Perjantai 2.7. Velodromi, Helsinki
Kickoff klo 18:30

Crusaders kohtaa kauden toisessa pelissään perjantaina 2.7. Helsingin Velodromilla Wolverinesin, ottelun alkaessa kello 18.30. Wolverines on ehtinyt pelata jo kaksi peliä, häviten molemmat. Kauden avauspelissä Wolverines hävisi tiukan pelin Porvoon Butchersille, ja toisessa pelissä Helsingin Roostersille. Ottaen huomioon, että Wolverines pelasi viime kauden finaalissa, he näkevät varmasti perjantain pelin mahdollisuutena kääntää kurssia. UNC puolestaan hävisi niin ikään kauden avausottelun Porvoon Butchersille. Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan, ja UNC taipui vasta hyökkäysvuorokilpailussa. Ottelusta on odotettavissa hyvinkin tasainen, eikä voitonnälkää tai uskoa omiin mahdollisuuksiin puutu kummaltakaan joukkueelta.

Alkukauden Wolverinesissa pelannut kookas (198cm, 114kg) laitahyökkääjä Mavin Saunders ei pelannut Wolverinesin edellisessä pelissä Roostersia vastaan, ja joidenkin lähteiden mukaan hän ei ole enää joukkueessa. Toisaalta Wolverines ei ole tiedottanut virallisesti Saundersin tilanteesta, joten nähtäväksi jää pelaako hän perjantaina vai ei.

UNC:n päävalmentaja Tuomas Heikkinen muistuttaa, että suurin osa joukkueesta pelaa ensimmäistä kauttaan Vaahteraliigassa, ja kyseessä on kauden ensimmäinen vieraspeli. Yhtenä oleellisena seikkana onkin, miten hyvin UNC on pystynyt kehittämään hyviä asioita ja toisaalta parantamaan haastavia asioita edellisestä ottelusta. Hän nostaa esiin neljä isoa teemaa tulevaan peliin:

- Pallokontrolli. Edellisessä pelissä hyökkäys
eteni 450 jaardia, tehden 27 pistettä. Tuota suhdetta pitää parantaa, ja lisäksi hallita kelloa pitkillä hyökkäysvuoroilla.

- Puolustuksen haasteet. Wolverinesin kovien yksilöiden valtavat yksittäiset pelit pitäisi pystyä estämään tai ainakin antaa mahdollisimman vähän. Wolverinesilla on puhdasta nopeutta ja taitoa tehdä hajonneista peleistä isoja. Joukkuepuolustaminen ja loppuun asti oikeissa kulmissa juokseminen on avainasemassa.

- Erikoistilanteet, erityisesti aloituspotkut. Avauspelissä Butchers palautti aloituspotkun maaliin, näissä pitää pystyä olemaan parempi. Erikoistilanteet ovat paikka uusille ja ei-aloittaville pelaajille saada kokemusta, mutta samalla pitäisi välttää pahat missmatchit. Tässä ei edellisessä pelissä onnistuttu, otan sen täysin omaan piikkiini.

- Isot yksittäiset pelit. Niitä tekevät yksittäiset pelaajat. Wolverines on jo osoittanut kykynsä niihin, meidän pitää pystyä vastaamaan siihen sekä estämällä niitä paremmin, että tekemällä niitä itse.