21.4.2018

Ryan Tuiasoa sopimukseen UNC:n kanssa!

UNC on tehnyt sopimuksen 23-vuotiaan Ryan Tuiasoan kanssa kaudelle 2018. Viime kaudella Havaijin yliopistossa pelannut Ryan tuli alunperin Suomeen pelaamaan Hämeenlinna Huskiesin riveissä. Valitettavasti Huskies luopui Vaahteraliigakaudesta ja täten Ryan jäi ilman joukkuetta. Hän sai tarjouksia kotimaan lisäksi myös Saksasta, ja valitsi lopulta UNC:n.

Ryan on monipuolinen urheilija ja on pelannut urallaan RB:n lisäksi myös puolustuksen tukimiehenä sekä potkujoukkueissa. Monipuolisuuden lisäksi hän pitää yhtenä vahvuutenaan fyysisen voimajuoksemisen. Tulevalta kaudelta hän odottaa UNC:n joukkueessa mahdollisuutta kasvaa sekä johtavana- että joukkuepelaajana.

Uransa parhaiksi muistoiksi mies kertoo ensimmäisen maalinsa collegessa, joka oli lyhyt juoksu läheltä maalia ensimmäisellä yrityksellä, sekä sen kun hän saavutti täyden urheilijastipendin kovalla työllä.

Viime kaudella yliopistosarjassa hän pelasi 12 peliä, joissa teki 5 maalia. Juoksemalla hän eteni keskimäärin 6,5 jaardia per yritys.

8.3.2018

Crusaders valmistautuu tulevaan kauteen

Lue SAJL:n sivuilta uutinen UNC:n valmistautumisesta kauteen sekä valmentaja Marko Vartiaisen mietteitä tulevasta kaudesta.

SAJL: Länsi-Uudellamaalla itää yllätysvalmis joukkue nimeltä Crusaders

25.2.2018

Kaksi uutta pelaajasopimusta!

LB Jockum Törnqvist ja OL Ville Väänänen ovat tehneet sopimukset kaudelle 2018. Molemmat herrat ovat aloittaneet uransa korkeakoulusarjassa 09ersin riveissä. Jockumin haastattelun voit kuunnella uusimmasta UNC Radiosta TÄÄLTÄ.

Ville Väänänen aloitti jenkkifutiksen pelaamisen 2009 muuttaessaan opiskelemaan Turkuun. Åbo Akademin 09ers joukkueessa Ville pelasi yhteensä kuusi talvea. Vuonna 2010 silloinen valmentaja pyysi mukaan myös Lieto Oakmenin joukkueeseen, ja ensimmäinen 11vs11 peli tapahtui Lieto/Salo Raptorsin A-junioreiden joukkueessa. Oakmenissa vierähti neljä kautta, jonka jälkeen tie vei Hanko Sun Cityyn 2014 kahden kauden ajaksi. Tämän jälkeen matka jatkui töiden perässä Pirkanmaalle, ja ura puolestaan jatkui Tampere Saintsin riveissä. Ja nyt työn perässä Ville on muuttanut Varsinais-Suomeen, ja täten siirtynyt UNC:n riveihin.

Jenkkifutiksessa Villeä kiehtoo lajin fyysisyys ja taktisuus. Kentällä ei voi vain päättömästi möyhötä tai sooloilla, vaan pitää pelata joukkueena. Hyökkäyksen linjassa kiteytyy lajin viehättävyys; fyysinen ja haasteellinen pelipaikka, jossa pitää toimia yhdessä. Pelaajana hän on ensisijaisesti joukkupelaaja. Vahvuuksina mm. rauhallisuus ja pään pitäminen kylmänä tiukoissakin paikoissa. Pelit sisäistyvät kivuttomasti ja hän pyrkii aina pelaamaan älykkäästi. UNC:n valmennuksessa hän uskoo erityisesti kehittyvänsä äärimmäisen tärkeissä perusasioiden yksityiskohdissa.

Villen normaali pelipaikka on sentteri, mutta hän on tottunut pelaamaan myös molempien puolien guardina.

Perinteiseen "juoksu vai heitto"-kysymykseen Ville vastaa empimättä juoksublokkauksen:

"Onhan siinä fiilistä kun pitää kaikin voimin yrittää raivata tietä pallonkantajalle. Ja sehän vasta hauskaa onkin, jos joskus pääsee blokkaamaan jotakuta puolustuksen takakentällä."

Vuonna 2014 Ville osallistui myös opiskelijoiden MM-kilpailuihin Uppsalassa. "Kisoihin mentiin aika pienellä ryhmällä. Kokemus oli kuitenkin mahtava. Meillä oli oikein huikea porukka siellä. Alkuun jännitti kohdata lajin huippumaat Japani ja Meksiko, ja hävittiinhän me heille oikein huolella, mutta oppia tuli paljon."

Tuolloin opiskelijoiden maajoukkuetta valmensi Tero Virtanen, joka nykyisin on UNC:n puolustuksen valmentaja. Kisojen perusteella Villelle jäi hänestä kuva osaavana ja pätevänä valmentajana, joka jaksoi kärsivällisesti valmentaa sekalaista ja hyvin eritasoista opiskelijamiehistöä.

6.2.2018

Jani Karvinen teki sopimuksen UNC:n kanssa!

DB Jani Karvinen on tehnyt sopimuksen UNC:n kanssa kaudelle 2018. Oakmenista uransa aloittanut Jani on pelannut viime kaudet Vaahteraliigassa Trojansin riveissä. UNC Radion uusimmassa jaksossa on myös Janin haastattelu, voit kuunnella sen TÄÄLTÄ.

1.2.2018

Juho Jäntti Crusadersin uusin hankinta!

UNC Crusaders on solminut kaudelle 2018 sopimuksen Juho Jäntin kanssa. Jäntti on aiemmin edustanut mm. Trojansia Vaahteraliigassa. Viime kaudella hän pelasi Hanko Sun Cityssä. Juho tuo puolustuksen linjaan sekä kokemusta että nopeutta. Hänen haastattelunsa voi kuunnella viimeisimmästä UNC Radion jaksosta TÄÄLTÄ.

22.1.2018

Rickhard Helenius Crusadersiin!

UNC Crusaders on solminut kaudelle 2018 sopimuksen maajoukkueen aloittavan puolustuksen linjamiehen (DT) Rickhard Heleniuksen kanssa. Rickhard on aiemmin urallaan edustanut Salo Scorpionia, Turku Trojansia sekä Hämeenlinna Huskiesia. Kokemusta hänellä on myös Vaahtermaljasta sekä Suomi-Ruotsi maaotteluista. Rickhard on isokokoinen linjamies, joka tuo taatusti voimaa ja kokemusta UNC:n vahvaan puolustuksen linjaan. Miehen haastattelun voi kuunnella uusimmassa UNC Radion jaksossa TÄÄLTÄ.