Torstai 26.5. Harjun kenttä, Lohja
Kickoff klo 18:30

Vaahteraliigan toinen pelikierros potkaistaan käyntiin helatorstaina Harjun kentällä, kun UNC kohtaa kauden toisessa pelissään Helsingin Roostersin. Joukkueiden kaudet ovat lähteneet liikkeelle hyvin erilaisissa merkeissä. UNC hävisi kauden avauspelissään Helsingin Wolverinesille selkeästi 45-6 (31-0). Roosters puolestaan on ehtinyt pelata jo kaksi peliä, häviten kauden avauksessa Kuopio Steelersille 20-49 (6-28) mutta voittaen sarjanousija Kotka Eaglesin viime viikolla 57-6 (34-6). Näistä lähtökohdista Roosters lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Viime viikon peli oli UNC:n kannalta erittäin vaikea. Useampi linjapelaaja puuttui kokoonpanosta, mm. isoon rooliin kaavailtu Felix Ntwa suuntasikin kohti Eurooppaa ja ELF liigaa. Samoin kotimaisista pelaajista muutama oli estynyt viime viikon ottelusta. Vajailla linjoilla pelaaminen näkyi erityisesti juoksupelissä, jota ei koko ottelussa saatu positiivisille jaardeille. 13 juoksuyrityksellä ei edetty ollenkaan, vaan mentiin yhteensä -24 jaardia taaksepäin. Peli oli uuden pelinrakentaja Shay Netterin ensimmäinen Suomessa, ja Shay heitti pelissä 179 jaardia, yhden touchdownin sekä kaksi syötönkatkoa. Näin yksipuolisella hyökkäyksellä Roosterilla on ennakkoon ajateltuna helppo työ puolustaa UNC:tä vastaan, mikäli juoksupeliä ei saada onnistumaan.

Avauspelissään Kuopio Steelersiä vastaan Roosters pelasi selkeästi enemmän heittopainotteista hyökkäystä, mutta edellisessä pelissä Kotka Eaglesia vastaan tasapainoisella suunnitelmalla jossa juostiin ja heitettiin yhtä paljon. Kun Wolverines kuritti UNC:n puolustusta yhtä paljon sekä juoksemalla, että heittämällä, odotettavissa on lähtökohtaisesti tasapainoinen hyökkäys Roostersilta.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet ennen peliä:

"Teemme kaiken minkä voimme. Sekä pelaajat, valmentajat että taustajoukot. Pelataan joka viikko paremmin kuin edellinen.

Tämä on pieni porukka, mutta taistelutahtoa löytyy ja rivejä tullaan täydentämään. Saavatpahan pojat pelata. 11 pelaajaa kerrallaan kentälle, down kerrallaan, kukaan ei ole voittanut eikä hävinnyt mitään ennen kuin peli on käynnissä."

Kolme seurattavaa asiaa:

Viime kaudella UNC järjesti yllätyksen, kun voitti Kuopio Steelersin isona altavastaajana. Mikäli Roosters lähtee heikolla asenteella ja keskittyy jo seuraaviin peleihin, voi UNC tehdä ottelusta oletettua tiukemman.

Pelinrakentaja Shay Netter heitti valtaosan heitoistaan Matias Castagnolle. Roosters on varmasti laittanut tämän merkille. Pystyykö kaksikko silti tekemään pelejä, vai nousevatko muut laitahyökkääjät esiin?

Linjojen taistelu on aina merkittävä osa peliä. UNC:n tilanteesta johtuen tämä merkitys korostuu isoimmaksi yksittäiseksi asiaksi pelin kannalta. Mikäli UNC:n linjat pystyvät nostamaan tasoaan, se avaa hyökkäykselle enemmän vaihtoehtoja ja toisaalta puolustuksen ollessa kentällä vaikeuttaa Roostersin hyökkäystä.