Torstai 15.7. Harjun kenttä, Lohja
Kickoff klo 18:30

Taas tehdään historiaa Lohjalla, kun jenkkifutista pelataan keskellä viikkoa. Torstai-illan vieraaksi saapuu Vaahteraliigan kestomenestyjä Roosters, joka on tälläkin kaudella yksi suurimmista mestarisuosikeista. Roosters on voittanut tällä kaudella kaikki kolme peliään, ja jakaa sarjan kärkipaikan Kuopio Steelersin kanssa. Crusaders puolestaan on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, hävittyään molemmat aiemmat pelinsä.

Lähtökohtaisesti Roosters on selvä ennakkosuosikki tähän peliin. Roostersin edellisen kierroksen varsin tiukka voitto Porvoon Butchersista (39-35) nostaa ilmoille kuitenkin kysymyksiä joukkueen haavoittuvaisuudesta. Kun muistetaan, että Crusaders oli todella lähellä voittaa Butchersin kauden avausottelussaan Lohjalla, pelistä voi hyvinkin tulla paljon tiukempi mitä etukäteen voisi odottaa.

Aiemmin viikolla Roosters ilmoitti vahvistavansa joukkuetta kolmella pelaajalla, joista kaksi pelaa joukkueessa jo tässä pelissä: laitahyökkääjä Rashad Still (USA) sekä Viljo Lempinen, joka palaa kotimaahan pelattuaan kevään Junior College New Mexico Military Institutessa. Roostersin päävalmentaja Juha Hakala kuvailee pelaajia näin:

"Still tuo lisää syvyyttä meidän jo ennestään vahvaan laitahyökkääjäkaartiin ja hän on todella iso pelaaja, joka varmasti tulee voittamaan paljon 1vs1 tilanteita. Lempinen on tällä hetkellä Suomen paras kulmapuolustaja. Harvemmin löytyy näin taitavaa pelaajaa, joka tuntee jo valmiiksi puolustuksen systeemin."

Crusadersin päävalmentaja Tuomas Heikkisen mietteet ennen peliä:

"Vastassa vanha "oma jengi" vuosien takaa. Arvostan Roostersia kovasti, laadukasta futista vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Hienoa saada yksi koko lajin eurooppalaisen historian kulmakiviä Harjulle. Tästä pääseekin mainitsemaan lajin historian kunnioittamisen, joka tulee näkymään ottelun alussa erityisellä tavalla. Itse ottelussa päästään pelaamaan yhtä minun mielestäni tämän vuoden "kolmesta kovasta" vastaan. Roosters pelaa 11:n miehen systeemifutista hyvin valmennettuna ja toteutettuna. Hyökkäys iskee sinne mihin puolustuksen numerot tilaa tekevät, ja puolustus peittää kentän järjestelmällisesti. Puntteri ja potkaisija ovat hyviä. Varsinaisia heikkouksia on tasavahvasta ryhmästä vaikea löytää. Tässä onkin nyt tärkeintä lähteä viemään meidän omaa peliämme eteenpäin nimen omaan joukkue vastaan joukkue-näkökulmasta. Yksittäisiä elementtejä Roostersin hyökkäyksestä ei voi lähteä ylipuolustamaan, eikä ilmaisia lounaita ole heidän puolustukseltaan tarjolla. Jokaisen pelaajan on hoidettava oma hommansa niin hyvin kuin pystyy, ja tehtävä se koko ottelun läpi. Meillä on selkeä pelisuunnitelma, ajatukset siitä miten pystymme omia vahvuuksiamme hyödyntämään, tärkeintä on lähteä pelaamaan ennakkoluulottomasti ja hyvällä itseluottamuksella. Peli kerrallaan, täysillä.