaa-a. Kai se liittyy yksinkertaisuuteen, toimivuuteen ja käytännöllisyyteen. Kaikenlaisia amerikansloganeita tulee käytettyä, mutta jos asiat tekee riittävän hyvin ja oikein -siitä seuraa hyviä tuloksia. Hyvistä tuloksista seuraa voittoja

31.10.2019

Kauden 2020 alustava rosteri julkaistu

Kauden 2020 rosteri löytyy kotisivuilta TÄÄLTÄ. Mukana on paljon tuttuja nimiä jo viime kaudelta, vahvistettuna uusilla pelaajilla sekä muutamalla paluun tekevällä pelimiehellä.

8.10.2019

Uusia pelaajasopimuksia

UNC on solminut sopimuksia ensi vuodeksi ja joukkueeseen liittyy Anssi Hannelin, Jussi Jalonen, Jari Nurmi sekä Anselmi Siltala. Nelikko pelasi viime kaudella Rusko Mayhemin joukkueessa ja tutustui farmisopimuksen kautta UNC organisaatioon ja joukkueeseen.

Jari Nurmi sekä Anselmi Siltala ovat aloittaneet jenkkifutiksen 2014 Turku Trojansin joukkueessa, ja Anssi Hannelin puolestaan aloitti uransa 2013 Turku Trojansin U15-joukkueessa. Jussi Jalonen saattaa olla osalle tuttu pidemmältäkin aikaväliltä, hänen ensimmäinen kautensa aikuisten tasolla oli 2008 myöskin Turku Trojansissa.

Hannelin, Nurmi sekä Siltala pelaavat hyökkäyksen linjassa, ja näiden sopimuksien kautta UNC vahvistuu tällä osa-alueella huomattavasti. Jalonen tuo puolustuksen linjaan taitoa ja kokemusta. Tarvittaessa jokainen pystyy pelaamaan sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa.

Nurmi, Jalonen sekä Siltala ovat edustaneet Suomea aikuisten maajoukkueessa, Hannelin puolestaan nuorten maajoukkueessa. Sopimuksien myötä UNC saa syvyyttä sekä hyökkäyksen- että puolustuksen linjoihin, joka oli yksi viime kauden isoista haasteista.

Anssi Hannelin

Anselmi Siltala

5.10.2019

Kari Titola UNC valmennukseen

Maajoukkueen monivuotinen valmentaja Kari Titola on liittynyt UNC-joukkueen valmentajaksi. Pääasiassa Titolan vastuualueena on hyökkäyksen koordinointi. Titola itse kommentoi siirtoa seuraavasti:

"Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta. UNC organisaationa on vakuuttava ja heillä on selkeä visio joukkueen tavoitteista. Odotan innolla yhteistyötä Markon, Rovertin ja muiden UNC:n jäsenien kanssa."

UNC:lle Titola on tuttu mm. siitä että hän oli toissakaudella Helsinki Wolverinesin päävalmentaja 1-divisioonassa ja johdatti joukkueen ylivoimaiseen mestaruuteen ja sitä kautta Vaahteraliigaan. Kari Titola tuo UNC valmennukseen entistä enemmän kokemusta ja osaamista.

Kari Titolan historia jenkkifutiksessa:

10 vuotta pelaajana, WR ja CB. Pelannut maajoukkueessa Eurobowlissa 1997 sekä 1998. Kaksi Suomen mestaruutta ja 1 pronssi

14 vuotta maajoukkueen valmentajana.

1999-2000, puolustuksen takakenttä

2004-2005, puolustuksen takakenttä

2006-2009, puolustuksen koordinaattori

2010-> tukimiehet

Maajoukkueen valmentajana Euroopan mestaruus sekä pronssi.

Valmennusura seurajoukkueissa:

1999-2000, 2004-2006 Roosters, 3 Suomen mestaruutta (puolustuksen takakenttä, puolustuksen koordinaattori sekä päävalmentaja)

2009-2013 1- ja 2-divisioona, Nokia Ghosthunters, hyökkäyksen koordinaattori

2014 Turku Trojans, hopeaa. Hyökkäyksen koordinaattori

2016 Tampere Saints, puolustuksen koordinaattori

2017 Helsinki Roosters, Suomen mestaruus, NEFL mestaruus. Puolustuksen koordinaattori.

2018-2019 Helsinki Wolverines, 1-divisioonan mestaruus. Päävalmentaja.

30.9.2019

Robert Johnson UNC:hen!

Yksi suomalaisen jenkkifutiksen tunnetuimmista amerikkalaispelaajista, Robert Johnson, on tehnyt sopimuksen UNC:n kanssa. Viime kaudella Robert pelasi Vaahteraliigassa Helsinki Wolverinesin pelinrakentajana.

"Päätin tulla UNC:hen koska näen että päävalmentaja Marko Vartiaisella on visio ja suunnitelma tälle seuralle. Haluan tulla auttamaan joukkuetta menestymään ja olla osana jotain suurta. Olen nähnyt UNC:n potentiaalin saavuttaa edellämainitut. Koen että minulla ei ole mitään todistettavaa enää Vaahteraliigassa, joten en pane pahakseni antaa kaiken tietoni, oppimani asiat sekä valmennukseni divisioonajoukkueen käyttöön. Tämän avulla voimme menestyä kaikilla jenkkifutiksen osa-alueilla täällä Suomessa. Haluan kiittää mahdollisuudesta tulla osaksi tätä organisaatiota."

Robert Johnsonin historia jenkkifutiksessa:

Reedley College 2004 National champion 2005
Texas Tech University 2005, Big 12 newcomer of the year
Cotton Bowl 2006
Insight Bowl
Porvoo Butchers 2007 and 2010
Roosters 2008-2009
Catania Elephants in Italy 2011
Roosters 2012-2014
Player of the Year (Vaahteraliiga) 2012-2013
Turku Trojans 2015
Helsinki Wolverines 2018-2019, player of the year 2018 (1st div)Valmennus:
Helsinki Wolverines HC 2016 and 2017 (Div 1)National team Finland 2015-2018 (OC)

6.8.2019

UNC:n kausi päättyi arvontaan

Runkosarja päättyi tilanteeseen, jossa sekä UNC, ECG että Bouncers olivat tasapisteissä. Keskinäiset ottelut olivat menneet ristiin siten, että sijat 3.-5. ratkaistiin arvonnalla.

4.8. Sunnuntai-iltana järjestetyssä arvonnassa UNC:n kohtalo oli jäädä viimeiseksi ja täten pudotuspelejä ei ristiretkeläisten osalta tänä vuonna nähdä.

Villen ja Simon mietteet kaudesta ja sen lopetuksesta voit kuunnella uusimmassa UNC Radiosta.

28.7.2019

UNC:n loppukausi saattaa ratketa kolikonheitolla

Crusaders hävisi runkosarjan päätösottelunsa Kotka Eaglesia vastaan 53-18. Tämä tarkoittaa sitä, että UNC:n saalis runkosarjassa oli 4 pistettä. Kun samaan aikaan pelatussa ottelussa Bouncers voitti ECG:n, on myös näillä molemmilla joukkueilla 4 pistettä. Joten ennen viimeistä runkosarjan kierrosta sekä UNC, Bouncers että ECG ovat tasapisteissä.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella UNC ei pelaa, koska on jo pelannut kaikki 8 runkosarjan peliään. -Bouncers kohtaa kotonaan Kotka Eaglesin ja ECG puolestaan matkustaa Poriin Bearsin vieraaksi.

Tällä kaudella sääntöjen mukaan tasatilanteessa piste-erolla ei ole merkitystä. Jos joukkueita on tasapisteissä, ratkaisee keskinäisten otteluiden voitot. Mikäli ne menevät tasan, seuraavana kriteerinä on voitettujen joukkueiden voittoprosentti. Eli selkeämmin ilmaistuna kumpi on voittanut sarjassa enemmän pisteitä keränneitä joukkueita. Mikäli tämäkin on tasan, viimeisenä kriteerinä on vierasvoittojen määrä.

Jos näillä kriteereillä ei saada selvyyttä paremmuudesta, ratkaistaan sijoitus liittohallituksen valvonnassa suoritetulla arvonnalla, joka on määritelty kolikonheitoksi. Sarjapäällikkö saa päättää miten arvonta suoritetaan, huomioimalla arvonnassa olevien joukkueiden määrän.

Ennen viimeistä kierrosta UNC:n, Bouncersin sekä ECG:n osalta kaikki kriteerit menevät tasan. Selvyyden vuoksi tässä kolme erilaista lopputulosta viimeiselle kierrokselle, sekä niiden vaikutus UNC:n tilanteeseen:

Sekä Bouncers että ECG häviävät

Mikäli molemmat häviävät viimeisen pelinsä, tilanne pysyy ennallaan ja sijat 3.-5. arvotaan kolikonheitolla. Täten kolmikosta yksi tippuu pudotuspeleistä arvan perusteella ja kahden muun osalta arvotaan välierävastustaja.

Molemmat voittavat

Jos sekä Bouncers että ECG voittavat viimeiset pelinsä, nousevat he 6 pisteeseen. Tällöin ECG:llä on yksi vierasvoitto enemmän, ja se ottaa 3. sijan. Bouncers sijoittuu neljänneksi ja UNC jää ulos pudotuspeleistä.

Toinen voittaa, toinen häviää

Mikäli joko Bouncers tai ECG voittaa viimeisen pelin, ja toinen häviää, nousee voittanut joukkue 6 pisteeseen sekä ottaa 3. sijan. Hävinnyt joukkue on tasapisteissä UNC:n kanssa ja ratkaisee viimeisen pudotuspelipaikan kolikonheitolla.

Joten UNC:n kannalta parasta olisi, että molemmat joukkueet häviävät viimeiset ottelunsa. Mielenkiintoisen mausteen peleihin tuo se fakta, että Kotkalla tai Porilla ei ole otteluissa pelillistä panosta. He ovat jo varmistaneet runkosarjan 1. sekä 2. sijan. Pori kohtaa ECG:n kotiyleisön edessä, ja Eagles matkustaa Mikkeliin Bouncersin vieraaksi. Miten paljon Eagles ja Bears lepuuttavat avainpelaajia panoksettomassa pelissä?

Mielenkiintoista on myös nähdä miten mahdollinen kolmen joukkueen välinen kolikonheitto käytännössä suoritetaan. UNC:n osalta jännitettävää riittää siis ensi lauantaina ja sunnuntaina, sekä mahdollisesti seuraavalla viikolla kolikonheiton osalta!

17.7.2019

Kovia vahvistuksia UNC:n riveihin!

UNC on tehnyt sopimuksen jo peleissäkin nähtyjen Thomas Fileccian (OL) sekä Benh-Woll Tchiyokon (DB/WR) kanssa. Lisäksi Mikkelissä viime viikonloppuna debyyttinsa UNC:n riveissä teki Miko Ylikoski (LB).

Thomas pelasi alkukaudesta Marseillen Blue Stars joukkueessa, joka putosi pudotuspelien Wild Card-kierroksella St Ouen Cougarsille. Benh-Woll puolestaan ei viime kaudella aktiivisesti pelannut amerikkalaista jalkapalloa, mutta oli voittamassa vuoden 2015 euroopan mestaruutta Ranskan joukkueessa, ja on vuosien 2013-2016 välissä valittu useasti Ranskan parhaaksi puolustuspelaajaksi.

Miko Ylikoskella on kokemusta Vaahteraliigasta mm. Tampere Saintsin riverissä, ja vahvistaa osaamisellaan UNC:n puolustusta.

Update: Myös edelliskaudella juoksuillaan ihastuttanut Ryan Tuiasoa on liittynyt loppukaudeksi UNC:n joukkueeseen!

Lohjan Autopalvelu Oy:n kanssa tehty yhteistyösopimus takaa import-pelaajillekin mukavat siirtymiset. Kuvassa UNC:n paidoissa vasemmalta Kam Harris, Benh-Woll Tchiyoko sekä Thomas Fileccia.

31.5.2019

Sarjanousija Mikkeli Bouncers saapuu UNC:n vieraaksi

Kauden toisessa pelissä UNC kohtaa Harjun kentällä Mikkeli Bouncersin. Ottelua ennakoidaan UNC radion uusimmassa jaksossa.

UNC Radio S02E02

24.5.2019

Kauden avauksessa vastassa Pori Bears

Vihdoinkin odotus on ohi, ja kausi 2019 potkaistaan käyntiin! UNC kohtaa lauantaina Harjun kentällä Lohjalla 1-divisioonaan nousseen Pori Bearsin. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy, ja tunnelmaan voi virittäytyä lukemalla otteluennakon sekä kuuntelemalla uusimman UNC Radion.

Otteluennakko

UNC Radio S02E01

17.4.2019

UNC ja Rusko Mayhem tekivät farmisopimuksen

UNC on tehnyt farmisopimuksen 2-divisioonassa pelaavan Rusko Mayhemin kanssa. Yhteistyötä tehdään leirityksillä sekä pelaajavaihdoilla. Sopivasti lomittautuvat otteluohjelmat mahdollistavat Ruskon lupaavien nuorten maajoukkueen pelaajien pelaamisen UNC:n peleissä ja täten tuomaan syvyyttä rosteriin. Samalla Ruskon nuoret pelaajat saavat kokemusta 1-divisioonan kovemmista peleistä. Luonnollisesti myös molempien joukkueiden harjoittelu tehostuu yhteisten harjoitusten sekä leirien kautta.

UNC:n joukkueessa on Ruskon päävalmentaja Jani Nurmelle entuudestaan tuttuja pelaajia, mm. June Robinson sekä Sebastian Berndtsson. Myös edellisellä kaudella palloa kantanut Ryan Tuiasoa on Nurmelle tuttu Hyvinkää Falconsin kautta.

12.4.2019

Kam Harris tehnyt sopimuksen UNC kanssa!

Viime kaudella Helsinki Wolverinesin keskushyökkääjä Kam Harris on tehnyt sopimuksen kaudesta 2019 Crusadersin kanssa. Viime kaudella runkosarjassa Harris juoksi 16 touchdownia ja otti kiinni 4, ja eteni keskimäärin huikeat 8,8 jaardia per yritys.

Harris kertoo odottavansa kaudelta kolmea P:tä, progression, productivity, passion (kehittyminen, tehokkuus, intohimo) ja tavoitteena olevan luonnollisesti spagettimaljan voittaminen.

Aiemmin Harris on saanut kotimaassaan Yhdysvalloissa tunnustusta yliopistotasolla hyökkäyspelaamisestaan saamalla useamman kerran Offensive Player of the Week (viikon paras hyökkäyspelaaja) palkintoja sekä hänet on valittu useana vuonna erilaisiin tähdistöjoukkueisiin. Johtajuudesta kertoo myös se, että hän on ollut Lindenwoodin joukkueen kapteenina useampana vuonna.

Yliopistossa Harris on pelannut myös ulompana tukimiehenä (OLB) sekä safetyna, joten tarvittaessa Harris saatetaan nähdä ensi kesänä myös puolustuksen puolella.

24.12.2018

Greg "June" Robinson mukana myös kaudella 2019!

UNC on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen Greg Robinsonin kanssa kaudesta 2019. Kokenut ja monipuolinen pelaaja tulee auttamaan joukkuetta myös valmennuksen puolella. Lisäksi hän auttaa Lohja Lionessesin naisten joukkueen valmennuksessa sekä junioritoiminnassa. Junen mietteet sopimuksesta ja tulevasta kaudesta julkaistaan Joulun jälkeen.

Tämän sopimuksen myötä UNC-perhe toivottaa oikein rauhallista ja hyvää Joulua itse kullekin säädylle!

GM Marko Vartiainen ja Greg "June" Robinson sporttibaari Royal Raidersissa.

31.10.2018

Kauden 2019 ensimmäinen rosteri julkaistu

Uusi kausi lähestyy, ja alla oleva nimilista on joukkueen runko jonka varaan kautta lähdetään rakentamaan.

Daniel Tolonen

Karri Salonen

Jari-Antti Jääskeläinen

Mika Lyyra

Marko Finne

Mikko Lankinen

Oscar Berntsson

Aki Teeriniemi

Sakari Harju

Marko Heikkinen

Ville Väänänen

Mikko Sirviö

Simo Takanen

Miro Vikström

Sebastian Berntsson

Tom-Oscar Lastunen

Anssi Grönholm

Mikko Finne

Valtteri Luukkanen

Tuukka Tuovinen

Eddie Lindbom

Aleksi Riiheläinen

Lauri Olsbo

Teemu Rehmonen

Saku Klemola

Erkka Laakkio

Ville Sihvo

28.8.2018

Kausi päättyi välierätappioon

Ensimmäisen puoliajan taistelu ei riittänyt tällä kertaan, Wolverines eteni Spagettimaljaan lukemin 49-16 (21-3). Kuluneen kauden muistelmia ja ajatuksia käydään läpi viimeisimmässä UNC Radiossa. Päävalmentajan mietteet kaudesta alla.

Päävalmentajan mietteet kaudesta 2018

Kun katson kesän pelikautta, on ajatukset hieman kaksijakoiset. Mielestäni joukkueessa oli valtava määrä potentiaalia, mitä emme saaneet valjastettua tasaisen rullaavaksi koneistoksi. Tämä näkyi yksittäisten pelien sisällä muodostuvista erittäin hyvistä jaksoista ja taasen kovista notkahduksista. mielestäni pystyimme haastamaan kärkijoukkueitta vain hetkittäin, ainoastaan kotiottelu ECGtä vastaan oli meiltä tasapainoinen suoritus.

Syyt epäbalanssissa suorituksen tasossa on vielä allekirjoittaneella analyysin alla. Realiteetit oli tiedossa, että 1 div futiksen taso, vauhti ja kovuus tulee olemaan haaste joukkueelle jonka pelaajarunko oli kasattu 2 ja 3 div kokemusta olevilta pelaajilta. Hyvät täsmä hankinnat vahvistivat runkoa, mutta kollektiivinen tekeminen ei vielä tänä vuonna ollut riittävää kärki joukkueita vastaan.

Harjoittelun laatu, määrä ja teho, mitä kauden aikana teimme, ei tänä vuonna valmistanut meitä vielä täysipainoisen haastajan rooliin.

Hyviä kasvutarinoita näimme toki. Moni pelaaja otti isompaa roolia ja tavoitteli sankarin viittaa. Hyvät import pelaajat, Ryan Tuiasoassa, Alvaro Guitianissa ja Noam Calvache Jissa nostivat tasoamme ja opetti myös pelaajarunkoa tekemään omasta harjoittelusta laadukkaampaa.

Tulevaisuuden haasteet ovat vieläkin, harjoittelukulttuurin kasvattaminen ja kehittäminen. Pelaaminen 1 div vaatii määrätietoista ja organisoitua harjoittelua. Fyysinen harjoittelu on ensisijaisen tärkeää lajiharjoittelun ohessa. Amerikkalainen jalkapallo kehittyy kovaa vauhtia Suomessa ja heijastuu myös alemmille sarja tasoille. Pelin nopeuteen ja fyysisyyteen on vastattava. Tähän on myös UNC tulevaisuudessa panostettava, jotta spagettimaljan metsästäminen on askelta lähempänä.

HC Ville Schoultz

22.8.2018

Pudotuspelit ovat täällä!

Viime lauantain tappio on jo pyyhitty mielestä, nyt on pudotuspelien aika! Lauantaina vastassa on välierissä Wolverines. Ottelun tiedot löydät OTTELUSIVULTA, ja ennakkotunnelmat uusimmasta UNC RADIOSTA.

12.8.2018

Crusaders voitti huikean trillerin lauantaina!

Tälläkin kertaa peli ECG:n kanssa tarjoili yleisölle huikean jännittävän trillerin, joka lopulta päättyi Crusadersin voittoon lukemin 20-14. Ottelu ratkesi aivan viimeisillä minuuteilla, kun vieraiden Eric Irvin menetti pallon puntin vastaanotossa. Ottelun parhaina palkittiin molempien joukkueiden pelinrakentajat, Crusadersin Sebastian Berndtsson sekä ECG:n Jabari Harris.

Voiton myötä Crusaders on tasapisteissä ECG:n kanssa, lopullinen runkosarjasijoitus ratkeaa päätöskierroksella. Eri vaihtoehdot ja mahdollisuudet voit lukea ensi lauantain Wolverines-pelin ennakosta. OTTELUENNAKKO

8.8.2018

Tärkeä ottelu lauantain idän jättiläisiä vastaan

Lauantaina Crusaders kohtaa kotikentällä Lohjalla ECG:n. Pelissä on panoksena tulevien välierien vastustajat, sekä takaisinmaksun aika viime pelin karvaasta tappiosta. Lue ennakko ja tiedot OTTELUSIVULTA.

3.8.2018

Greg "June" Robinson UNC:n vahvuuteen!

UNC on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaispelaaja Greg Johnsonin kanssa. Hän on pelannut alkukauden ECG:n riveissä. Sitä ennen hän on edustanut Vaahteraliigassa Trojansia sekä Crocodilesia, ja sitä ennen pelannut Ruotsissa.

June on monipuolinen pelaaja joka pystyy pelaamaan sekä hyökkäyksen että puolustuksen puolella. Ensisijaisesti hän tulee vahvistamaan Crusadersin linebacker-osastoa.

Uusimmassa UNC Radiossa selviää myös mistä miehen lempinimi tulee, ja tykkääkö hän enemmän pelata hyökkäyksen vai puolustuksen puolella.

2.7.2018

Wolverines-pelin ennakko

Maanantai-iltana UNC lähtee haastamaan sarjakärkeä Helsinkiin. Ottelun voit katsoa myös striimistä: CRUSADERSTV. Ottelun ennakko ja lisätiedot löytyvät täältä: OTTELUSIVU

26.6.2018

UNC Radion vieraana Jarmo Lahti Roostersista

Juhannuksen jälkeen on aika palata tositoimiin. Puhetta tulevan viikonlopun peleistä, dynastioista, ylivoimasta sekä Simon improtaidoista. Erikoisvieraana Roostersin presidentti Jarmo Lahti.

18.6.2018

Noam Calvache Ji saapuu UNC:n joukkueeseen!

Noam Calvache Ji aloitti jenkkifutiksen 13-vuotiaana Osos Rivasin joukkueessa Madridissa. Ensimmäinen pelipaikka oli hyökkäyksen linjassa, ja kolmessa vuodessa hän pääsi Espanjan nuorten maajoukkueeseen vasempana tacklena. Tämän jälkeen hän siirtyi puolustuksen linjaan endiksi, josta siirtyi nykyiselle pelipaikalleen tukimieheksi.

Hän asui 16-vuotiaana vuoden Yhdysvalloissa, pelaten Avonin high schoolissa. Tuo vuosi opetti Noamille mitä tarkoittaa kilpaurheilu ja kilpailullisuus jenkkifutiksessa. Tämän jälkeen hän palasi Osos Rivasiin, voitti nuorten mestaruuden, ja pääsi pelaamaan Espanjan aikuisten maajoukkueessa. Kaksi vuotta sitten hän muutti Skotlantiin opiskelemaan, ja on pelannut Stirlingin yliopiston joukkueessa Clansmen.

Noam halusi lapsena pelata rugbya, ja katsoi sitä isänsä kanssa usein televisiosta. Eräänä päivänä hän puhui koulussa miten haluaisi pelata rugbya, ja eräs luokkatoveri pelasi Osos Rivasissa ja kutsui Noamin mukana. Kolmen kuukauden päästä luokkatoveri lopetti, ja nyt 10 vuotta myöhemmin Noam pelaa edelleen.

Noamilla ei ole paljoakaan vielä tietoa Suomesta, mutta UNC:n nykyiset pelaajat ovat myös hänen hyviä ystäviään ja varmasti auttavat häntä tutustumaan kulttuuriimme. Tältä kaudelta hän ei odota itseltään enempää eikä vähempää kuin sitä, että voi laittaa kaiken oppimansa ja kokemansa jokaiseen downiin. Kuten hän itse sanoo, hänen vahvuutensa ovat intensiteetti, kurinalaisuus ja kova työnteko.

Tuttuun kysymykseen “juoksu vai heitto?” Noam vastaa näin: “Vaikea kysymys, koska puolustajana en halua nähdä kumpaakaan. Mutta vastaan että niiden sekoitus: draw- ja screen-pelit, koska niiden tarkoitus on sekoittaa puolustusta ja voivat vahingoittaa sitä pahasti jos niihin ei olla valmiita."

18.6.2018

Uusi UNC Radio on kuunneltavissa

Käsittelyvuorossa sunnuntain trilleri, torvigate, pöytägate ja paljon muuta. Kuuntele jakso täältä: UNC Radio S01E07

5.6.218

Virittäydy lauantain peliin UNC Radion parissa

Uusin UNC Radio ennakoi mm. tulevaa peliä Eaglesia vastaan. Vieraana Niclas "Nesi" Carpelan. Kuuntele jakso täältä: UNC Radio S01E06

3.6.2018

Crusaders voittoon avausottelussa!

Värikkäiden vaiheiden jälkeen UNC voitti Kouvola Indiansin lukemin 22-49 (14-34).

Lue OTTELURAPORTTI.

1.6.2018

Kausi alkaa!

Pitkä odotus on vihdoin ohi kun sunnuntaina UNC astelee Kouvolassa Kuusankosken kentälle Indiansin vieraaksi. Katso ennakot ja lisätiedot ottelusta OTTELUSIVULTA.

Myös uusin UNC Radio keskittyy tulevan ottelun ennakoimiseen.

29.5.2018

Espanjalaisvahvistuksia joukkueeseen

UNC vahvistuu neljällä espanjalaisella pelaajalla. Tälläviikolla joukkueeseen liittyvät Jorge Ruiz (DB/PR) sekä Alvaro Guitian (WR). Myöhemmin kesäkuussa saapuvat Adrian Jimenez (RB/LB) ja Alberto Pardo (DE). Kaikki tulevat Osos Rivasin joukkueesta, ja heillä on jokaisella kokemusta pelaamisesta 7-10 vuotta.

Jorge on tuulennopea potkujen palauttaja, joka teki varsin tuhoisaa jälkeä palauttajana edellisillä kausilla III-divisioonassa.

Alvaron vahvuuksia ovat nopeus ja kyky ottaa palloja kiinni vaikeissakin paikoissa.

Adrian puolestaan on isokokoinen, mutta nopea ja ketterä pelaaja. Hän tykkää sekä juosta pallon kanssa että pysäyttää juoksupelejä.

Alberto tuo joukkueeseen periksiantamattomuutta ja loppuun asti pelaamista. Hän lukee peliä hyvin, eikä lopeta pelaamista kesken missään vaiheessa peliä.

Adrian Jimenez

Alvaro Guitian

Alberto Pardo

Jorge Ruiz

6.5.2018

UNC ja Porvoon Butchers pelasivat harjoitusottelun

UNC pääsi mittaamaan tasoaan Vaahteraliigajoukkuetta vastaan, kun aurinkoisella Porvoon Keskuskentällä pelattiin harjoitusottelu UNC:n ja Butchersin välillä. Numeroiden valossa ottelu päättyi Butchersin selvään 42-7 (20-0) voittoon. GM Marko Vartiainen valotti tapahtumia numeroiden takaa:

"Mielestäni oli ihan hyvä matsi, jossa pystyimme näkemään mitä osa-alueita pitää parantaa vielä. Tappio on toki aina tappio, mutta oli siellä paljon hyvääkin tekemistä. Se, että puuttui aika monta aloittavaa puolustajaa ja hyökkäyksen linjasta Werneri [Kaartinen], antoi Porvoolle hieman etukenoa. Samoin meidän loput importit puuttuivat joten itse olen siihen nähden ihan tyytyväinen peliin kokemuksena. Valtaosalle tämä oli kuitenkin ensimmäinen kosketus Vaahteraliigan tasoon. Paljon pitää vielä tehdä töitä, mutta tässä on vielä kolme viikkoa aikaa ensimmäiseen viralliseen peliin, joten eiköhän paletti ole silloin paremmin kasassa. Kovalla työllä uskoisin meidän olevan pitkällä tämän kauden ykkösdivarissa."

29.4.2018

Magnus Riihimäki ja UNC sopimukseen

UNC on solminut laitahyökkääjä Magnus Riihimäen kanssa sopimuksen kaudesta 2018. Magnus tuo kokemusta ja lisäuhkaa heittopeliin. Hänestä oltiin kiinnostuneita monessa muussakin seurassa, mutta nimenomaan kokemukset UNC:n harjoituksista toivat miehen ristiretkelle.

"Päädyin valitsemaan UNC:n käytyäni heidän treeneissä ja nähtyäni kuinka järjestelmällistä ja ammattimaista homma tuntui olevan sekä tuttujen pelikavereiden takia."

Pelikavereista erityisesti pelinrakentaja Berndtssonilla on mielenkiintoinen historia Magnuksen kanssa. Hän nimittäin heitti Magnuksen vaahteraliigauran ensimmäisen TD:n.

Magnuksen ura alkoi suoraan amerikkalaisessa high schoolissa hänen asuessaan siellä. Pelipaikkana oli ensimmäisenä vuonna sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjat. Pienen tauon jälkeen pelit jatkuivat korkeakoulusarjassa Turun Beaver Huntersien riverissä. Suomenmestaruuden jälkeen tie vei Turku Trojansiin. Kun Turku joutui luopumaan Vaahteraliigajoukkueesta, hänen piti pelata Hämeenlinna Huskiesin kanssa tämä vuosi. Valitettavasti myös Hämeenlinna luopui joukkueesta joten edessä oli kolmannen joukkueen etsiminen tälle kaudelle. UNC:n puolella olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Magnuksen joukkueeseemme.

Pelaajana Magnus on hyvin sitoutuvainen ja työmoraali on huippuluokkaa. Hän on päässyt harjoittelemaan koko uransa suomen huippujen kanssa, ja tulee omalla esimerkillään nostamaan UNC:n suoritustasoa niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

25.4.2018

Henri Juote UNC:n uusin pelaaja

UNC on tehnyt Henri Juotteen kanssa sopimuksen kaudesta 2018. Juote monipuolinen puolustusboksin pelaaja, joka voi tarvittaessa pelata sekä linjassa että tukimiehenä. Hän on aloittanut uransa 2008 Salo Scorpionsissa, jonka jälkeen teki monivuotisen uran TAFT:ssa. Viimeiset kaksi kautta hän on pelannut Turku Trojansissa. Tälle kaudelle tarkoituksena oli pelata Hämeenlinna Huskiesin joukkueessa, mutta Ryan Tuiasoan tapaan hänkin joutui etsimään itselleen uutta joukkuetta. Talven ja kevään aikana useampikin joukkue oli kiinnostunut hänestä, mutta UNC oli hänelle omien sanojensa mukaan "lähin ja paras vaihtoehto".

K: Mitä odotat itseltäsi tulevana kautena ja mitkä ovat vahvuutesi pelaajana?

"Isoja pelejä. Vahvuuteni ovat kokemus ja sitä kautta pelinluku, sekä suoritusvarmuus."

K: Juoksu vai heitto?

"Molemmat käy, molemmissa pystyy tekemään pelejä."

Henrillä on yhteistä historiaa myös päävalmentaja Schoultzin kanssa, he pelasivat samaan aikaan TAFT:ssa.

29.4. Lisätty tieto edellisten kausien joukkueesta.

24.4.2018

Kausikortit ovat nyt saatavilla!

Kauden 2018 kausikortti on yhteinen Lohja Lionsin kanssa. Samalla kortilla pääset katsomaan sekä UNC:n että Lionsin kotipelit runkosarjassa. Lisäksi kausikortilla saat etuja ja tarjouksia yhteistyökumppaneiltamme!

Katso lisää kohdasta Kausikortti.

21.4.2018

Ryan Tuiasoa sopimukseen UNC:n kanssa!

UNC on tehnyt sopimuksen 23-vuotiaan Ryan Tuiasoan kanssa kaudelle 2018. Viime kaudella Havaijin yliopistossa pelannut Ryan tuli alunperin Suomeen pelaamaan Hämeenlinna Huskiesin riveissä. Valitettavasti Huskies luopui Vaahteraliigakaudesta ja täten Ryan jäi ilman joukkuetta. Hän sai tarjouksia kotimaan lisäksi myös Saksasta, ja valitsi lopulta UNC:n.

Ryan on monipuolinen urheilija ja on pelannut urallaan RB:n lisäksi myös puolustuksen tukimiehenä sekä potkujoukkueissa. Monipuolisuuden lisäksi hän pitää yhtenä vahvuutenaan fyysisen voimajuoksemisen. Tulevalta kaudelta hän odottaa UNC:n joukkueessa mahdollisuutta kasvaa sekä johtavana- että joukkuepelaajana.

Uransa parhaiksi muistoiksi mies kertoo ensimmäisen maalinsa collegessa, joka oli lyhyt juoksu läheltä maalia ensimmäisellä yrityksellä, sekä sen kun hän saavutti täyden urheilijastipendin kovalla työllä.

Viime kaudella yliopistosarjassa hän pelasi 12 peliä, joissa teki 5 maalia. Juoksemalla hän eteni keskimäärin 6,5 jaardia per yritys.

28.1.2018

Crusade is coming...

21.4.2018

Ryan Tuiasoa sopimukseen UNC:n kanssa!

UNC on tehnyt sopimuksen 23-vuotiaan Ryan Tuiasoan kanssa kaudelle 2018. Viime kaudella Havaijin yliopistossa pelannut Ryan tuli alunperin Suomeen pelaamaan Hämeenlinna Huskiesin riveissä. Valitettavasti Huskies luopui Vaahteraliigakaudesta ja täten Ryan jäi ilman joukkuetta. Hän sai tarjouksia kotimaan lisäksi myös Saksasta, ja valitsi lopulta UNC:n.

Ryan on monipuolinen urheilija ja on pelannut urallaan RB:n lisäksi myös puolustuksen tukimiehenä sekä potkujoukkueissa. Monipuolisuuden lisäksi hän pitää yhtenä vahvuutenaan fyysisen voimajuoksemisen. Tulevalta kaudelta hän odottaa UNC:n joukkueessa mahdollisuutta kasvaa sekä johtavana- että joukkuepelaajana.

Uransa parhaiksi muistoiksi mies kertoo ensimmäisen maalinsa collegessa, joka oli lyhyt juoksu läheltä maalia ensimmäisellä yrityksellä, sekä sen kun hän saavutti täyden urheilijastipendin kovalla työllä.

Viime kaudella yliopistosarjassa hän pelasi 12 peliä, joissa teki 5 maalia. Juoksemalla hän eteni keskimäärin 6,5 jaardia per yritys.

8.3.2018

Crusaders valmistautuu tulevaan kauteen

Lue SAJL:n sivuilta uutinen UNC:n valmistautumisesta kauteen sekä valmentaja Marko Vartiaisen mietteitä tulevasta kaudesta.

SAJL: Länsi-Uudellamaalla itää yllätysvalmis joukkue nimeltä Crusaders

25.2.2018

Kaksi uutta pelaajasopimusta!

LB Jockum Törnqvist ja OL Ville Väänänen ovat tehneet sopimukset kaudelle 2018. Molemmat herrat ovat aloittaneet uransa korkeakoulusarjassa 09ersin riveissä. Jockumin haastattelun voit kuunnella uusimmasta UNC Radiosta TÄÄLTÄ.

Ville Väänänen aloitti jenkkifutiksen pelaamisen 2009 muuttaessaan opiskelemaan Turkuun. Åbo Akademin 09ers joukkueessa Ville pelasi yhteensä kuusi talvea. Vuonna 2010 silloinen valmentaja pyysi mukaan myös Lieto Oakmenin joukkueeseen, ja ensimmäinen 11vs11 peli tapahtui Lieto/Salo Raptorsin A-junioreiden joukkueessa. Oakmenissa vierähti neljä kautta, jonka jälkeen tie vei Hanko Sun Cityyn 2014 kahden kauden ajaksi. Tämän jälkeen matka jatkui töiden perässä Pirkanmaalle, ja ura puolestaan jatkui Tampere Saintsin riveissä. Ja nyt työn perässä Ville on muuttanut Varsinais-Suomeen, ja täten siirtynyt UNC:n riveihin.

Jenkkifutiksessa Villeä kiehtoo lajin fyysisyys ja taktisuus. Kentällä ei voi vain päättömästi möyhötä tai sooloilla, vaan pitää pelata joukkueena. Hyökkäyksen linjassa kiteytyy lajin viehättävyys; fyysinen ja haasteellinen pelipaikka, jossa pitää toimia yhdessä. Pelaajana hän on ensisijaisesti joukkupelaaja. Vahvuuksina mm. rauhallisuus ja pään pitäminen kylmänä tiukoissakin paikoissa. Pelit sisäistyvät kivuttomasti ja hän pyrkii aina pelaamaan älykkäästi. UNC:n valmennuksessa hän uskoo erityisesti kehittyvänsä äärimmäisen tärkeissä perusasioiden yksityiskohdissa.

Villen normaali pelipaikka on sentteri, mutta hän on tottunut pelaamaan myös molempien puolien guardina.

Perinteiseen "juoksu vai heitto"-kysymykseen Ville vastaa empimättä juoksublokkauksen:

"Onhan siinä fiilistä kun pitää kaikin voimin yrittää raivata tietä pallonkantajalle. Ja sehän vasta hauskaa onkin, jos joskus pääsee blokkaamaan jotakuta puolustuksen takakentällä."

Vuonna 2014 Ville osallistui myös opiskelijoiden MM-kilpailuihin Uppsalassa. "Kisoihin mentiin aika pienellä ryhmällä. Kokemus oli kuitenkin mahtava. Meillä oli oikein huikea porukka siellä. Alkuun jännitti kohdata lajin huippumaat Japani ja Meksiko, ja hävittiinhän me heille oikein huolella, mutta oppia tuli paljon."

Tuolloin opiskelijoiden maajoukkuetta valmensi Tero Virtanen, joka nykyisin on UNC:n puolustuksen valmentaja. Kisojen perusteella Villelle jäi hänestä kuva osaavana ja pätevänä valmentajana, joka jaksoi kärsivällisesti valmentaa sekalaista ja hyvin eritasoista opiskelijamiehistöä.

6.2.2018

Jani Karvinen teki sopimuksen UNC:n kanssa!

DB Jani Karvinen on tehnyt sopimuksen UNC:n kanssa kaudelle 2018. Oakmenista uransa aloittanut Jani on pelannut viime kaudet Vaahteraliigassa Trojansin riveissä. UNC Radion uusimmassa jaksossa on myös Janin haastattelu, voit kuunnella sen TÄÄLTÄ.

1.2.2018

Juho Jäntti Crusadersin uusin hankinta!

UNC Crusaders on solminut kaudelle 2018 sopimuksen Juho Jäntin kanssa. Jäntti on aiemmin edustanut mm. Trojansia Vaahteraliigassa. Viime kaudella hän pelasi Hanko Sun Cityssä. Juho tuo puolustuksen linjaan sekä kokemusta että nopeutta. Hänen haastattelunsa voi kuunnella viimeisimmästä UNC Radion jaksosta TÄÄLTÄ.

22.1.2018

Rickhard Helenius Crusadersiin!

UNC Crusaders on solminut kaudelle 2018 sopimuksen maajoukkueen aloittavan puolustuksen linjamiehen (DT) Rickhard Heleniuksen kanssa. Rickhard on aiemmin urallaan edustanut Salo Scorpionia, Turku Trojansia sekä Hämeenlinna Huskiesia. Kokemusta hänellä on myös Vaahtermaljasta sekä Suomi-Ruotsi maaotteluista. Rickhard on isokokoinen linjamies, joka tuo taatusti voimaa ja kokemusta UNC:n vahvaan puolustuksen linjaan. Miehen haastattelun voi kuunnella uusimmassa UNC Radion jaksossa TÄÄLTÄ.