CRUSADERS - STEELERS
SU 22.8.2021 Rukki Arena, Hanko
Kickoff klo 15:30
Liput: www.lippu.fi

Hangossa tehdään historiaa, kun Rukki Areenalla pelataan ensimmäistä kertaa Vaahteraliigaa ensi sunnuntaina. UNC pelaa kotiottelunsa Kuopio Steelersia vastaan tutun Lohjan sijasta Hangossa. Ottelu alkaa klo 15.30.

Joukkueet lähtevät otteluun hyvin erilaisista tilanteista. Kotijoukkue Crusaders varmisti viime voikolla säilymisen Vaahteraliigassa voittamalla Vaasa Royalsin perjantai-illan trillerissä. Steelers puolestaan on varmistanut jo runkosarjan voiton. Ottelulla sinänsä ei ole minkäänlaista merkitystä sarjataulukon puolesta kummalekaan joukkueelle.

Mielenkiintoista onkin nähdä, lähteekö Steelers lepuuttamaan avainpelaajiaan ja toisaalta antamaan peliaikaa ns. kakkosmiehistölle. Kuopiolaisten kakkosjoukkue Veljmiehet ovat pelanneet kauden 2-divisioonassa, ja tuon sarjan loputtua iso osa pelaajista on siirtynyt Steelersin riveihin. Toisaalta Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen voi hyvinkin ajatella tilanteesta toisin. Mikäli Utriainen päättää peluuttaa ykkösmiehistöä, on Crusadersilla haastava iltapäivä tiedossa.

UNC:n ohut pelaajarunko on kokenut avainpelaajien loukkaantumisia. Kauden alussa loukkaantuivat Niko Nousiainen (DE) ja Jonelle Tolbert (WR). Heidän paikkaajiksi joukkueeseen liittyivät edelliseen otteluun Marek Danik (DE), Nolan Corpening (WR) sekä Cedric Johnson (WR). Valitettavasti Marek Danik loukkaantui ottelun alussa, ja on poissa ainakin sunnuntain pelistä. Lisäksi jo entuudestaan kapea hyökkäyksen linja kärsii loukkaantumisista, mm. Olli Savinen on sivussa tästä pelistä.

Steelersin joukkue on monien arvioiden mukaan tällä hetkellä Vaahteraliigan paras, ja joukkueesta on vaikea löytää heikkouksia. UNC:n haasteena tällä kaudella on ollut suoritustason ailahtelevaisuus. Joukkueessa on varsinkin hyökkäyksessä todella paljon potentiaalia ja tulivoimaa. Kuten usein ennenkin UNC:n peleissä, avainasemassa on hyökkäyslinja. Mikäli varamiehinen linja saa annettua pelinrakentaja Robert Johnsonille riittävästi aikaa, on Rojon johtama heittohyökkäys vaarallinen mitä tahansa joukkuetta vastaan. Puolustuksen kysymysmerkkinä on paineen saaminen pelinrakentajalle, joka on tällä kaudella ollut selkeästi liigan heikointa.

Päävalmentaja Tuomas Heikkisen ajatukset tulevasta ottelusta:

"Kahdessa viimeisessä matsissa päästään mittaamaan tasoeroa ensin sarjakärki Kuopiota vastaan ja sitten playoff-viivaan viimeisessä ottelussa Porvoota vastaan.

Kuopio Steelers on todella vahva joukkue. Heitä filmiltä katsoessa korostuu linjapelin merkitys, hyökkäyslinja on iso, vahva ja osaava. Puolustuslinja on sekä tasaisen vahva että yksilötasolla 1-1 tilanteita voittava. Steelers pystyy kontrolloimaan otteluita vahvalla juoksupelillä ja puolustuksen luomalla paineella.
Nämä molemmat osa-alueet ovat meille kovia haasteita.
Juoksun ylipelaaminen kovalla riskillä puolustuksessa voi olla ainoa keino koettaa jarruttaa sitä. Vastaavasti hyökkäyksen puolella pallo on pakko saada boksista ulos nopeasti, ja yksipuolisuuteen ei Kuopion tasoista joukkuetta vastaan ole varaa. Hyökkäyksen menestymiseen tarvitaan hyviä nopeita päätöksiä ja tarjolla olevien mahdollisuuksien hyödyntämistä.

Toisaalta on hienoa, että lajin pääsarjatapahtuma saadaan Hankoon, ja liigan kärkeä vastaan pelaamaan pääseminen on edelleen sitä arvokasta kokemusta ja oppia jota tältä kaudelta alun perinkin ollaan oltu hakemassa.

Ennakkoasetelmista huolimatta peli alkaa 0-0 tilanteesta. Sitä seuraavat 130-160 yksittäistä pelitapahtumaa määrittävät loppusaldon. Niitä pitää lähteä tekemään yksi kerrallaan, ennakkoluulottomasti ja ottelun läpi parhaansa tehden."